На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 929
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте ! И аз се включвам като съвсем нова Simple Smile Мислим да ходим до Одрин (за първи път), дали организирано или с кола ще решим накрая , но главният ми въпрос е има ли хубави и качествени обувки и по - точно боти на цена да кажем до 150-170 лири ? Разбрах ,че има за 300 по марковите магазини , но все пак ми се струват скъпички. И като цяло моля ви посъветвайте ме къде има качествени стоки за дрехи и обувки Simple Smile

Провери в Кипа  Peace

# 406
Благодаря за отговорите Simple Smile Ще се надявам се с моя късмет да не купя някой некачествена стока с неоправдано скъпа цена Simple Smile , че тия турци само и само да продадат ще изкарат накрая ,че стоката е направена от някой богиня  Laughing

# 407
  • Varna
Абе, мене не са ме баламосвали например за да ме накарат да повярвам, че обувката е читава.
Хубавата и качествена обувка си личи. Та си купих не един, а два чифта миналата година. Едно, че качествени и удобни, а и моделите наистина много красиви. За мой късмет имаха и моят 35 номер, който трудно се намира. А, да и още нещо не бяха и супер скъпи.  Може да съм улучила някакъв момент защото за такава мека кожа и изпълнение парите не бяха хич много.
Магазина не мога да кажа къде се намира, но беше в някаква пресечка на центъра. Едно мъничко такова.

Имате ли време, доста магазини има по центъра и там внимателно ще си изберете. А и магазините не са на далечно разстояние един от друг. Може да се връщате, да разглеждате.

За Кипата вече са ви казали.

Вчера се върнахме, а пак ми се ходи Laughing

# 408
  • у нас

Вчера се върнахме, а пак ми се ходи Laughing

и на мен  Heart Eyes

# 409
  • Варна
Делтичка, имам въпрос(И). Щото Одрин ми е мъгла, а ти си спец. Много ми е натоварено в момента и ми е трудно да чета всичко назад, а досега го правех "по диагонала", защото не очаквах скоро до ходя именно там. При това информацията ти е прясна.
Ще съм благодарна и за други отговори.
Та...
Скрит текст:
В центъра може ли да се купят пресни кори? Те не са ли по-добрата опция на опакованите? Досега съм купувала само от пазара в Лозенград...
При възможност за избор коя баклава да избера - одринската или лозенградската? Ако препоръчвате одринската, откъде?
В събота следобед има ли смисъл да се ходи до пазара зад Марги и смятате ли, че от района на Селимие до там можем да отидем пеша за прилично време?
Откъде препоръчвате да се купят прахове и омекотители? Да разчитам ли на минаването през складовете или да си решавам въпроса самосиндикално из града?

# 410
  • Varna
Беличке,

Кори за баница има на самият център на доста места. На тези места продават и баклавата и тулумбите. Тези кори са съвсем пресни и затова може би да са речем по добра опция от опакованите. Пробвай душа.
Баклавата аз обикновенно я купувам от Одрин. Лозенград го подминаваме.
А баклавата я купувам задължително от малките сладкарнички пак от центрУтУ. Е, да по скъпа е от тази в Килер или другите магазини, но аз предпочитам скъпата. Бях писала тука преди време защо. Някой се обади и каза, че не вижда разлика в баклавата от 8 лири и тази скъпата. сЯ бЪклЪвЪтЪ на евтинжоса е 9 лири. Но ние печелим щото лирата е надолу.
А иначе най предпочитам баклавата от Истанбул имам си там една две явки дето си я купувам от години. Е, да доста по скъпичка е от Одрин, но пък си ми е най вкусна. И има защо да е такава цената.
Веднъж ходих до този пазар до Маргито и не повторих. Не казвам, че е лош, просто аз нямам от там какво да купувам. Но е далечко ако трябва да ходите пешачката от Селимието до пазара зад Марги аутлет.
За праховете и омекотителите, че и домакинската хартия......Та домакинска хартия купихме от едно складче до пазара който се прави в петък. После в Килер видяхме, че е по евтина.  Видяхме я по евтина и в едно магазинче в центъра на града. Открих го миналата година. След това в Килер видяхме по евтини омекотители от тези в складчето, че и Доместоса в тубичките беше с три лири по евтин, а в това складче беше 10 лири.
Абе, не обичам да ходя по складове и съм била права, щото както виждаш, дори в магазините намирам неща по евтини.
Обади ми се по телефонЯ, оставих ти номИрЯ Wink Hug

# 411
  • Варна
Ще, писах ти.

Аз също съм с едно наум за тия складове. Нямам идея кое къде е, но ще намеря време да разгледам картата. Значи видя ли добра цена преди складовете, ще си купя каквото ми трябва, хич няма да чакам на тях. Щом има пресни кори навсякъде, предполагам и другото, което търся, ще си намеря. Няма да трамбоваме до пазара. И без това няма да купувам много неща, няма за какво да бием тоя път.

# 412
Белята, няма голяма разлрика в цените. Купувай каквото ти хареса. Имай предвид, че в малките магазинчета, както е казала Делта, и в които си правят баклавата сами е много по-добра. Казаното важи и за корите от баница. Няма начин да ни видиш как се пряват пред тебе. Вярно малко е по-скъпо, но пък си струва ....
Има един дюкян от който си купувам винаги корите за баница - успоредна е на главната, но няма как да го обясня точно мястото. Влизаш и виждаш как зад щанда в дъното жените точат корите. Страхотни са.
Имат един дефект - не са трайни, като си купиш, до два три дни трябва да ги употребиш...
Не са като магазинските, да траят по един месец

ПХа а ха

# 413
  • у нас

Имат един дефект - не са трайни, като си купиш, до два три дни трябва да ги употребиш...
Не са като магазинските, да траят по един месец

трайни са, трайни са, като ги сложиш в камерата. Издържат по цяла година. От личен опит ти казвам  Heart Eyes После като ги размразиш, все едно, че си ги взел току-що. Баницата става пърфект  Heart Eyes

# 414
  • Varna
И аз да подкрепя Sinara
Бях забравила едни кори във фризера Laughing Embarassed ooooh!

# 415
  • София
За Турция само с паспорт.Няма къде в личната карта да сложат печат.

Благодаря, KKATINNA!  Hug
Надявах се да пускат и с лична карта, както сърбите.
  Simple Smile

# 416
  • Варна
Бате, наистина корите в хладилник не издържат повече от няколко дни. Първият път така се наложи да хвърля и кори, и кадаиф. Сега имам от точно три месеца замразени (грешка беше, че не ги замразих веднага, а след няколко дни в хладилника) не само кори, а и кадаиф, както и направено от мен кюнефе и отделно от специалното сирене за него. Преди седмица направих от едните кори баница и приготвих едното кюнефе. Нямат никаква разлика във вкуса от тези, направени през юни. Затова вече директно ще замразявам повечето закупени.
и що да няма как да ми обясниш? Опитай, де. Wink

# 417
Човек се учи докато е жив
Остарях и не ми е дошло на ум - кори във фризера
Виждал съм по магазините, но само бутер тесто

Благодарско

# 418
  • Варна
То и аз не съм млада, знам, че нашите кори се замразяват (но не го правя). След фиаското с част от първите просто питах тези, от които ги купуваме. В съседство имаше жена, говореща български и я помолиха тя да ми отговори. Жената каза, че месец може да стоят във фризера. Е, могат и повече, както разбра.

# 419

Общи условия

Активация на акаунт