На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 225
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • у нас
Снеготопенето и валележите отново са вдигнали нивата на реките.

http://www.marica.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B0 … D-news386341.html

# 721
  • В центъра на моретата
Бихте ли ме ориентирали за хубави места за хапване в Одрин. Предния месец ходихме в Одрин, търсих места, за които бях чела тук в темите, но нещо не се справихме с намирането им.

# 722
  • София
Някой пътувал ли е с автобус от Одрин до София?

Пътувала съм с автобус от Одрин до София в края на януари. Автобусната линия е на METRO transport и автобусите пътуват по линията Истанбул-София. Спират на Хаджията, не влизат въобще в града. Билет се купува от офиса на METRO в Одрин - 65 TL. Няма вариант с купуване на билета още от София! Има долмуши от Капъ Куле до Одрин и обратно, мисля, че бяха на половин час, билетчето е 3 TL и те оставят на Хаджията да чакаш рейса. Ще се разровя за разписанието на автобусите, имах го някъде и ще се опитам да видя на картата адреса на бюрото на MERTO - едно мноооого мъничко офисче на кюше е, на пешеходната улица, няколко пресечки преди Селимие джамия. Точно пред офисчето има фонтан, съвсем наблизо е и едно метално дърво с ябълки, от което също капе вода  Joy Ето как изглежда:

http://metrotransport.bg/razpisanie/
Истанбул - Одрин е 3 часа, така че може да се сметне към колко часа пристига рейса на Хаджията.
Ако мога с още нещо да съм полезна - на разположение съм  Simple Smile
Благодаря

# 723
Бихте ли ме ориентирали за хубави места за хапване в Одрин. Предния месец ходихме в Одрин, търсих места, за които бях чела тук в темите, но нещо не се справихме с намирането им.

Заек, ние все сядаме в Балкан пилич- това е точно срещу фонтаните в началото на главната пешеходна улица. Ето тези

Това е нещо от рода на закусвалня- има от пиле мляко  Simple Smile Техни характерни ястия, десерти и прочие. Има си ги изложени във витрината, сготвени, така че само си избираш.

Също така около рибната уличка има различни местенца за хапване.

# 724
Здравейте момичета,
В събота ни предстой разходка до Одрин ( за първи път ни е) та се чудя колко пари да обменя  newsm78 Няма да пазаруваме кой знае какво, може би малко препарати за пране , кори за баница задължително Simple Smile и евентуално дрехи за детето.
Бихте ли ми казали какви са цените ориентировъчно за да си направя сметката. Благодаря предварително  Hug  bouquet

# 725
Колкото и да обмениш-няма да са ти излишни!  Wink

# 726
  • Бургас
Здравейте момичета,
В събота ни предстой разходка до Одрин ( за първи път ни е) та се чудя колко пари да обменя  newsm78 Няма да пазаруваме кой знае какво, може би малко препарати за пране , кори за баница задължително Simple Smile и евентуално дрехи за детето.
Бихте ли ми казали какви са цените ориентировъчно за да си направя сметката. Благодаря предварително  Hug  bouquet

Защо не плащате с карта. Курсът е най-изгоден, а и е най-удобно. Само на пазара и борсата ще ви трябва кеш. В големите супермаркети и Марги аутлет може да ползвате карти.
Никой не може да ти каже колко пари да вземете. Всеки пазарува различно. За обикновено пазарене без много изхвърляне 500 лири трябва да ви стигнат преспокойно.
Доколкото си спомням на пазара зад Маргито купихме зеленчуци, плодове и точени кори за около 50-70 лири всичко. На борсата за прахове си купувам прах /8-12 лири вървят/, препарат за съдове /5л., 9 лири/, омекотители /и те са под 10 лири/, домакинска хартия /12 лири 9 ролки/, тоалетна хартия /към 20 лири/ и други дребни неща, като последния път сметката ми беше 70 лири. В Кипата пазарим за към 200 лири /зависи колко неща ще купувате/. Ние купуваме млечни продукти /масло, кашкавал, сирена, мляко/, риба, месо и доста други неща. В Маргито е много относително колко ще се пазарува. Зависи дали има намаления. Ама да кажем, че и там отидат 200 лири.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 13:36 от miss july

# 727
Благодаря за изчерпателния отговор  Hug

# 728
Вярно е че колкото вземеш все ще похарчиш.В събота похарчихме 600лири.Зад Маргит на пазаря можеш да вземеш зарзават /домат 2л.краставици 2.50/Добри сирена 16л.маслини около 10л.зехтин 18лири.този път не взехме препарати нещо сякаш са с променено качество  newsm78.Последно взех Ариел ми не ми хареса.Кори за баница 8лири от 1км фини.По дебелите /юфка/3-3.50лири.Тези които ги продават на бройка /на една голяма купчина/лично аз не ги предпочитам защото вземам големи количества и много бързо се слепват.Затова вземам тези които са на кг .пакетирани около 5.50лири.Баклава и сладкиши взехме от Кипа бяха 14лири .едни сладки като масленки с ядка голяма вкусотия 9 лири.а профетролите им са убиец  Heart Eyes и те са 9лири.За дрехите ако има промоции цените са добри.

# 729
Аз винаги обменям повечко, защото целта ми е да върна, а не там да се чудя с какво да купя, ако нещо ми хареса, а пък са ми свършили лирите  Wink

Това ми се случи в Къркларели и се наложи да ходя до банка  Tired

Моят съвет е да тръгне с повечко обменени пари, пък най-лесно е после да ги обърнеш пак в левове-няма да се загуби много  Peace

# 730
Аз и да ми останат пък ги ползвам за следващия път  Wink

# 731
Здравейте!

Мисля в събота да ходя на шопинг пътуване от Бургас до Одрин или Лозенград като главно целта е памперси и бебешки дрешки. Можете ли да препоръчате някакви конкретни места? Цените по-ниски ли са спрямо България, защото единствено видях една брошура на Кипа и памперсите на молфикс бяха като тук.

Също така мислите ли, че в Лозенград мога да намеря всичко необходимо, за да си спестя допълнителните 120 км. отиване и връщане до Одрин?

# 732
Мисля, че ще намериш всичко това в лозенград и е излишно да биете пътя до Одрин  Peace

В мен назряват едни въпроси: понеже всичко е на турски /как пък няма поне нещичко на английски по етикетите, че да се ориентира човек за какво иде реч/

-как да различа екстравърджин зехтина от другите видове
-макароните кои са от твърда пшеница

# 733
  • Морска приказка
Мисля, че ще намериш всичко това в лозенград и е излишно да биете пътя до Одрин  Peace

В мен назряват едни въпроси: понеже всичко е на турски /как пък няма поне нещичко на английски по етикетите, че да се ориентира човек за какво иде реч/

Есента за първи път ходих на пазар до Турция в Лозенград и аз много се затрудних точно с разгадаването на продуктите. Сега се подготвям предварително , разгледах каталога на кипата и си преведох  някои думички през гугъл.  Установих, че когато пише  "sızma" на зехтина се превежда като екстра  върджин, но не съм на 100 % сигурна.
Утре пак ще ходим на пазар. Някой може ли да ми препоръча или ориентира, къде мога да намеря магазин с хубави рокли, за повод?

# 734

Кливия, разгледай http://kapimda.kipa.com.tr/en-GB/

Мисля че ще ти свърши работа. Simple Smile

Би ли ме ориентирала къде в Лозенград се намират складовете за перилни препарати и от къде мога да пазаря бебешки стоки?

Общи условия

Активация на акаунт