На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 291
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • В центъра на моретата
Благодаря, Alleks!

# 571
За Капъкуле /Кап. Андреево/ не знам, ама от Хамзабейли /Лесово/ до Одрин няма винетка. На магистралата можеш да се качиш по-надолу от Одрин за Истанбул и тогава се плаща, но и стария път е в прекрасно състояние. За хотели отзиви не мога да дам - ние спим в служебно в една вила.
Червен паспорт, зелена карта на колата. Препоръчвам да не се пазарува от фрито в посока за България. Ограничете цигарите, защото на влизане нашите най-много за това се заяждат. Внимавайте и с месата и кашкавалите пък на влизане в Турция.

# 572
Да, те хроата са казали алкохола и цигарите са проблеми навръщане към България. Ако искате много цигари да взимате, трябва да ги криете. Както и алкохола да не се мярка много, много..

# 573

Как вървят цените на спалните комплекти там?
Бяхме есента. Има постоянно различни намаления, като намалените стоки са доста по-евтини. Луксозен комплект за спалня памучен сатен - 160 лири, ранфорс за спалня - 70 -80лири намален, ранфорс за спалня ненамален - 120 лири, одеало за спалня 70 лири, единично - 35 лири, единични спални комплекти - различни от 20-30 лири нагоре. Бебешки чаршафи - от 30 лири намалените до 80-90 лири луксозните, бебешко одеало памук 70 лири, полиестер 50-60 лири, халати 50 -60 лири, кърпи - различно, в зависимост от големината, започват от по 5 лири. Ако нещо друго те интересува, питай. Hug

# 574
  • у нас
Тara 2,   bouquet за изчерпателния отговор. Това ме интересуваше колко вървят единичните и спалните комплекти.

Снощи по новите даваха снимки от предните наводнения  в Одрин. Една от снимките беше точно от моста до пазара. Колоните на моста изобщо не се виждаха, имаше вода почти до горе до парапета. Сега с това покачване на реките тук в БГ, хората там пак са на тръни. Сигурно Одрин пак ще е залят. А това определено ще се отрази и на цените на стоките. Много лошо с тези наводнения. Тук в Бургас все още има частично бедствено положение  Sad

# 575
Тara 2,   bouquet за изчерпателния отговор. Това ме интересуваше колко вървят единичните и спалните комплекти.
Ако ти трябват повече неща определено си струва да изминеш тези още 100-ина км. Аз лично отидох основно заради пухените завивки и чаршафите, че първите в БГ са много скъпи и все пера предлагат за по 300 лв, а там пухена за спалня беше под 200 лири

# 576
  • у нас
Ако ти трябват повече неща определено си струва да изминеш тези още 100-ина км. Аз лично отидох основно заради пухените завивки и чаршафите, че първите в БГ са много скъпи и все пера предлагат за по 300 лв, а там пухена за спалня беше под 200 лири

Определено. То за 1-2 неща не си струва, освен ако не искаш да се поразходиш само до там. Понякога и в Одрин се намират чаршафи на Тач или на други марки на доста добри цени. Последният път имаше намаление на чаршафи на Тач на центъра в един магазин, но цветовете не ми харесаха / не бяха моите/. Комплекта беше около 30-тина лири по спомени. Бяха останали 3 еднакви к-та. Докато се върнем вечерта към магазина, всичко беше свършило.

# 577

Снощи по новите даваха снимки от предните наводнения  в Одрин. Една от снимките беше точно от моста до пазара. Колоните на моста изобщо не се виждаха, имаше вода почти до горе до парапета. Сега с това покачване на реките тук в БГ, хората там пак са на тръни. Сигурно Одрин пак ще е залят. А това определено ще се отрази и на цените на стоките. Много лошо с тези наводнения. Тук в Бургас все още има частично бедствено положение  Sad

Ами аз бях в понеделник, Тунджа преливаше, хората стояха и чаках да ги прехвърлят от другата страна на града. Извън Одрин също е ужас, около лъвчето е пълно с вода, все едно море гледате.

# 578
  • у нас
Кое е това лъвче  newsm78

# 579
  • Варна
Аз съм ходила само веднъж, но предполагам, че е хотел Arslanli, или както го наричате - Хаджията. Не знам дали съм права, но асоциацията е с емблемата, която е лъвска глава. newsm78

# 580
Да, точно това.

# 581
  • у нас
Ясно, вие влизате през Капитан Андреево и минавате през този хотел.

Новина от преди малко, на снимката са стадиона и кулата на правосъдието.

http://www.marica.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B1 … D-news360917.html

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 16:50 от Sinara

# 582
Да, по принцип екскурзиите до Истанбул навръщане за България, не влизат в Одрин, а минават точно през това лъвче, там също има прахове и всякакви работи.

# 583
  • Варна
Ние не влизаме през Капитан Андреево, но ходихме в Одрин с нощувка, която беше именно там. Не препоръчвам за тази цел, заради факта, че е извън града, а и заради самия хотел. Но е много близо до границата и е удобен за спирка по пътя.

manutd^, останала съм с впечатлението, че софийските и пловдивски групи минават през града, дори имат доста време по борси и подобни. Дори са се оплаквали, че това им отнема неделния ден в Истанбул. Явно зависи с коя фирма пътуваш.

# 584
  • Пловдив

manutd^, останала съм с впечатлението, че софийските и пловдивски групи минават през града, дори имат доста време по борси и подобни. Дори са се оплаквали, че това им отнема неделния ден в Истанбул. Явно зависи с коя фирма пътуваш.

Така е, ходила съм три пъти до Истанбул , с три различни фирми.

Първия път с ВИА Орбит. Неделята в Истанбул след закуска тръгнахме до Мола и "Тюркоазо"-то. До обяд. На обяд тръгнахме  от Истанбул, към 17 часа бяхме в Одрин, спряхме до някакви магазинчета за прахове и баклави, после час на Селимието и около нея и си тръгнахме за Пловдив.

Втория път с Караджа турс. Неделята до обяд имахме свободно време из Истанбул. В 12 часа освободихме хотела и тогаво отидохме до Мола и аквариума. Към 16 часа потеглихме, към 19 - 20 някъде бяхме в Одрин. Стояхме до към 21, после спирахме и на безмитната и се прибрахме в Пловдив към 1 часа.

Третия път с Пълдин - фирма за приключения. Общо взето като с ВИА Орбит - тръгване след закуска, спиране за кратко в Одрин и после без спиране на безмитната - към Пловдив.

Но не съм чула да има фирма, която да не влиза в Одрин.

Общи условия

Активация на акаунт