ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№16

• 91 712
  • 876
  •   1
Отговори
# 765
Аз много плача. Не знам мъжа ми как ме изтрайва. Криза = 10 дни х 6-7-8 часа на ден рев  Tired и силна, силна паника. НЕ зная кое е ляво и кое дясно. А появи ли се болка /на онова интимното място/ .....не ми се говори  Tired

# 766
  • София
Ей, за няколко часа ме няма в темата и веднага се разпищолихте и взехте да си ги мерите - кой колко пиел. Баси пиянките.  hahaha (завиждам ви)

Алина, ти нали каза, че твоите хора ти разправяли, че много смешно плачеш, та веднага си представих племенницата. Тя така, като иска нещо и застава пред теб и започва насила да се надува да плаче и е много смешно  Grinning
Иначе за онова другото - повече няма да пиша, че както казва един бг автор - 'ти му говориш, а то рупа ли, рупа трева и мърда с уши' Simple Smile Simple Smile

Сега сериозно за алкохола. Това, което са ми казвали е, че потиска възстановяването на нервите, а те хайваните и бездруго се възстановяват тооолкова бавно...

# 767
Е, ама аз казах по едно мохито, то вие вече махмурлук карате  Joy
Еньо, вчера си мислех за теб, за твоите физически симптоми. Според мен имаш луд късмет, че не е нещо органично. Представяш ли си живот на диализа например. Затова всеки ден трябва да се радваш, че имаш там едно хапченце наречено АД, с което си добре и въобще не мисли дали и кога ще го спреш. Като му дойде времето тогава.

# 768
Ей, за няколко часа ме няма в темата и веднага се разпищолихте и взехте да си ги мерите - кой колко пиел. Баси пиянките.  hahaha (завиждам ви)

Алина, ти нали каза, че твоите хора ти разправяли, че много смешно плачеш, та веднага си представих племенницата. Тя така, като иска нещо и застава пред теб и започва насила да се надува да плаче и е много смешно  Grinning
Иначе за онова другото - повече няма да пиша, че както казва един бг автор - 'ти му говориш, а то рупа ли, рупа трева и мърда с уши' Simple Smile Simple Smile

Сега сериозно за алкохола. Това, което са ми казвали е, че потиска възстановяването на нервите, а те хайваните и бездруго се възстановяват тооолкова бавно...

Ми ,вероятно, и аз изглеждам като племенницата ти и затова им е толкова весело като плача  Laughing

Аууууууу това за алкохола не го знаех......

# 769
Аз да се оплача, че след поредния курс с Трансметил (заради завишени чернодробни ензими) почти нищо не се променило в картинката. Асат продължава да е леко завишен и няма смъкване ( 47 при норма 5-37). Не, че е много, но резултата е такъв при положение,че пия най-силното чернодробно лекарство (изписват го на алкохолици). Когато го спра стойностите тръгват нагоре. А почти никаква химия не взимам ( 1/4 ксетанор сутрин). Да не би причината да е в това, че от години пия все един и същ АД и черния дроб да страда от това  newsm78

# 770
Моете дете като пиеше антиконвулсанти /против епилепсия/ имаше повишени чернодробни, но казаха, че до 70 няма да се предприема лечение. Ако нарастнат му включихме и сиропа Саностол, който ги нормализираше. То е витаминно сиропче за деца, но нищо не пречи да го пробваш или да потърсиш аналог за възрастни. Аз навремето съм карала жълтеница, алат ми беше 700, пиех много вода с лимони и мен, пробвай. Съвсем възможно е завишаването да е провокирано от АД и докато ги пиеш ще е така, което не е опасно при такива стойности.

# 771
Гала благодаря ти, това с лимоните е добра идея, но мисля че имам проблем с тях. Преди 2г пиех сутрин на гладно лимон с мед в продължение на 6м без прекъсване и започнах да правя някакви странни алергии към медикаменти. Първата алергична реакция беше със силно зачервяване на лицето и шията ( буквално бях станала като домат и на петна), а след няколко месеца направих алергичен шок към друг медикамент, което за малко не ми коства живота. Реанимираха ме в интензивното със адреналин, кислород и не знам още какво. После 2 дни в токсигологията и още 4 дена в къщи докато се освестя. И си мисля че това е свързано с лимоните, защото ги взимах доста време без прекъсване, а те са по-специфичен плод. С грейпрута също знам, че трябва да се внимава. И сега ме е страх да почна пак, да не вземе да ми стане нещо.
Ще взема да отида на друг гастроентеролог за 2-ро мнение, то само с пиене на хепатопротектори май няма да стане.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 17:16 от y_em

# 772
Основна диагноза - хипохондрично разстройство  Tired
Това е при мен.

# 773
  • София
Основна диагноза - хипохондрично разстройство  Tired
Това е при мен.
А казаха ли нещо за хапчета?

# 774
Да, Еглонил 50 мг, 30 дни х 1 капсула, на 09,09 на консултация пак. Лекарствата ги има само в Македония, не мога да си го намеря.

# 775
  • София
Егати тъпотията, е как ще ти предписва лекарство, което го няма тук?!

# 776
  • Бургас
Здравейте, от една година насам и аз съм в редиците на панически разстроените  Grinning
Отдавам го на пост травматичен стрес след едно преживяване покрай свекърва ми /едва не умря, мъкнахме се по болници цял месец и се нагледах на тежко болни деца. Страхът, че трябва сами с мъжа ми да се справим с болестта на майка му, огромният риск тя да умре или да остане инвалид за цял живот и гледката на деца с онкологични заболявания, едно от които делеше една стая със свекърва ми и плачеше от болки  Cry, явно си каза думата/.
Първият пристъп ме връхлетя навръх първия ден от почивката ни в прекрасния Бодрум. Точно един час, след като си легнах, се събуждам. Лошо ми е все едно ми е паднало много кръвното, цялата се треса и треперя и не мога да си поема въздух. Помислих си, че получавам удар и умирам (най-странното тогава е, че супер се паникьосах, но не защото умирам, а заради това как ще кажат на майка ми, че съм се гътнала и заради сестра ми, която тогава беше бременна). В болницата ми биха диазепам, мериха ми кръвното и кръвната захар, правиха ми електрокардиограма. Всичко беше в норма.
Следващия пристъп беше пак на почивка. Пак точно час, след като си легна, се събуждам - прилошало ми е, вие ми се свят, дишам тежко. Тогава, ставайки да си взема шишето с вода, дори загубих съзнание за малко. Паднах и разлях 1,5л. вода в леглото  Blush
Получавам пристъпите през месец-два и винаги точно час, след като съм заспала. Лекар-хомеопат ми каза, че получавам сривове във вегетативната нервна система. Нивата на адреналин са ми високи, а серотонина - нисък. Започнах да пия 5-htp /прекурсор на серотонина/ + Невропан /мента, глог и валериан/. Мисля да си взема и Невролаксин на д-р Тошков. Четох, че е хубав продукт. Опитвам се да овладявам пристъпите като дишам дълбоко и се самоуспокоявам, но като трябва да ходим някъде на почивка, се ужасявам да не получа пак някой тежък пристъп, като онзи в Бодрум. Сега септември сме на почивка в Мармарис, а на мен ми се изправя косата от ужас.

# 777
Още по-добре, че направи така, защото не мога да намеря лекарството. Говорих с Орлин Баев днес и след месец и половина започвам психотерапия  Heart Eyes Радвам се за това  Heart Eyes Та Орлин каза да предам на психиатъра ми той да си пие лекарствата   Crazy Каза ми докато дойде времето за терапията да изчета материалите в блога му. Не знам....Възлагам му големи надежди, защото искам безкрайно много да си върна спокойствието   bouquet Продължавам с валидола  Mr. Green Дано не правя грешка.

Мисс Джулай аз преди време активно писах в темата за Турция. Но станаха едни неща с мъжа ми и анулирахме Бодрума. Дори тайно се зарадвах на това, защото мисълта, че няма да имам помощ при нужда там, ме побъркваше. Посети ли психиатър? Поне да знаеш диагнозата и от там да следваш стъпките  Hug

# 778
  • Бургас

Мисс Джулай аз преди време активно писах в темата за Турция. Но станаха едни неща с мъжа ми и анулирахме Бодрума. Дори тайно се зарадвах на това, защото мисълта, че няма да имам помощ при нужда там, ме побъркваше. Посети ли психиатър? Поне да знаеш диагнозата и от там да следваш стъпките  Hug

И мен това ме побърква. Като получих пристъпа в Бодрум, мъжа ми звънна на приятелката ми, с която бяхме заедно, да дойде веднага. Приятелката ми се обажда на рецепция /даже два пъти, защото тъпия лекар се забави 40 минути/. Той беше доста ошашавен /а и с английския го няма никакъв/.
Мисля да се натъпча с хапчета и да го давам по-спокойно  Mr. Green Няма да се заробя да си стоя в Бургас, само защото съм откачалка  Crossing Arms. Държа бутилка вода до леглото си. Ако ми стане така ще пия един валидол, ще си наплискам лицето с вода и ще се надявам това да е достатъчно.
Не съм посещавала психиатър, нито психолог. Имам чувството, че първия просто ще ме натъпче с хапчета, от които ще стана по-зле, а другия ще ми дрънка глупости с надеждата да спра да пребелвам очите вечер. Все пак ако някой знае за читав психолог в Бургас, съм насреща за съвет.

П.П. alinnna, и ти ли бе, душа си тук  Hug
Ей тази Турция ни видя сметката  Laughing

# 779
Ми юли, поздравления. Точно така трябва да се разсъждава. За това, че може да ти стане нещо дай сега всички почивки да отменяш и да се затвориш в къщи в леглото, я ти стане я не, ако ти стане ще ти мине, вземи си там някакво успокоително да си имаш за всеки случай и смело напред. Според ме валидола е твърде слабо, аз пия транксен при нужда, спокойно няма да привикнеш с него или поне един лексотан си вземи.

Общи условия

Активация на акаунт