На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 282
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Ние бяхме с кола, минахме през Лесово в събота за около 20 минути!

# 556
  • у нас
Ние бяхме с кола, минахме през Лесово в събота за около 20 минути!

Имаше ли нещо интересно, намаления и тн.?

# 557
Във всички магазини имаше по 50, че и по 70%, но само на отделни неща. Не ме грабна нищо, ама не съм и търсила много де. На складовете цена на маслини  - 5 лири, кори за баница 5 броя - 1.50 лева, Первол 4 литра - 9.50 лева, Персил 7кг - 12 лева.

# 558
  • София
Аз обаче имам друга питанка - уикенда ще пътуваме на там, но днес видях, че паспорта ми изтича на 15.Март 2015 г. Да очаквам ли проблем за това на границата  или само  туристическите агенции имат изискване за 6 месеца преди изтичане на паспорта?

Анчето, уикендът мина.  Grinning Пътува ли и имаше ли проблем с паспорта?

# 559
Да дам отчет за пътуването Simple Smile
Нямах никакви проблеми на границата - нито нашите, нито турските митничари ми правиха проблем за паспорта. На отиване в събота имаше малко повече коли от обикновенно, и това ни позабави. На връщане поставихме рекорд за влизане  няма и половин час на двете граници.
За Одрин - времето беше просто ужасно. Вятър и дъжд и все започваше да вали, когато бяхме на вън. На края трябваше и обувки да си взимам, че моите подгизнаха  doh  Някой поназад беше написал цените на препаратите на борсата.  Само ще допълня - памперси Молфикс - 21 лири (в КИПА бяха на промоция - двоен пакет 36 лири), Pampers зелен - 24 лири., кърпички Pampers - 2 лв.; Таблетки за миялна - 80 бр./15 лири; 120 бр./24 лири - от две различни магазинчета.  Омекотител Vernel нямаеше в туби по 6 л., каквито взимам обикновено, имаше розов 4 л. и от другите по 3л. - 6 лири, но не съм сигурна за коя разфасофка точно е тази цена, че взехме и от двете и не запомних  Rolling Eyes Vanish 2 по 1л. опаковка, май бяха 16 - 17 лири.
Иначе за дрехите имаше доста намаления на зимните неща. Пролетни неща почти нямаше, явно е рано още. Като цяло главно от Waikiki i DeFakto си навзех разни блузки, и от едно магазинче в Кипа чудно палтенце за 80 лири. На главната от едно магазинче за бельо  напълних една торба за децата и за ММ, аз си взех чорапогащници - тънки и от по дебелите различни цветове, и накрая като тръгнах да плащам, ми взеха почти наполовина от това което аз бях пресметнала. Незнам девойката ли се обърка, цените, които ми казваше ли не бяха вярни, отстъпки ли прави незнам, но съм пре-пре доволна  newsm44  .

# 560
Да се включа за Тач. Ние взехме от магазина им, който е до фабриката. Това е от Одрин посока Чорлу по старата магистрала за Истанбул, на около 80-100 км от Одрин някъде /не съм го засичала като км/. Няма как да го пропуснете. Има надпис, голям като сграда Simple Smile Накупихме си завивки, одеала, спално бельо. Цените са доста изгодни там.
 Иначе в самия Одрин също видях магазин на Тач. След като подминеш Марги аутлет, именно посока въпросната стара магистрала, по същия булевард, от ляво.

# 561
  • у нас
Да се включа за Тач. Ние взехме от магазина им, който е до фабриката. Това е от Одрин посока Чорлу по старата магистрала за Истанбул, на около 80-100 км от Одрин някъде /не съм го засичала като км/. Няма как да го пропуснете. Има надпис, голям като сграда Simple Smile Накупихме си завивки, одеала, спално бельо. Цените са доста изгодни там.
 Иначе в самия Одрин също видях магазин на Тач. След като подминеш Марги аутлет, именно посока въпросната стара магистрала, по същия булевард, от ляво.

Как вървят цените на спалните комплекти там?

# 562
  • Бургас

Как вървят цените на спалните комплекти там?

Фабриката не се ли намира в индустриалната зона на Чорлу, на околовръстното им  Rolling Eyes От там през 2011г. си купих комплект чаршафи за по 45 лири/комплекта, хавлии за по 5-7 лири/средна големина. Хавлиите уж бяха с някакви дефекти, но гледах и се зверих, такива не видях. Още си ги ползвам, вече четвърта година и не са мръднали.
Още ме е яд, че не си купих халат за баня. Имаше невероятно красиви, дебели и пухкави халати с бродерии по реверите за по 45-50 лири /тук такива струват от 80лв нагоре/.

# 563
  • у нас
Мiss july, благодаря ти, но искам да знам по-актуални цени. Някой, който е ходил скоро да сподели.

# 564
Да дам отчет за пътуването Simple Smile
Нямах никакви проблеми на границата - нито нашите, нито турските митничари ми правиха проблем за паспорта. На отиване в събота имаше малко повече коли от обикновенно, и това ни позабави. На връщане поставихме рекорд за влизане  няма и половин час на двете граници.
За Одрин - времето беше просто ужасно. Вятър и дъжд и все започваше да вали, когато бяхме на вън. На края трябваше и обувки да си взимам, че моите подгизнаха  doh  Някой поназад беше написал цените на препаратите на борсата.  Само ще допълня - памперси Молфикс - 21 лири (в КИПА бяха на промоция - двоен пакет 36 лири), Pampers зелен - 24 лири., кърпички Pampers - 2 лв.; Таблетки за миялна - 80 бр./15 лири; 120 бр./24 лири - от две различни магазинчета.  Омекотител Vernel нямаеше в туби по 6 л., каквито взимам обикновено, имаше розов 4 л. и от другите по 3л. - 6 лири, но не съм сигурна за коя разфасофка точно е тази цена, че взехме и от двете и не запомних  Rolling Eyes Vanish 2 по 1л. опаковка, май бяха 16 - 17 лири.
Иначе за дрехите имаше доста намаления на зимните неща. Пролетни неща почти нямаше, явно е рано още. Като цяло главно от Waikiki i DeFakto си навзех разни блузки, и от едно магазинче в Кипа чудно палтенце за 80 лири. На главната от едно магазинче за бельо  напълних една торба за децата и за ММ, аз си взех чорапогащници - тънки и от по дебелите различни цветове, и накрая като тръгнах да плащам, ми взеха почти наполовина от това което аз бях пресметнала. Незнам девойката ли се обърка, цените, които ми казваше ли не бяха вярни, отстъпки ли прави незнам, но съм пре-пре доволна  newsm44  .

Какво викаш, тука на това ще ти вземат двойно отгоре  Laughing Laughing

Ясно беше, че няма как да ти кажат нещо, ти имаш 2 месеца от паспорта, ако ти кажат ще е последните дни, но аз лично пътувах също в последните дни на паспорта ми и нищо не ми казаха..

Аз вчера бях. Взех си панталон и тениска от Уайкикито. Забелязал съм, че в българското Уайкики същите дрехи като тези в турското са с 10 лева отгоре..

# 565
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Смятаме към края на месеца да ходим в Одрин и тъй като ще ни е за първи път, искам да питам следното:
Харесах от букинга хотел - Trakya City Hotel - търся отзиви за него - като чистота и местоположение. Интересува ме при пътуване с кола, изисква ли се зелена карта за колата? Четох в началото на темата, че на границата разрешават по 2 бройки на превозно средство от всеки артикул - това важи ли все още или е стара информация?
Ще съм благодарна, ако споделите впечатления, благодаря предварително!

# 566
  • Varna
Заек,
Минавала съм много пъти покрай Тракия Сити хотел. Не съм го ползвала, но съм чувала добри отзиви за него. Не съм го ползвала защото ми е далаче от центъра. Ще трябва да ползвате колата за да отидете на центъра.
Други колеги по пътуване до ЕдирнетУ ще се включат сигурно да ти кажат със сигурност за брой на артикули.  Не сме имали проблеми с количеството на артикулите специално ние.

# 567
Зелена карта за колата е задължителна, червен паспорт също, ако пътува и само единия родител с детето нотариално заверено пълномощно.  Ние минаваме през Лесово, ммно бързо и  многи мили граничари, никога не са правили проблем за количество на артикули. Внимавайте  с безмитния магазин -  алкохол и цигари затова най-много държат.

# 568
  • В центъра на моретата
Благодаря за бързите отговори!
Очевидно не съм се ориентирала добре на картата за хотела, стори ми се, че хотелът е близо - на пешеходно разстояние до центъра. Всъщност, ако не е много далече, може и да го букна.
Необходимо ли е да се взема някаква винетка (или техния еквивалент) след като се мине границата?

# 569
  • София
zaek,

всъщност добре си се ориентирала - погледнах на картата - хотелът се намира на пешеходно разстояние от Селимие джамия, а на ляво е близо до една от търговските им пешеходни улици с много магазини и заведения. Съвсем близо е до бул. Талат паша и от там можеш да си вземеш долмуш №1 - ходи до Margi и до Kipa ( струва 2 TL на човек). По тази улица малко по-нагоре от дясно са магазините Kiler и Карфур, а малко след Margi outlet от същата страна е Migros.

Добре е да знаеш, че на турската граница обстойните проверки са на влизане, на излизане освен паспортите нищо друго гледат. В събота бях в Одрин и на границата видях указателно табло според което можеш да вкарваш в Турция до 1 л алкохол (водка, уиски и т.н) и 1 л напитка с по-ниско алк. съдържание - вино, например. Пишеше и че човек може да внесе до 600 къса цигари или 3 стека - това последното го огледах 100 пъти, защото ми се видя много, но това пишеше все пак  Simple Smile

Винетка не ти трябва доколкото знам, защото отсечката от Капъкуле до Одрин не е платена. Нека обаче по-знаещите да се изкажат  по въпроса Hug

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 15:22 от Alleks

Общи условия

Активация на акаунт