ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 837
  • 876
  •   1
Отговори
# 360
Милички,
знаете ли колко е допустимото време да си цъкам по 1/4 ривотрил от 2 мг на ден ама да не стигам до зависимост, защото все още не мога без него сутрин  Laughing Sunglasses Mr. Green

# 361
Stany, аз бях на същата дозировка само че 1 цяло от 0,5 в продължение на 2 години. После го спрях, трудно беше, но се спира.

# 362
Еха..аз се надявам, че ще е за по малко време..даже имаше дни дето не съм го пила...нищо..силна съм ще успея..

# 363
Здравейте, включвам се в темата да помоля за помощ. Жена ми (която много обичам) има проблем вече и аз не знам точно какъв, но ще се опитам да напиша в най-кратък вариант. Преди 2г. пролетта започна да се кара непрекъснато с мен да не ме търпи което е много странно за нея и да плаче, тогава разбрах, че има проблем и отидохме на психиатър. Жената ни преписа антидепересант (Серопрам), ако не бъркам мина се година и тя не беше много добре и смени депресанта на анафранил.След което и изписа анафранил и ривотрил за 6м. Имаше страшен ефект просто стана моята жена, но дойде момента в който ги спря минаха 6м. без проблеми  и пролетта пак се почна рев, каране и т.н. Пак се върна на анафранила с ривотрил за 6м. Искам да попитам няколко неща и се моля да ми помогнете:

1) Майка и е с БАЗЕТ дали може от щитовидната и жлеза да идва всичко???
2) Моля ви кажете добър психотерапевт, който може да ни помогне с психотерапия без хапчета???
3) Билковото лечение дали има ефект над депресията??

Забравих само да кажа, че има желание да се излекува което е добре според мен, но работата и желанието да почне като юрист не и позволяват. Ако имате някакви идеи и съвети ще съм ви ацки признателен и благодарен.

Приятен ден на всички  Peace

# 364
След като веднъж е имала депресия и сега е в рецидив трябва да се следи от психиатър. Не мисля, че базеда има връзка в случая, иначе нямаше да се оправи преди от АД, но може да си пусне ТСХ, ей така за всеки случай. Психиатъра ще прецени дали билково лечение ще й помогне, жълтия кантарион е билковия антидепресант, ремотив има едно лекарство, но също трябва да се следи от лекар. За психотерапевт не мога да ти помогна.

# 365
Благодаря Гала. Да разбирам, че цял живот ще е на хапчета така ли? В този ред на мисли, депресантите лекуват ли проблема или притъпяват проблема?? А за базета го написах защото са намерили преди 5г. възел, но с неината безотговорност не си е обърнала внимание. Просто майка и ми каза, че при нея е било абсолютно същотото като поведение. Преди лечението й.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 14:55 от PVS

# 366
PVC незнам на колко години е жена ти, но моето мнение е,че трябва сама да се опита да го пребори, като разбира се ти я подкрепяш. На мен нейното по-скоро ми прилича на някаква невроза,така ,както го описваш, не на депресия, но не съм специалист, само предполагам. Лично аз попаднах и на психотерапевт и психиатър,които ме подкрепиха в трудната борба с  тези гадости без  лекарства, много трудно ми беше,много след спирането на едно леко хапче деанксит, защото всичко се връща рано или късно, след спирането на какъвто и да е АД. Важното е да се устиска периода на отнемане на лекарствата, но всичко лека по-лека се нарежда. Промяна на мисленето му е майката! И както четох наскоро една книга, всяка една депресия се поражда основно от липса на любов, човек по някакъв начин се чувства самотен, неразбран, въпреки,че знам,че ще ме опровергаят много хора, ще кажат,че е  и от недостиг на серотонин. Но според американски проучвания и хора с уж доказана серотонинова депресия, които са била на АД и спират лекарствата и всичко се връща успяват да се възтановят напълно  само със спорт, здравословно хранене и разбира се  с много любов.

# 367
Мария ти си добър човек и благодаря за мнението. Странното е че съм чел много и се интересувам много и няма да спра искам жена ми да не се тъпче с тези гадости и тя не иска, ама май нямаше начин понеже ни се струпаха много гадни неща. За спорта тя ходи 4 пъти в седмицата на народни танци така че, май няма да стане със спорт само Simple Smile Просто не искам да се върти ме в един омагьосан кръг. Искаме и дете което мисля, че ще е добре и за нея ама с нейните нерви и де преси не знам как ще стане. Просто търся алтернативен начин да излез на от ситуацията без хапчета. Забравих жена ми е на 28г. дали можеш да ми дадеш координати на специалистите с които си се срещала, за да имам и резервни варианти. Ние няма да спрем лечението просто пак ако не се получи да мога да реагирам. Много ви благодаря за бързите отговори да сте живи и здрави

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 15:52 от PVS

# 368
Разбира се, може да опитате с хомеопатия и билколечение, както и психотерапевт, но ако видите, че нещата се задълбочават трябва да започне лечение според мен. Според мен не сте напълно наясно със ситуацията със щитовидната жлеза, възел ли е, базед ли е, какво е. Базеда е сериозно заболяване, което уврежда сърцето и изисква адекватно лечение, нервната система също уврежда.

# 369
Гала, наистина не сме на ясно със ситуацията на щитовидната жлеза за това съм записал час при Мариета Лазарова която мисля в добър специалист, за да имам яснота и там. Сега след 3 дена пиене на анафранила има невероятен ефект нито каране, нито плачене това ми е много странно защото е рано да действат хапчетата. Много се извинявам, че ви занимавам, но да си призная малко съм отчаян.

# 370
В този ред на мисли, депресантите лекуват ли проблема или притъпяват проблема??

"депресантите"   Laughing
много точно казано, щото те са такива - депресират здравето   Laughing

и нито лекуват, нито притъпяват проблема, а го заостряват!   Laughing
само че докато го изострят, те правят това подмолно, смотавайки го някъде назад, зад някой ъгъл на психиката, та човекът, докато се олюлява насам - натам зашеметен, да не мисли адекватно и да вземе правилните мерки.

# 371
Диетата е много важна, дори по-важна от употребата на АД, обаче се игнорира от повечето специалисти по някаква причина. Например прекомерната употреба на сладко води до депресия и липса на енергия. Колкото повече ядем толкова повече имам глад за него, защото се пристрастяваме към моментите на сладост, които приповдигат настроението. Но на каква цена - за час или по-малко радост дни депресия. За тези с целиакия пък глутенът ни кара да се чувстваме като парцали без енергия и раздразнителни. Да не говорим за замъгленото мислене и болките в ставите.

# 372
Но като цяло има голям процент на хора, които са били в депресия и АД са ги върнали към живота. Целта им е да оправят обърканата химия в мозъка, серотонин, нордадреналин, адреналин, но за жалост няма гаранция, че няма да се повтори. Пресен пример е майка ми, година и нещо на легло с ужасна депресия, 1 месец на венозни АД и после 6 месеца на хапчета, сега е като кон, жива и здрава.

# 373
мозъчната химия няма как да се оправи с химия, чужда на нея, каквато са АД и всякакви други хапове...

трябва да се махне причината и организмът сам се възстановява, а причината е замърсяването - на всякакво ниво, духовно, душевно и физическо.

# 374
  • София
PVS, не обръщай прекалено внимание на мненията, които се пишат тук. Ще чуеш неща от 'осанна' до 'разпни го'. В смисъл - тотално отричане на лекарствата в единия край и тотално 'За' в другия край.
В този смисъл и това, което аз ще напиша тук, е само мнение.
Моят съвет - това са сериозни състояния и си имат нужда от лекар.
По това, което чета от поста, тя вече веднъж се е оправила с антидепресанти, което означава (най-вероятно), че там е проблема и там трябва да се търси решение, от лекар психиатър.
От друга страна - съмнявате се за други неща. Вярно е, че някои други здравословни проблеми също могат да доведат до депресивни състояния. За всяко нещо, за което се съмнявате, допитайте се за мнения от специалисти. И не се отказвайте, докато не разнищите нещата.
Пак ще кажа, че щом веднъж се е оправила с АД, най-вероятно другите заболявания нямат връзка със състоянието й.
И не се плашете от лекарствата - ако няма друг начин, по-добре да ги пие и да води приличен живот, отколкото да страда заради предразсъдъците на другите хора.
Успех ви желая!

П.С. Билки, хомеопатия и други алтернативни методи вършат работа ако се започне в самото начало, когато човек изпадне в това положение. При нея вече е минало доста време, а и вече е пила АД, така че тези неща по-скоро няма да свършат работа. Може да се ползват като съпътстваща терапия, заедно с АД, но не и да се разчита основно на тях. Хомеопатията е добър вариант, защото тя няма вредно взаимодействие с другото лечение. С билките трябва много да се внимава, особено в комбинация с АД.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 19:04 от enyo

Общи условия

Активация на акаунт