Ebay - 93

• 62 405
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
имам нужда от купон за ,,,%, някой би ли споделил ако знае Simple Smile мерси

Тук кодовете за намаления са изключително редки, много често и персонални.Това не е онлайн магазин, а платформа с хиляди търговци.

Здравейте.
Бих искала малко помощ. Hug
Искам да кухя адаптори за бебешка количка.Няма ги в Европа,само в Америка.
Намерих ги в ebay,с доставка до Англия.
Струват 15 лири, и 10 лири доставка.
Въпросът ми е, трябва ли да плащам някакво ДДС и мито?
Благодаря предварително за отговора.  bouquet

Погледни първа страница, има отговор на въпроса ти...Ще дължиш ДДС само.

# 331
Здравейте отново   bouquet Ще ви обобщя какво съм решила да правя след прочетената информация и ще ви помоля да ме посъветвате дали съм на прав път Simple Smile Искам да продавам продукти закупени от Амазон. Понеже за това първоначално трябва да вложа някаква сума, а в момента ми е трудно да заделя пари, ще се получи ли ако започна с личен акаунт в Ибей, чрез който да продам някои мои вещи и после да премина на бизнес акаунт и с тези пари да започна препродаването. Поне аз така го разбрах, четох много неща за тази дейност. Ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет Simple Smile

# 332
  • Пловдив
Дени,ти отдавна си в пазаруването онлайн.Какъв код търсиш за и бей.
Азалия,тук има такси към пей пал и към и бей.Не знам как ще ти излезе сметката да купиш от амазон,да платиш такса за обява в ибей,такса към пей пал,пощенски  итн.Освен ако не си в Англия.
Според мен помисли още малко тази бизнес стратегия.Щом мога да го купя от Амазон ,защо да го купя от теб?Убедена съм че ти ще търсиш ниски цени ,ама все пак ....

# 333
Ами това се практикува масово, моя позната започна наскоро. Печели се от разликата в цената и дори Амазон поема ангажимента да изпрати продукта на клиента. В Гугъл има много информация.

# 334
Здравейте дами, преди време си поръчах едни сандалки от ибей и ги получих вчера, но се оказаха големи.. 38 номер и според таблицата на продавача би трябвало да са 24см, но премерени от мен са 26.. Писах на продавача и получих следния отговор:

"Hi,
Thanks for your message.Please don't worry.We will deal with it.
Really sorry for the problem.Could you sent the item back to us,please?Then we resent the smaller one to you?
If you have any idea,kindly contact to us firstly,please.We will try our best to solve it.
Best regards."

Може ли някой да сподели опит за връщането на стока.. Или ако има идея също да сподели какво друго мога да направя защото до сега не съм имала подобен случай и не знам как трябва да действам.. Благодаря предварително.

# 335
  • Пловдив
Здравейте дами, преди време си поръчах едни сандалки от ибей и ги получих вчера, но се оказаха големи.. 38 номер и според таблицата на продавача би трябвало да са 24см, но премерени от мен са 26.. Писах на продавача и получих следния отговор:

"Hi,
Thanks for your message.Please don't worry.We will deal with it.
Really sorry for the problem.Could you sent the item back to us,please?Then we resent the smaller one to you?
If you have any idea,kindly contact to us firstly,please.We will try our best to solve it.
Best regards."

Може ли някой да сподели опит за връщането на стока.. Или ако има идея също да сподели какво друго мога да направя защото до сега не съм имала подобен случай и не знам как трябва да действам.. Благодаря предварително.

Връщането е за твоя сметка.В сайта на пощите има актуални цени за услугата според теглото.Прецени дали няма да ти излезе солено спрямо цената, за която си ги взела.
Може да ги пуснеш и в продавалника.

# 336
  • Sofia
   Ами, аз доколкото знам, когато връщаш стока, трябва наистина да изчакаш продавачът да си я получи обратно и тогава да ти издаде refund (ако това е твоето искане). Най-добре е да пратиш артикула с тракинг номер, за да не стане някакво объркване.

Има нещо друго, обаче – внимавай да не изпуснеш срока, в който можеш да отвориш диспут, защото ми се струва, че докато той си получи стоката, пусне ти новия чифт и ти го получиш, ще е минало прекалено много време... По-добре искай refund, според мен. Peace

# 337
Благодаря за бързите отговори. Наистина ще поискам възстановяване на сумата и се надявам да приеме защото и без това докато ги получа отново няма да имам време да ги нося. Когато искам възстановяване връща ли се стоката обратно? Транспортните ми и пощенските ще ми излязат колкото половината о цената и така малко се губи смисъла..

# 338
  • Sofia
Благодаря за бързите отговори. Наистина ще поискам възстановяване на сумата и се надявам да приеме защото и без това докато ги получа отново няма да имам време да ги нося. Когато искам възстановяване връща ли се стоката обратно? Транспортните ми и пощенските ще ми излязат колкото половината о цената и така малко се губи смисъла..

Е, разбира се, Mr. Green – че как иначе? Хем да задържиш стоката, хем да ти върнат парите, няма как... Laughing

Друг вариант е, щом казваш, че връщането на стоката се обезсмисля, заради цената на шипинга – примерно, да му кажеш, че искаш частичен refund, без да връщаш артикула, ако, разбира се, вината за несъответствието в номера е изцяло негова. Той може и да откаже, обаче, при което положение, няма да имаш какво друго да направиш, освен да му поставиш негативна оценка. Peace

# 339

Е, разбира се, Mr. Green – че как иначе? Хем да задържиш стоката, хем да ти върнат парите, няма как... Laughing

Друг вариант е, щом казваш, че връщането на стоката се обезсмисля, заради цената на шипинга – примерно, да му кажеш, че искаш частичен refund, без да връщаш артикула, ако, разбира се, вината за несъответствието в номера е изцяло негова. Той може и да откаже, обаче, при което положение, няма да имаш какво друго да направиш, освен да му поставиш негативна оценка. Peace

Ами смятам че вината е негова. Винаги нося 38 номер. Кракът ми е между 23,5-24см. На таблицата в която пише подробности за размера 38 е отбелязан като 24см. След като видях колко са големи премерих сама и стелката е 26см.

# 340
  • Пловдив
Това с номерата и сантиметрите е относително.Има марки, които правят уголемени/умалени обувки и има разлика между номерацията на отворените и затворените им модели.
Аз цял живот нося 37 номер и стелката варира между 23,5-24 см,  на adidas винаги взимам 38 , просто защото са умалени, на Хъш Пъпис също..
Явно е грешката негова в този случай, аз затова само от познати марки купувам онлайн.

# 341
Момичета, горе-долу колко време пътуват пратките от Китай до Англия? Скоро не съм поръчвала от китайски продавач и нямам спомен.

# 342
Днес изтече крайният срок, според който щях да получа моят калъф за телефон(платен и изпратен преди месец). За съжеление нищо не е при мен...исках да попитам дали да отворя веднага кейс срещу продавача от Китай, къде или първо да пробвам да се свържа с него?

# 343
Здравейте отново   bouquet Ще ви обобщя какво съм решила да правя след прочетената информация и ще ви помоля да ме посъветвате дали съм на прав път Simple Smile Искам да продавам продукти закупени от Амазон. Понеже за това първоначално трябва да вложа някаква сума, а в момента ми е трудно да заделя пари, ще се получи ли ако започна с личен акаунт в Ибей, чрез който да продам някои мои вещи и после да премина на бизнес акаунт и с тези пари да започна препродаването. Поне аз така го разбрах, четох много неща за тази дейност. Ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет Simple Smile

Здравей. Има и друг начин да препродаваш от Амазон в Ибей и той се нарича дропшипинг. За целта обаче ще трябва да прочетеш малко тук/там. Потърси в Гугъл, има доста инфо. Хубавото на дропшипинга е, че ти рееално не влагаш пари в продукта, а само листваш обяви и когато някой ти поръча нещо, го изпраща фирмата, с която работиш на 'дропшип' .
Също е важно във всеки листинг да описваш местонахождението на стоката. Няма да пишеш България, а държавата от която ще бъде изпратен продукта.
Има и още мнооого тънкости, които аз не зная, тъй като специално в Ибей не съм го практикувала, но вярвам, че ако започнеш да четеш задълбочено ще схванеш най-важното рисковете, плюсове и минуси и т.н. и т.н.

Аз имам въпрос към тези, които продават по-интензивно в Ибей. В момента лимита на обявите ми е вдигнат на 140 обяви или 5.500 лири. Има ли още по-голям лимит от това за Частен Продавач или ако започне да не ми стига единствения вариант ще е 'бизнес акаунт', което не желая да се случва поне към този момент?

# 344

Ще съм ви благодарна, ако чуя повече мнения.

Общи условия

Активация на акаунт