На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 336
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Varna
Точно заради ракии, вина и хранителни продукти проверяват рейсовете. Преди години когато за последен път ползвахме рейс, беше същата работа. Малко преди Нова година беше и нашите турци които са си били на гости тука, или пък отиват на гости там, носят домашни продукти.
Като гледах как им изливат ракиите и домашното вино, душата ме заболя за тези хора. Носеха яйца, месо, не че там няма, но искат от родното, все пак тука са си родени и им се иска нещо родно.
Ние с ММ носехме три бутилки вино от магазина за подарък, и нас хич и не ни проверяваха. Но докато проверяваха останалите и им разсипваха багажа с продуктите.....Абе беше оле, мале. Много ми беше жал.
И като има много рейсове и става еднааа....мамата се джаса. Дълго, дълго и изнервящо чакане ooooh!

# 496
  • Бургас
За мен ходенето с автобус ми е абсурдно. Ние като ходим толкова пазарим, че колата направо кляка от тежестта, пък камо ли да трябва да мъкна покупките по автобусите. А ако не напазаруваш като хората, за какво да се разкарваш въобще и да даваш пари за транспорт. Майка ми веднъж ходи до Лозенград с автобус и й бяха откраднали праха за пране /дали нарочно или някой се е объркал/.
Ох, толкова ми се ходи в Турция.....

# 497
DELTA_DELTA, досега винаги съм ходила с кола, но никога не съм виждала повече от 2 автобуса на опашка. Просто изкарахме кофти късмет.

miss july, ние напазарувахме септември и сега нямаше толкова за пазаруване, по-скоро за дрехи, ама то пък нямаше време. Както и да е, добре, че се върнахме живи и здрави.

# 498
  • у нас
За мен ходенето с автобус ми е абсурдно. Ние като ходим толкова пазарим, че колата направо кляка от тежестта, пък камо ли да трябва да мъкна покупките по автобусите. А ако не напазаруваш като хората, за какво да се разкарваш въобще и да даваш пари за транспорт.

много ми е позната цялата тази картинка  Heart Eyes Joy

# 499
Момичета а как е преминаването с автомобили бърза ли се минава благодаря предварително newsm78

# 500
  • Бургас
Момичета а как е преминаването с автомобили бърза ли се минава благодаря предварително newsm78

Много е на късмет. Досега като сме минавали ни е отнемало между 30 минути и 1 час.

# 501
Миналата година между коледа и нова година беше с по 50% надолу цените в магазините  сматаме да ходи на 26 .12

# 502
Вмъкни Цитат
Цитат на: Sofia Dimitrova_403773 в пн, 22 дек 2014, 11:28

Много е на късмет. Досега като сме минавали ни е отнемало между 30 минути и 1 час.
 абе и ние така ама маи опашката е за реисовете

# 503
  • На юг от тук
В събота на Лесово проверяваха всеки багажник на леките автомодили.Не караха хората да ги опразват,но всички бяха отворени.Това доведе до струпване на автомобили.Но все пак в рамките на 30-40 мин.се минаваше.

# 504
Да наистина голямо чакане е на отиване на границата. В събота от 11ч до 17ч сме чакали  на опашка за да мине автобуса през скенера. Напомня ми за времето през 90-те години.

# 505
Ние винаги през Лесово минаваме, с автомобил, никога не е имало проблеми. Максимум за 20-30 мин. и дим да ни няма.

# 506
  • Пловдив
Опашката се отнася за автобусите. Надявам се тази събота да става по-бързо.

# 507
Вчера и аз бях в Одрин. В складовете нямаше хора, цените леко нагоре. На пазара ме учудиха евтините плодове и зеленчуци. За първи път го посетих, но и добре напълнихме багажника. От другаде взех и точени на място кори, турски хляб ( подариха ми и пита  Wink), баклава и други неща. Аз не се пазаря, но ми направи впечатление, че винаги ми взимаха по-малко от изписаните цени. Корите вместо 5 лири за килограм х 4.50, на пазара кантара показва 2.260 плащам 2 кг, интересни хора. В Турция влязохме за 30 мин. с кола, опашка не е имало Peace На връщане както винаги през Гърция, разходка и малко шопинг, късно вечерта доволни у дома

# 508
  • Пловдив
Значи и от събота са вдигнати малко цените. Корите аз ги взех за 4 лири и накрая в едно магазинче имаше за 3, че ме хвана яд, но ...
Ако някой от Пловдив е мераклия за тази събота да го вземем с нас Simple Smile

# 509
  • у дома
Полезна информация, благодаря ви.
Ние планираме ходене на 26 или 27ми.
Елинор, вие на връщане през Гърция имаш предвид през Капитан Петко войвода - Орменион, нали? Там няма ли проблеми с пътя, реки нещо?! Щото покрай наводненията четох, че не съветват преминаване през там или пък съм назад с инфото нещо. И къде шопвате в Гръцко, че ние по път нищо не видях, освен селото на границата  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт