Ebay - 93

• 62 535
  • 796
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
Продавам в eBay, но за първи път ми се случва купувача да не прави плащане. Минаха вече 2-3 дни.
Ако не плати какво трябва да направя? Изпратих му няколко съобщения и не получавам отговор.
Предварително благодаря

Пусни кейс, виждам, че Горгона е писала че след 4 ден може, (аз миналия месец пусках и не помня след 3 или 4 ден ми даде да пусна кейс). Така ще ти върнат таксите за търга. Не бързай да релистваш артикула, защото докато кейса тече купувача може да реши да плати и ако имаш налична само една бройка от продукта може да попаднеш в кофти ситуация, ако хем купувача плати, хем в това време друг да я купи ... пък и няма да ти върнат таксите за листинга.

Един съвет от мен - за да избягвате неплащащи купувачи - когато листинга ви е BuyItNow , под метода на плащане (PayPal) има едно боксче  *Immediant payment  - чеквайте го всеки път, така докато купувача не плати, листинга си остава активен. За съжаление това действа само при Купи Сега, за търгове , както и за Бест Офер няма как да помогне.

Също така за търговете , когато пускате листинг , най-долу имате Buyer Requirements - оттам можете да блокирате определени купувачи , които са имали кейс за неплатена стока, които са с адрес за доставка в страните, които не желая да изпращам и т.н.

# 436
  • Пловдив
Нещо не успявам да се ориентирам в немския ибей как да се свържа с тях. Откривам начин само чрез телефонно обаждане и получаване на някакъв код. Все си мисля, че не може да няма и друг начин  newsm78 Ако някой го е открил, моля да го сподели.
Искам да ги попитам как да процедирам. Продадох едно яке на Мис Сиксти, купувачката е нова, това и беше първата покупка. Уж плати, обаче стоката седи в ибей като неплатена, а в пейпал е със статус Pending. Ако на някой му се е случвало, моля да сподели как се е справил със ситуацията.

# 437
Здравейте,имам код ваучер за 10 паунда от английския ибей,но е записано в условията на ваучера че трябва да съм британски гражданин ....  newsm78
Дали ще мине номера,някой пробвал ли е  baby_neutral

# 438
Здравейте,имам код ваучер за 10 паунда от английския ибей,но е записано в условията на ваучера че трябва да съм британски гражданин ....  newsm78
Дали ще мине номера,някой пробвал ли е  baby_neutral
Получавала съм ваучер от ибей, не знаех за условия, не съм чела, но беше преди 1-2 год, мина си ми поръчката без проблем  Peace Мисля на англ адрес поръчвах.

# 439
Здравейте, когато търга е collection i person и изпратя куриер да го вземе, как и кой плаща на куриера? Досега все съм избягвала такива търгове, ама съм на зор за едно чудо, дето само така го пускат и искам не искам трябва да се науча как стават нещата с изпращане на куриер на място.

# 440
  • Пловдив
Здравейте, когато търга е collection i person и изпратя куриер да го вземе, как и кой плаща на куриера? Досега все съм избягвала такива търгове, ама съм на зор за едно чудо, дето само така го пускат и искам не искам трябва да се науча как стават нещата с изпращане на куриер на място.

Ако си пуснала търг за куриерска оферта - директно ти плащаш онлайн.Ако продавачът ти предложи или препоръча - калкулира ти куриерската услуга и си я плащаш с фактурата, а той се разплаща на място с куриера.

# 441

Ако си пуснала търг за куриерска оферта - директно ти плащаш онлайн.Ако продавачът ти предложи или препоръча - калкулира ти куриерската услуга и си я плащаш с фактурата, а той се разплаща на място с куриера.
То аз хубаво пускам търг в тоя сайт, дето е на първа страница, ама дават едни цифри за доставка...дето хич не ми харесват. С хермес са много разумни нещата откъм цена, но тъй като още ни търга съм спечелила, ни с продавача съм се свързала, просто исках да знам, като стане момента на тях как трябва да платя. Явно май май трябва с продавача да говоря да ми калкулира и доставката.

# 442
  • Пловдив
Най-добре първо говори с продавача, може да не е навит да се занимава с организация на куриери, дано излезе свестен.Плащанията стандартно са през PayPal.

# 443
  • Sofia
Най-добре първо говори с продавача, може да не е навит да се занимава с организация на куриери, дано излезе свестен.

Абсолютно! Peace Точно вчера гледах един артикул, който е само с опцията "Collection In Person", и ми направи впечатление именно фактът, че търговецът категорично отказваше да се занимава с организирането на каквито и да е куриери и беше написал черно на бяло, че цялата работа трябва да стане в рамките на 5 дена след сключването на сделката, не по-късно от този срок. Mr. Green Тъй че не си правете сметки без кръчмаря. Peace

# 444
  • Под Сините камъни
Все още съм нова в Ибей пазаруването ,имам само няколко покупки ,та имам един въпрос.
Участвах е едно наддаване ,един от купувачите явно беше заложил по-голяма сума ,та мисълта ми е ако заложа по-голяма сума да речем 17 паунда ,а последния който наддава даде  13 паунда .Аз ще платя следващата поред оферта или 17 паунда   newsm78
Проследих едно наддаване ,та затова така си мисля  Rolling Eyes

# 445
  • Варна
Ще платиш една стъпка над най-високата оферта, 13, 50 да речем, а не 17.

# 446
Най-добре първо говори с продавача, може да не е навит да се занимава с организация на куриери, дано излезе свестен.Плащанията стандартно са през PayPal.
Добре, значи продавача да предположим не иска да се занимава, тогава аз как плащам на куриера? Спечеля търга да кажем, пратя го на адреса, той достави на посредника там....то едва ли и превозвача, който ползвам ще се съгласи от мое име да плати пратката.

# 447
  • Пловдив
По-нагоре писах - PayPal.

# 448
 Понеже скоро си вързах карта към акаунта в Пейпал и чакам верификация, искам да попитам мога ли да листвам артикули и да купувам докато чакам? Другото нещо е, ако спечеля търга например къде да напиша английския адрес за доставка на превозвача, понеже повечето не пращат до БГ? Как да изисквам тракинг номер? До 10 положителни оценки как имам право да продавам, само в търгове ли? Мерси предварително Simple Smile

# 449
  • Пловдив
Понеже скоро си вързах карта към акаунта в Пейпал и чакам верификация, искам да попитам мога ли да листвам артикули и да купувам докато чакам? Другото нещо е, ако спечеля търга например къде да напиша английския адрес за доставка на превозвача, понеже повечето не пращат до БГ? Как да изисквам тракинг номер? До 10 положителни оценки как имам право да продавам, само в търгове ли? Мерси предварително Simple Smile

Адресът на превозвача се пише в профила, в менюто за адреси.Тракинг номер няма по подразбиране, имат го по-скъпите артикули, ако държиш на такъв - плащаш по-скъпа доставка.
Виж първия пост, има доста неща за продаването и пазаруването.

Общи условия

Активация на акаунт