ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 827
  • 876
  •   1
Отговори
# 375
Мен днес тая трагедия в Аспарухово ме разтресе из основи. Сутринта влязох в таксито и шофьора ми разказваше, че е бил в Аспарухово на зъболекар в тоя момент. После една мед.сестра била дежурна в бърза помощ и тя държеше да ми разкаже всичко в подробности. Из целия град е тягостно, усеща се трагедията навсякъде, града е потънал в скръб. И аз както не ми е добре на сърцето, направих една гадна паника.

# 376
Здравейте,момичета и момчета!След дълго обикаляне на кардиолози ,стигнах до психиатър,който ми постави диагноза тревожно-депресивно разстройство.Изписа ми теваквел и велаксин,но след като ги започнах не мога да стана от леглото.Проблема ми е ,че получавам симптоми на инфаркт от три години ,но никога при десеткитеЕКГ,ЕХГ не се открива нищо .Правиха ми и коронарография преди две години и пак показа,че всичко е нормално.Болките ми в областта на сърце,лява ръка ,лва част на гърба,рамо и лява част на лицето са ежедневни и почти постоянни .Те ме карат да изпадам в адска паника и да търча при поредния кардиолог.И така се въртя в омагьосан кръг.Надявах ,се че с помощта на тези лекарства ще се оправя,но сега съм по-зле и от преди,освен че ме боли и не мога да стана от леглото ,цялата се треса.не знам да търся друг психиатър или да сме ям лекарствата.

# 377
Правен ли ти е холтер? По възможност 48, а не 24 часа. При мен така откриха проблема, след 10 години нищо ти няма.

# 378
Цитат
Правен ли ти е холтер? По възможност 48, а не 24 часа. При мен така откриха проблема, след 10 години нищо ти няма.

Гала, сигурно си писала, но аз не съм прочела така че пак ще питам, извинявай. Какъв точно е проблема със сърцето ти? На мен ми правиха холтер за 24ч още в началото когато започна да прескача, а това беше преди 15-16г, нищо не откриха. Чудя се сега ако настоявам да ми сложат дали ще има нещо  newsm78

# 379
Гала аз съм от Варна , не от кв. Аспарухово ,  но все пак ... беше нещо страшно . Ако искате ми вярвайте в момента , в който е ставал ужаса в Аспарухово аз усещах , че става нещо страшно . Имах някакво усещане , стягаше ме главата , исках да избягам някъде , почувствах се много странно . Горките хорица  Sad . Моят мъж се прибра с колата в най - голямата буря , не знам как се е опазил, а докато го чаках изживях пълен ужас сама с детето . После като прочетох какво е ставало в Аспарухово не можех да повярвам , виждала съм къде по - страшни бури от тази .
Относно лекарствата , аз съм от тези , които са против , но си зависи в какво състояние си  . Аз никога не съм била толкова зле сякаш , че да мисля за лекарства . Опитвам се да се справям с други методи , лекарствата са за хора , които наистина вече не могат да се справят с ежедневните си дейности . Аз да чукна все още мога и детето си да гледам , и да излизам с него и изобщо моята терапия е да не спирам да правя това , което съм правила до сега . Иначе... влизаме в капана на ПР ,а той е да спрем да правим каквото и да е и да си стоим в къщи.

# 380
.  Да .Нищо не показа.А и са ми правили десетки ЕКГ точно в момент на болка и пак са перфектни.Сега излизам от кабинета на завеждащ отделение ,праща ме на неврохирург .

# 381
Ами в края на краищата никой не знае какво ми има. Последно предполагат, че е нещо генетично. Засяга се сърцето, мозъка, правя кръвоизливи. При мозъка и сърцето симтомите са като при инсулт и инфаркт, но дори и нещо да не ме боли, пак ми е отпаднало, нямам сили, влача се, все едно си пипнал грип. Изживяла съм ужасни неща, имам купища диагнози и никоя не е сигурна. на сърцето специално е нестабилна стенокардия вазоспастична, ама и там пристъпа трябва да продължи до половин час, а при мен продължава със седмици. За първи път от много години насам, се почувствах добре, като бял човек, след сложна комбинация от 6 вида лекарства. И сега от няколко дена пак се започна.

# 382
Гала,аз от много добър лекар знам ,че болка,която продължава дълги часовеи много дни не е кардиална и не може да свърже със сърдечно заболяване.На мен проблема ми е ,че не вярвам на докторите и като ме боли изпадам в паника.Имам кардиофобия,която развих след внезапната смърт от инфаркт на вуйчо ми.След това започна да ми става лошо,след това и да ме боли  и така вече три години.Междувременно и ме налази една невралгия ,под лявата плешка,която ме боли при всяко движение.

# 383
Да, така е и аз го знам това, но в медицината 2 и 2 не е 4. Както се оказа след дълги години болката ми си е от сърцето, стенокардия нестабилна, макар че 10 години нямах никакви изменения в ЕКГ. Накрая толкова се влоших, че измененията не само че се появиха ами станаха постоянни, единствените лекарства, които ми помагат са тия против стенокардия. Но да ти кажа тук в форума имаше една съфорумка, тя получава същите симптоми и с изменения на ЕКГ, но единственото лечение, което куп кардиолози й дадоха е антидепресант и никакви лекарства за сърцето. Илюшън, пиши 2 реда как си, ще се радвам.

# 384
На мен кардиолозите ми казват -ти си здрава ,направихме ти всички изследвания ,нищо ти няма.А аз си търпя болките и това е,ще ида и на неврихирург ,да видим дали всичко идва от невралгията на гърба.Но реших велаксина и теваквела да не ги пия ,действат ми като упояващи и не мога да си гледам децата и къщата.

# 385

Опитвам се да се справям с други методи , лекарствата са за хора , които наистина вече не могат да се справят с ежедневните си дейности . Аз да чукна все още мога и детето си да гледам , и да излизам с него и изобщо моята терапия е да не спирам да правя това , което съм правила до сега . Иначе... влизаме в капана на ПР ,а той е да спрем да правим каквото и да е и да си стоим в къщи.

Peace

И разбира се, освен задълженията по къща и деца и време и за нас. Аз тази седмица направих две нощни излизания по клубове, перфектно ми се отразиха, спала съм по два часа само на нощ ,на другия ден на работа- все едно съм спала цяла нощ,но положителните емоции са си положителни и те държат  alive. Едно е да не можеш да мигнеш и за минута през ноща, заради нерви,друго е заради  хубави емоции, несравнимо бих казала. Имам си една мечта за в бъдеще, която мисля,че ако стане повече такива състояния няма да ме спохождат,аз повярвах в нея.................

Препоръчвам ви една страхотна книжка, понеже аз чета много, всяко нещо,което може да е от полза, което на мен ми е подействало го споделям "Животът може да е чудо" на една българска писателка Иванела Самуилова http://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/12168-zhivotat-mozhe- … vinela-samuilova/  . Всички ние сме бойци и просто не предполагаме с какви енергийни запаси разполагаме, важното е да ги откриеме за себе си. Затова не се чудете,че споделям всичко от което аз се чувствам добре, може да подейства добре и на накой друг. Гушки за всички бойци Hug

Мъжът,който беше питал по-горе за моя пси, който отказа да ме тъпче с АД, може да ми пише на лични, да му дам координатите за София става въпрос.

# 386
Ами то от състоянието се диктува дали можеш да се справиш без лекарства или не. Лично аз нямаше да мога.

# 387
Цитат
Ами то от състоянието се диктува дали можеш да се справиш без лекарства или не. Лично аз нямаше да мога.

И аз.

# 388
Zdraveite!
parvo,izvinete me ,4e pisha na latiniza,no kiriliza ne moga da ypotrebqvam,poneje ne mi e bila nyjna.
Predi vreme az poly4ix ataka na panika.Beshe sledsilen svetovartej,pomislix ,4e legloto potava i az ymiram.4as sled tova poly4iv ataka di paniko,izpotqvane,zadyx,yjasen tremor i 4yvstvo ,4e polydqvam.O
Ovladqxgo nqkak si ,premina i na drygiq den xodix ,pri bratov4edka na sapryga mi v Neapol.az sam omajena za italianez.Tq e profesor i e otli4en spezialist-psixiatar.IZPISA MI EUTAMIL OT 20 MG PO 1 TABL.DNEVNO,MOJE I DVE PRI MNOGO TEJKO SASTOQNIE.
PRIDRYJAVASHTO YSPOKOITELNO BZEMAX RIVOTRIL.
Sled 2 sedmizi se po4yvstvax mnogo dobre i postepenno vsi4ko otzvy4a.
No,momi4eta savetvam vi ,4e predi da vzemete lekarstvo ,konsyltiraite se s lekar.Ne vsqko lekarstvo moje da okaje dobar efekt pri vsi4ki,ne e plazebo.
JELAQ NA VSI4KI VI ,PO-BARZO OZDRAVQVANE I AKO IMA NESHTO S KOETO MOGA DA POMOGNA PISHETE NA LI4NI,ILI TYK
 Hug

# 389
За първи път от много години насам, се почувствах добре, като бял човек, след сложна комбинация от 6 вида лекарства. И сега от няколко дена пак се започна.

Гала, ти си просто дехидратирана, ти не си болна, а просто жадна!
но защо ли ми се струва, че си от хората, дето ще преровят през девет клиники в десета, само и само да им се установи диагноза и намаат шепите с гадна химия   newsm78

прости, ако греша!

Общи условия

Активация на акаунт