ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 795
  • 876
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм вече от бившите с ПА.
Минах през всички етапи,2008 година бях 40 дена на легло,после се грижеха за мен.Пих антидепресанти,ходих на психотерапии. 2011 година четох някъде за водотерапия и с това се оправих. Отне ми около 3 месеца. По цял ден пиех вода. Купувах си малки бутилки и мина-замина пия вода. Ако излезна на улицата и по почувствам някакъв дискомфорт-пия колкото мога. Трябва винаги урината ви да е бледо жълта. На третия месец вече бях по добре. Психотерапевта ми ме посъветва да ангажирам част от деня ми. Записах се на курс. Бях много неуверена,мислех,че хората ще ме гледат странно или,че няма да мога да стоя в затворено помещение но не... Вече ходех сама и вместо 1 носех със себе си 2 бутилки с вода. Така мина една година. След това си намерих работа-гледах 3 деца. Решението за такъв вид работа беше мое. не исках да се ангажирам с възрастни,често индиректно ни натоварват с техните проблеми.Хората в такова състояние не бива да слушат такива неща. Така мина още една година. Играех си с децата,пиех вода. На тях им беше много странно защо пия вода от бутилка Simple Smile но нямаше проблем. След този период спрях терапиите. Без да разбера как спрях да търся и водата. От 2013 година работя на пълен работен ден и не помня от кога не съм изпадала в онези ужасните състояния.
Много е важно да излезете от средата която предизвиква разтройството ви. Колкото и да ви е трудно,ТРЯБВА да прекратите всякакви контакти с хора които ви натоварват с проблеми,ако можете да не гледате телевизор сте още една крачка напред.Много често рекламите на лекарства и призивите за помощ на болни хора ви действат лошо.

# 391
# 392
Ооо , и аз имах 6 години без ПА и мислех , че никога повече няма да се появят . Спряха от самосебе си , просто изведнъж . Може би ми помогна и това , че започнах да работя след като завърших и така се ушлайфах , но като забременях и всичко се завърна и до ден днешен година и половина след като родих .

# 393
Ама аз съм постоянно със шишето с вода. На ден пия по 3 л поне, без бутилка не излизам никъде, всеки момент като ми прилошее да имам вода. То щеше да е прекрасно да се излекувам с водата, въобще с каквото и да е, но при мен нещата наистина са сериозни, аз 7 месеца съм била на легло, мъжа ми ме води до тоалетна и не от депресия това.

# 394
Гала, водата, сама по себе си, е силен диуретик, нали знаеш това!
затова, моля те, прочети нещата, дето се намират в нета, на д-р Батманджелидж - той препоръчва добавка на малко нерафинирана, без добавки сол към чиста, за предпочитане изворна вода и това води до добро хидратиране на организма и оттам до потушавае на много болестни симптоми, които са по- скоро симптоми на дехидратация.

прочети, защо да се тровиш с толкова лекарства!
всичко, което тоя лекар препоръчва е толкова просто и евтино, няма да ти стане нищо, ако пробваш!

# 395
Iskrena 888, несериозно е да предлагаш просто вода, когато човек има сериозни проблеми. Ако беше толкова просто мислиш ли, че щеше да има толкова много болни хора? Във Фейсбук през профила на приятелка чета подобни съвети. Например "содата за хляб лекува рак", ама болните от рак, разбираш ли са толкова невежи, че си нямат идея за нещо толкова просто. И продължават да си страдат и умират.

# 396
гениалните работи са винаги прости и почти винаги пред очите ни.
лошото е, че е пълно със слепи хора, търсещи под дърво и камък  решение на проблема си, а това решение е почти винаги пред нас...

и да, болните от рак, дето се лекуват с химио - и лъчетерапия, са наистина прости и невежи хора, измамени хора, жестоко измамени  и статистиката го доказва безкомпромисно и безцеремонно... за съжаление...

освен това, дали ще пият сода, дали ще пият вода, каквото да правят, това не  е единственото, което трябва да правят, за да се излекуват.
говоря за физическото ниво, но не бива да се забравя, че човекът не е само тяло, той е и душа и дух, така че даже да се премахнат физическите причини за болестта рак, а и коя да било болест / като една от тия причини е именно обезводняването /, то остават душевните и духовни причини.

# 397
Искрена, ще ме прощаваш, но какви точно са твоите оплаквания, защото това е група на хора, които имат сериозни проблеми. За водата и дехидратирането разбрахме, имаш ли нещо друго да кажеш или..

# 398
имала съм усещания за нестабилност и раатреперване, особено в големи магазини  и ако има много хора и разни неща от тоя сорт, но не разбирам неприязънта, която лъха от поста ти.
аз се опитвам да помогна, а ти се нахвърляш...

# 399
Искрена , това , което обясняваш за водата е наистина чудесно , аз също вярвам в нейните лечебни свойства , но Бога ми пия литри вода на ден . Е , до сега не съм се избавила , единствено ми помага , когато изпадна в криза и пия малки глътки ледена вода . Тогава ми минава да , но до следващия път . И тъй като нашия проблем е основно в главите ни ще е супер да си внушим , че водата ще ни излекува , но поне при мен това не действа .

# 400
  • София
Здравей, iskrena 888. С риск да те засегна, ще бъда искрен. Това, което дразни в постовете ти, е твоята категоричност на мненията, в стил: 'Моята истина е Абсолютната истина и който не вижда нещата като мен, е глупак'.
Народът ни е измислил една поговорка: 'Не питай старо, а патило'. Убеден съм, че не си изживяла лично и една хилядна от страданията, през които са минали хората в тази тема. Убеден съм също така, че не си страдала от нищо друго, освен сезонните грипове, настинки и шарки в детска възраст, през които сме минали всички (поправи ме ако греша). Защо мисля така? Защото, когато човек поизстрада малко болка върху собствения си гръб, започва да осъзнава колко разнообразен е животът и как всеки човек е един различен свят.
Наскоро прочетох едно изказване на физика Стивън Хокинг (онзи обездвижения в инвалидна количка, който го дават по Дискавъри отвреме навреме). Цитирам по памет: 'Радвам се, че навремето избрах физиката като свое призвание, защото сега се занимавам само с една вселена. Ако бях избрал да изучавам хората, сега щях да се занимавам с много вселени, защото всеки човек е една отделна вселена'.
Друго какво да ти кажа... Нещата, за които говориш, заливат пазара в днешно време. Имай предвид, че 'духовния' пазар от няколко години насам бележи невероятен ръст и се изчислява на милиарди долари. Това включва литература, школи по личностно развитие, гурувци от всякакъв ръст и сой, религиозни движения, секти и т.н. Това е пошлият отговор на едно капиталистическо мислене, което е решило да извлече парична полза от нарасналото желание на хората да открият нещо повече за себе си, т.нар. духовно търсене.
Цялата тази информация, която залива пазара, звучи адски, невероятно убедително, сто процента сигурно и хората с лекота хлътват по нея и започват да убеждават другите, истински страдащи, мислейки си че те (тези страдащите) просто не са чували за това и като чуят, ще се излекуват.
Докато не се случи нещо страшно на теб самия. И тогава, в първия момент си казваш - е, няма страшно, аз съм въоръжен с информация, която повечето хора даже не са чували, лесно е, ще се оправя. И започваш подред: пиене на вода до пръсване - не помага. Лечебно гладуване с месеци - не помага. Суровоядство с месеци - не помага. Ходиш в църквата да се молиш всеки ден - не помага. Хомеопатия - не помага. Билки - не помагат.
През цялото това време усърдно избягваш традиционната медицина, защото тези, другите методи, звучат толкова убедителни, няма как да не ти помогнат. В един момент обаче достигаш етап, в който осъзнаваш, че нищо досега не ти е помогнало, а си загубил ценно време и си се докарал до плачевно състояние. И в този момент цялата вяра, която си влагал в тези ню-ейдж писаници, се разклаща и рухва. И тогава ти се отварят очите за някои неща...
Ето затова не вярвам, че ти си минала през лични страдания и си изпробвала нещата, за които говориш, върху себе си. Защото един човек, минал през такъв огън, става малко по-толерантен към живота и вижданията, и борбата на другите хора. Защото знае, че всеки човек е една отделна вселена и няма такова нещо като панацея - единственото решение, което ще помогне на всички за всичко. Просто такива неща няма...
Надявам се да прочетеш поста ми с отворено сърце и да не ми се сърдиш за искреността, както и за това, че виждам нещата по свой начин, който се различава от твоя.
Поздрави   bouquet

# 401
Еньо честит имен ден! Да се забавляваш искрено.

# 402
  • София
Благодаря, Гала Simple Smile Това не ми е истинското име, ама аз си празнувам на този ден, защото го чувствам като свой имен ден Simple Smile

# 403
  • София
Еньо честит имен ден! Да се забавляваш искрено.

Сърдечни поздрави и от мен!

# 404
Искрена , това , което обясняваш за водата е наистина чудесно , аз също вярвам в нейните лечебни свойства , но Бога ми пия литри вода на ден . Е , до сега не съм се избавила , единствено ми помага , когато изпадна в криза и пия малки глътки ледена вода . Тогава ми минава да , но до следващия път . И тъй като нашия проблем е основно в главите ни ще е супер да си внушим , че водата ще ни излекува , но поне при мен това не действа .

хич не става дума за самовнушение, но трябва да се пие  водата със сол, иначе колкото и да пиеш, водата си е диуретик.
прочети за тоя метод в нета, книгите на Батманджелидж, примерно "Тялото жадува за вода".

Общи условия

Активация на акаунт