ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 770
  • 876
  •   1
Отговори
# 405
Еньо, никак не ти се сърдя, човек, за поста, как можа да си го помислиш даже?!
напротив, благодарна съм ти за поста, най - малкото, което е, защото си ми  обърнал много внимание и то при все, че както казваш, не се чувстваш осоено добре      bouquet     bouquet

по отношение на мен, обаче,  грешиш - минала съм през какво ли не и познавам отчаянието, за което ти говориш...  черно, мрачно отчаяние и страх...  страх, от какво ли не, даже от неща, от които на никой не би му хрумнало дори да се страхува...

аз също пробвах различни неща, докато стигнах до Истината, до Която като стигнеш, каквото и да те сполети вече, то няма същата сила върху теб!
да, връхлитат те бури, минаваш през пустини, нападат те страхове, от нищо не е застрахован човек в тоя живот, но ... вече не е същото, приятелю, наистина не е същото - ти вече не си сам, знаеш, че Една Всемогъща Личност бди над теб и виждаш всеки ден доказателства за това!!!

и определено не мога да кажа, че веднага като повярвах и оп - цъфнах, та вързах!    Laughing
не, за всичко се иска време, както във физическия свят, така и в духовния!
не може цял живот да сме сели лоши семена в почти всеки аспект от живота и да очакваме да берем добри плодове...
иска се търпение!
а и ти не си направил нещата с нужното отношение - айде, църква и чакам малко и айде, не помага.. толкоз с вярата.
то, първото което е не си длъжен да ходиш на църква, не и преди да видиш накъде ще желае Бог да те заведе, в кое събрание.
можеш в къщи да си се молиш, но за да знаеш на Кого се молиш, ти трябва да Го познаваш, а за тази цел трябва да изучаваш прилежно Неговото откровение, Словото Му, което дава живот и здраве на цялата ти снага, както се казва в Притчи.

по отношение на другите неща, ако ги правиш и не виждаш резултат, това не значи, че като цяло не те укрепяват и че са нещо излишно... то, самото естество на нещата говори - добро е да се пие вода, добро е да се яде естествена храна, добро е да не се  говори много по мобилните, защото облъчват, добро е да се приемат билки...   обаче, или трябва повече постоянство или просто има още неща, дето трябва всеки да открие за себе си...

иначе, да, пила съм анксиолитици и знам, че имат прекрасен ефект... обаче... това просто не е решение, това е като да си заровиш главата в пясъка и да се залъгваш...
докога?
докато  в един момент и пясъкът може да стане прекалено плитък и главата отново да е навън, оголена и ранима...
не е решение просто!

така че, колкото  е сложна човешката личност / както се казва и в Писанията - Бездна призовава "бездна", т.е. ние сме оприличени на такива без дъно, цяла вселена наистина /, толкова и многообразни  и многобройни са нещата, дето  помагат за всякакви състояния, които са създадени от Великия Творец.
само трябва усърдно да ги потърсим, а най - добре да не се ограничаваме само дотам, а просто да потърсим Него, но с цяло сърце!
само тогава имаме обещание, че ще Го намерим!
бъди здрав във всичко!!!

# 406
О , вода със сол да ми се вдигне съвсем кръвното , което и без това скача и пада , когато си поиска . Ще прочета сега за обща култура .
иначе, да, пила съм анксиолитици и знам, че имат прекрасен ефект... обаче... това просто не е решение, това е като да си заровиш главата в пясъка и да се залъгваш...
докога?
докато  в един момент и пясъкът може да стане прекалено плитък и главата отново да е навън, оголена и ранима...
не е решение просто!
Тука съм много съгласна . Хапчета , хапчета ама до кога . Проблема трябва да се изкорени , а не да се подтиска .

# 407
При мен всичко започна след земетресението преди две години. Преди това прекарах няколко ужасни години в гимназията и явно се е натрупало, а земетресението беше капката, която преля чашата. Сега пия есенция на Бах за Стрес но бързо й минава действието. Провеждам и звукова терапия с музика за медитация, следвам съветите на Луиз Хей за позитивното мислене и твърдения, но имам чувството, че ми трябва нещо по-силно. Вече се научих отново да обичам себе си, обаче нервната ми система още не е разбрала това.

Хубавото е, че открих какво искам от живота, все неща, които много хора приемат за даденост - добри приятели, човек с който да се обичаме, един ден и дете. И разбира се здраве. Много изстрадах, но разбрах, че съм добър човек и че и аз заслужавам да щастие.

Следващата седмица звънкам на доктора и дай Боже да ми предпише АД, който да ме избави от мъките, че се записах за екскурзия в чужбина и не искам там да ходя като получовек. Явно е, че ми трябва тежката артилерия и без АД няма да се мине. Но и след това пак ще се занимавам с медитация и метода на Луиз Хей. Peace

# 408
При мен всичко започна след земетресението преди две години. Преди това прекарах няколко ужасни години в гимназията и явно се е натрупало, а земетресението беше капката, която преля чашата. Сега пия есенция на Бах за Стрес но бързо й минава действието. Провеждам и звукова терапия с музика за медитация, следвам съветите на Луиз Хей за позитивното мислене и твърдения, но имам чувството, че ми трябва нещо по-силно. Вече се научих отново да обичам себе си, обаче нервната ми система още не е разбрала това.

Хубавото е, че открих какво искам от живота, все неща, които много хора приемат за даденост - добри приятели, човек с който да се обичаме, един ден и дете. И разбира се здраве. Много изстрадах, но разбрах, че съм добър човек и че и аз заслужавам да щастие.

Следващата седмица звънкам на доктора и дай Боже да ми предпише АД, който да ме избави от мъките, че се записах за екскурзия в чужбина и не искам там да ходя като получовек. Явно е, че ми трябва тежката артилерия и без АД няма да се мине. Но и след това пак ще се занимавам с медитация и метода на Луиз Хей. Peace

С АД ще си временно, дано не привикнеш! Че трудно се отказват...
А медитациите и позитивното мислене трябва да се употребяват по-често и от антидепресантите или поне като тях - 3 пъти на ден. Wink

# 409
Анти Депресанти (АД) - то си показва, че е ад Wink
Скапват черния дроб, бъбреците, стомах, черва и още... Че и либидото. Wink Внимавайте!

# 410
С АД ще си временно, дано не привикнеш! Че трудно се отказват...
Аз май много-много не привиквам. Деанксита го спрях от веднъж без никакъв проблем преди няколко месеца. Изобщо не ми помагаше, дори ми се появи страничен ефект - още по-лесно се стрясках. Хвърлих го в кошчето и нямах абстиненция. Сега пия Холеон Амброз, който увеличавал производството на серотонин, обаче някои дни не чувствам ефект. Други дни и без него съм на 10. Само да предупредя, че той не трябва да се съчетава с АД в никакъв случай!

Определено само с медитация не става, при мен нещата хронологично назад са от доста отдавна (има няма десетина години) и преди Деанксита изобщо не е имало никакво лечение. От две години обикалям всякакви доктори и още не са намерили физическа причина.

Всъщност сега се сетих че първата ми сериозна паник атака беше чак декември, а земетресението май беше през май. През септември се наливах със сребърна вода, за която четох че е полезна. Възможно ли е да е натравяне със сребро, то все пак е тежък метал?

Аз всъщност депресия нямам почти никога, при мен си е повече изнервяне и склонност към паник атаки - най-вече в магазини и градския транспорт. Медитацията и пр. алтернативни методи ги открих едва миналата година. Както някой спомена по-нагоре в темата когато нещата са хронични и от отдавна е добре да се комбинира АД с алтернативните методи, защото те сами по себе си са добри ако е в началото на нещата. Peace Определено имам нужда и от АД патерица.

# 411
Цитат
През септември се наливах със сребърна вода, за която четох че е полезна. Възможно ли е да е натравяне със сребро, то все пак е тежък метал?

Sporty88, със сребърна вода мисля,че не можеш да се натровиш. Единственото, което може да стане ако предозираш е да посинееш или позеленееш, но това става ако я пиеш много години. Един американец (имаше някъде клип с него) в продължение на години е пиел сребърна вода, която си е правил в къщи с някакъв уред и посинял необратимо. Не изведнъж, станало постепенно и незабелязано. Едва ли от няколко месеца пиене може да се случи нещо.

# 412
Здравейте на всички. Връщам се от Виена, ходих на концерт на Ерик Клептън. Подарък от мъжа ми. За жалост как не изпатках насред центъра на Виена, всички дни ми прилошаваше и последната вечер стана ужасно. Толкова съм отчаяна пак, не знам вече какво да правя, каква е тая ужасна болест, не знам.

# 413
За жалост как не изпатках насред центъра на Виена, всички дни ми прилошаваше и последната вечер стана ужасно. Толкова съм отчаяна пак, не знам вече какво да правя, каква е тая ужасна болест, не знам.

въпреки приема на толкова лекарства?

напоследък и аз често имам усещане за нестабилност по улиците, усещане, че лекичко те цапва нещо или че ще загубиш съзнание, не мога да го обясня, но е отвратително...

бях на кардиолог, ЕКГ и ехография - няма проблеми.
интересно, че от толкова ЕКГ - та през годините никога не ми се хванаха екстрасистулите, които иначе усещам.
след няколко дни ще направя доплер и не знам и аз какви са тия неща.
забелязвам, че се засилват след разговори по мобилния.

# 414
Цитат
През септември се наливах със сребърна вода, за която четох че е полезна. Възможно ли е да е натравяне със сребро, то все пак е тежък метал?

Sporty88, със сребърна вода мисля,че не можеш да се натровиш. Единственото, което може да стане ако предозираш е да посинееш или позеленееш, но това става ако я пиеш много години. Един американец (имаше някъде клип с него) в продължение на години е пиел сребърна вода, която си е правил в къщи с някакъв уред и посинял необратимо. Не изведнъж, станало постепенно и незабелязано. Едва ли от няколко месеца пиене може да се случи нещо.
Може и така да е, но при едно вътрешно възпаление (причинено от Болест на Крон или Цьолиакия - мисля, че имам второто) като нищо може и да вреди. Като антибиотик може да причини още по-голямо възпаление на червата. Че убива вредни бактерии и микроорганизми е така, но дали не унищожава и полезната чревна флора? А понеже червата представляват имунната система при едно нейно разклащане човек може да получава всякакви пристъпи. Сега съм на пробиотици, дано да имат ефект!

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 01:35 от Sporty88

# 415
не знам, пробиотиците също не са панацея за всичко.
колкото и да е странно, примерно, четох, че при остър колит са противопоказани, макар, че на друго място пък ги препоръчваха....

# 416
  • София
Здравейте на всички. Връщам се от Виена, ходих на концерт на Ерик Клептън. Подарък от мъжа ми. За жалост как не изпатках насред центъра на Виена, всички дни ми прилошаваше и последната вечер стана ужасно. Толкова съм отчаяна пак, не знам вече какво да правя, каква е тая ужасна болест, не знам.
Как си, Гала? Оправяш ли се?

# 417
Ами 2 дена сякаш съм по-добре, обаче явно нещо там се е объркало пак. Преди ме бяха предозирали с хормона за щитовидната жлеза. Ох как искам да си пия хапчетата и да си живея нормално, какво става постоянно не знам. Абе да ви кажа, сънувам един и същи кошмар вече сигурно 100 пъти. Както спя и започвам да усещам и аз не знам как точно да го опиша, но все едно мозъка ми е в някакъв тунел с някаква ужасна скорост и знам, че искам да се събудя. Като се събудя съм си наред. Но изживяването е кошмарно.

# 418
духът ти е много подтиснат, Гала, не искам да те плаша, но лекарствата ти действат зле и объркват всичко във фината хармония дух, душа, тяло.

# 419
  • София
да, гала, трябва да се покаеш и да се обърнеш към истинския бог, иначе той ще те накаже!!!
Ти не си болна, ти си жадна, как не го разбра досега  Mr. Green

По този повод един виц:
- Христос воскресе!
- Разбирам, но аз съм мюсюлманка!
- Оуу, извинявай, забравих! Тогава - Аллах воскресе!

И като сме тръгнали да разводняваме темата, тук е момента iskrena 888 да внесе малко яснота по един въпрос, който винаги много ме е озадачавал.
iskrena, въпроса ми е следния: според теб, кой бог е най-силен - Исус, Аллах, Буда, Кришна, Ра, Маниту, Шива или Вишну?
Питам, защото винаги е по-добре човек да се кланя на по-силния, отколкото да избере някой второстепенен и да страда после...

И, iskrena, един добронамерен съвет - ние тук сме безвъзвратно загубени, ами я вземи по-добре отиди в темата за врачките и баячките, да ги вкараш малко в правия път онези загубени души, те имат все още шанс да бъдат спасени... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт