На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 245
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Хубави рокли има на центъра по магазините и уликите,  те са изложени по витрините

За бебешки стоки бях писъл преди, магазин babysin, който същи се намира на центъра.

# 736
Мисля, че ще намериш всичко това в лозенград и е излишно да биете пътя до Одрин  Peace

В мен назряват едни въпроси: понеже всичко е на турски /как пък няма поне нещичко на английски по етикетите, че да се ориентира човек за какво иде реч/

-как да различа екстравърджин зехтина от другите видове
-макароните кои са от твърда пшеница

Кливия, разгледай http://kapimda.kipa.com.tr/en-GB/

Мисля че ще ти свърши работа. Simple Smile

Би ли ме ориентирала къде в Лозенград се намират складовете за перилни препарати и от къде мога да пазаря бебешки стоки?

Аз съм пазарувала от тук   http://bizimtoptan.com.tr/ .  Намира се на стотина метра след Кипа, по пътя за Истанбул . В събота отварят в 9 ч . Случихме на две момчета,които работят там и говорят български. Те ни ориентираха за  надписите по етикетите. На етикетите има 3 цени  и аз доста се чудех коя за какво е и кое какво означава.   Grinning

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 19:03 от daniela.qnkova

# 737
Добро утро Дами дали в Одрин има безим магазин и дали може свободно да се пазарува,знам за Лозенград може да се копува без карта,но за Одрин не съм наясно.Виждам че в безим е доста добре да се пазарува.НА коя фирма са добри наливните парфюми и къде можем да ги намерим в Одрин.Благодаря

# 738
  • Стара Загора
Добро утро Дами дали в Одрин има безим магазин и дали може свободно да се пазарува,знам за Лозенград може да се копува без карта,но за Одрин не съм наясно.Виждам че в безим е доста добре да се пазарува.НА коя фирма са добри наливните парфюми и къде можем да ги намерим в Одрин.Благодаря

Вие въобще прочетохте ли отговора над вашия или поне последните страници? Защото точно това се коментира. Crossing Arms

# 739
  • у нас
В петък бяхме в Одрин. До последно се чудих дали да ходим, както си го бяхме запланували, предвид покачващото се ниво на реките и опасност от преливане. А също и прогнозата за времето не беше много добра. Времето наистина не бе много хубаво, което сме свикнали да бъде по това време. Имаше по-силен вятър на моменти и беше студено /10-тина градуса/. Други години като ходим по това време лалетата са цъфнали, а сега повечето бяха на пъпки, тук таме имаше някое разцъфнало лале.

Цените отново са се вдигнали на някои стоки. Корите за баница /пред входа на пазара/ вече са 5 лири за 5 кори /1кг/. Ягодите бяха 7 лири, привечер можеха да се вземат за по 3-4 лири. Интересното беше, че по-малките ягоди бяха с по-висока цена, незнам защо. 

Имаше отново много гърци и българи. Даже като бяхме в Уайкикито в Кипата се чуваше повече българска реч, отколкото чуваме по центъра в Бургас. Тук навсякъде са плъзнали руснаци. В Кипа нищо интересно, дори нямаше плодово кисело мляко.

На петъчния пазар имаше хубави неща. По центъра и страничните улички от витрините грееха много красиви рокли / дълги и къси/ за официални поводи. Аз си харесах разкошна рокля в един сватбен магазин, която беше в нестандартен цвят / нещо като циклама и банан, съжалявам, че не я снимах, ама толкова духаше, че не ми се бъркаше за телефона/, която беше обсипана с камъни на бюстието и на кръста. Беше 1200 лири.

На това, което запомних цените са:

домати - 2,5 лири
маруля - 1 лира
краставици - 2-3 лири
червена леща - 4 лири
баклава - 9 лири
толумбички - 9 лири
пишмание - 1; 2,5; 4 лири
персил 10 кг - 24 лири
персил 7 кг - 16,5 лири
калгон - 4 лири
сапуни палмолив 6 бр х 175 гр - 9 лири
омекотител елсе - 7 лири
течен персил - 13-14 лири
маслини - 3,5- 15 лири
тоал. хартия фамилия, софия - 17 лири / 32 рола/
сок от нар улудаг - 24 бр - 11 лири
газос, кола, лимонада - 3,5 - 5 лири
чай от нарс 3,5 лири

Бях забравила шума от викането на пазара и на борсата  Joy Даже още ми отеква в ушите  Joy Heart Eyes

# 740
Синара, много ти благодаря за информацията   bouquet

Интересува ме сокът от нар - истински ли е и откъде го взе?

Аз търся сироп от нар-за разреждане. Не сос, а сироп-ако някой е виждал, моля нека каже къде   Simple Smile

Ние се каним този петък да ходим, а дано случим на време и стоки  Grinning

# 741
  • Стара Загора

Аз търся сироп от нар-за разреждане. Не сос, а сироп-ако някой е виждал, моля нека каже къде   Simple Smile

Ние се каним този петък да ходим, а дано случим на време и стоки  Grinning

Прясно изтискан сок от нар пих в Истанбул, такива затворени в шишета им нямам вяра. А и колко би издържал без консерванти?

# 742
Фреш от нар и аз съм пила в Тр, то е ясно, но ми трябва с лечебна цел сироп от нар /той вече може да е истински/ . Предвид това, че в Тр са много евтини наровете, няма начин да няма такава напитка, но ... засега не мога да я намеря ...

# 743
Фреш от нар и аз съм пила в Тр, то е ясно, но ми трябва с лечебна цел сироп от нар /той вече може да е истински/ . Предвид това, че в Тр са много евтини наровете, няма начин да няма такава напитка, но ... засега не мога да я намеря ...
На пазаря зад Маргит имаше сироп от нар в шишета от .0.500мл

# 744
Мими, благодаря за информацията   bouquet

Аз май вече открих какво ще търся - Нар меласа и ще казвам шекер, за да знаят, че искам сладко  Wink

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 09:56 от Кливия

# 745
  • у нас

Първият път този сок го взехме от Истанбул. Хареса ни. Досега не бях виждала, може би не ми е направило впечатление, защото не съм търсила, но този път го засякох веднага. В стъклени бутилки е. Пакетирано е 4 стека по 6 бутилки, в един голям стек. Продават се и по отделно, т.е. може да си купиш само малкото стекче от шест броя. Дали е истински не мога да кажа.

# 746
  • у нас
Да се прехвърлим в НОВАТА ТЕМА

# 747
Здравейте, момичета. Извинявам се предварително за въпроса, но наистина не ми е ясно дали магазините и складовете работят в неделя. За двата пазара ми е ясно, че не, но ме интересуват магазините -по центъра ( магазините от големите вериги и тези за кори, лукум и т.н, както , марги. Щяхме да ходим в събота, но част от групичката ни няма да успее, затова отложихме за неделя. Но си мисля, ако не работят няма смисъл да се разхождаме.
И друг въпрос имам, козметика като Avene, Eucerine дали е изгодно да се купува от там. Аз до сега не се бях сещала, но след като всичко там е по-евтино и по-хубаво защо пък да не си взема.
Моля, кажете за неделята, за да зная дали да се настройвам За пазар. Simple Smile

# 748
Марги-то, Кипа и другите магазини в МОЛ-а работят. За складовете не мога да кажа, никога не съм ходила там.

# 749
  • Бургас
Пишете в новата тема Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт