На пазар в Лозенград и Одрин - 6

• 174 303
  • 754
  •   2
Отговори
# 540
пфффф Sad   много гадно.   А и резервация в хотел сме си направили. 

Благодаря за инфото  bouquet

# 541
Не знам това колко е вярно, ама със стария ми паспорт влизах 2-3 дена преди да изтече..  и това беше юни-юли през миналата година.

# 542
  • На юг от тук
Таксата за дезинфекцията я има отново и се плаща на влизане в БГ.

За чаршафите на ТАС и мен ме интересува, досега не съм си купувала от там, а бих искала да разгледам Simple Smile

Аз обаче имам друга питанка - уикенда ще пътуваме на там, но днес видях, че паспорта ми изтича на 15.Март 2015 г. Да очаквам ли проблем за това на границата  или само  туристическите агенции имат изискване за 6 месеца преди изтичане на паспорта?

Чаршафите ТАЧ в Одрин са скъпи,поне това което аз съм виждала,а и няма голямо разнообразие.
Относно паспорта,ако отиваш до края на февруари няма да имаш проблем,само ще ти напомнят,че  изтича и ще трябва да го подновиш.

# 543
  • София
Аз обаче имам друга питанка - уикенда ще пътуваме на там, но днес видях, че паспорта ми изтича на 15.Март 2015 г. Да очаквам ли проблем за това на границата  или само  туристическите агенции имат изискване за 6 месеца преди изтичане на паспорта?

Влизала съм в Турция 2-3 седмици преди да ми изтече. Само българския служител ми напомни този факт, но добронамерено, а не с цел заяждане. Обаче преди няколко месеца някой пусна във форума информация, че турците са въвели изискване от 6 месеца валидност от влизането. Не обърнах много внимание, защото паспортите ни са все още нови. Сега погледнах в сайта на Външно министерство, но не са написали такова нещо - http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/153/ Склонна съм да вярвам на тях, а не на агенции и други писаници. А най-добре е да се обадиш и да попиташ. Външно министерство имат гореща линия и винаги са били услужливи.  Wink

# 544
  • София

Влизала съм в Турция 2-3 седмици преди да ми изтече. Само българския служител ми напомни този факт, но добронамерено, а не с цел заяждане. Обаче преди няколко месеца някой пусна във форума информация, че турците са въвели изискване от 6 месеца валидност от влизането. Не обърнах много внимание, защото паспортите ни са все още нови. Сега погледнах в сайта на Външно министерство, но не са написали такова нещо - http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/153/ Склонна съм да вярвам на тях, а не на агенции и други писаници. А най-добре е да се обадиш и да попиташ. Външно министерство имат гореща линия и винаги са били услужливи.  Wink
Таня67, не го приемай като заяждане, но аз съм приложила освен информацията от сайта на туристическа агенция, също така и линк с информацията от МВнР. Тази промяна е наложена заради емиграционния натиск към Турция.

# 545
  • София
Точно затова има гореща телефонна линия, където може да получи компетентен отговор. Моят линк също е към сайта на Външно министерство и е обновен на по-късна дата (август) от съобщението, което си пуснала (май). Може би не са си свършили работата при обновяването на информацията.  newsm78 

Освен това във въпросното съобщение пише 60 дни, а не 6 месеца както изискват агенциите.  Grinning

# 546
  • Бургас
Здравейте, ако има някой на линия, че искам бърз отговор. Чудим се дали да ходим в събота или неделя, има ли нещо работещо в неделя?

# 547
  • на морския бряг
Почти всички магазини работят в неделя. Борсата за прахове , Марги , Кипа и др.

# 548
  • Бургас
Здравейте, ако има някой на линия, че искам бърз отговор. Чудим се дали да ходим в събота или неделя, има ли нещо работещо в неделя?

В неделя всичко работи, но по-добре отидете в събота, защото тогава е отворен пазара зад Марги аутлет. Там продават пресни плодове и зеленчуци, точени кори, маслини, зехтин и други стоки. Винаги ходим в събота, за да си накупим пресен зеленчук, който на всичкото отгоре е на страхотни цени.

# 549
  • Бургас
Благодаря за бързия отговор, но мъжа ви легна, ще е в неделя, той искал просто да се поразходим, а аз като жена мисля за магазините.

# 550
моля ако някой е копувал ядки да сподели цената има.знарте ли дали се продават кедрови ядки на килограм и как се движе цината им.Също се интрисувам за парфюми от ъде мога да купя и каква им е цената.

# 551
Ядки се продават на много места. Прпоръчвам ти тези  които се продават на централната улица там качеството е превъзходно, но цената им е висока  бадеми лешници  идийско кашу  и пр.  са около 40лири за килограм. Продават  още мн  видове ядки, гарнирани с каквото си помислиш, също и кедрови ядки, за  цена нямам никакви спомени. Ядки може да купиш от мн други места и на по-ниски цени, но винаги ги опитвай, защото  има и такива които са започнали да  гранясват. Парфюми - има много ментета на различни цени и с различно качество, ние  не купуваме от тях. Наливната им парфюмерия е мн добра и на  прилични цени. В Кипа има щанд с мил продавач, луксозни шишета  100мл- 20лири,  2*100мл =35лири, но някой са мн сполучливи други не. На мъжа ми от там взехме 3 броя - двата  бяха ОК, третия се измирисваше мн бързо, аз взех за мен 2, които мн бързо се измирисваха но  ароматите  са чудесни. Всеки път вземаме от различни места, последния път от централната улица от парфюмерия "Parfume",  там се оказаха с най-траен аромат и 1:1 с оригиналите  уцлихме някакво намаление 50мл=5лири.

# 552
За ТАЧ - майка ми ходиха есента специално в такава фабрика, по-далеч от Одрин. Хората с нея накупили завивки, чаршафи, само тя донесе 3 спални комплекта и 1 детски. Естествено на по-ниски цени от тук.  Peace

Мен ме интересува срещали ли сте памперси CAN BEBE и колко ли пари са?

# 553
Добър вечер момичета някои ходил ли е в събота или неделя в Одрин и какво е положението с по границата смятам другата събота да ходя И още едно питани да сте виждали агро аптека  аз знам 3 една на борсата за другите две след Селим джамия на горе по булеварда.Някои ако е виждал другаде да  моля да каже newsm78

# 554
  • София
Добър вечер момичета някои ходил ли е в събота или неделя в Одрин и какво е положението с по границата смятам другата събота да ходя И още едно питани да сте виждали агро аптека  аз знам 3 една на борсата за другите две след Селим джамия на горе по булеварда.Някои ако е виждал другаде да  моля да каже newsm78

В събота бях в Одрин и минахме границата за 2 часа! Проверката на българската митница е само паспортна и мина бързо, но на турска територия освен паспортната проверка има и митническа - багажът се проверява на скенер, включително ръчния и дамските чанти, а после празния рейс мина на оглед, който беше поне 40 минути. На връщане всичко мина много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт