Ebay - 93

• 62 492
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Аз продавам в ebay.com, всеки месец имам 50 безплатни листинга, които обаче не са за всички категории. В самия сайт са упоменати категориите, за които не важи промоцията. Отделно често пускат промоции за безплатни листинги, ако има такива се виждат в my ebay - selling, при мен са най-долу, за тях също важи това, че са за определени категории.
Как продавате в ebay.com ? Не е ли за Америка този ибей и не се ли изисква адрес там, за да можеш да продаваш там ? Аз като искам да се регистрирам ми дава да избера държави между Америка и Канада само. Странна работа... newsm78

Ако беше така, китайците да са фалирали досега  Laughing

Можеш да си продаваш в който ибей си искаш, все пак това е международен сайт, а именно ибей.ком обединява повечето държави. Иначе аз си продавам в УК, щото не искам да продавам на Хамериканците.
Адреса си ми е БГ.  Wink

# 466
  • Sofia
Здравейте! От доста години пазарувам от ибей и др. сайтове. Но сега ще се включа с въпрос, ако някой е имал подобен случай, ще съм благодарна да сподели. Получих ваучър и снощи го използвах, всичко си беше ОК. Стоката я спечелих на търг и то на доста по-ниска цена, от която беше свършвала предните дни, когато почнах да я следя. Та не знам дали затова или в действителност нещата са такива, каквито ми ги описва продавача. Сутринта получих мейл, че всичко е наред и стоката е налична в УК, понеже плащането ми беше към някакъв китайски мейл, та се притесних за мита и т.н., а локацията в УК и го питах. Малко след това друг мейл, че точно моята стока била повредена, а и други купувачи, закупили даденото нещо не били доволни, била развалена и ... А щяло да отнеме време да върнат стоката на производителя и да получат нова. Дали рефънд искам или ще чакам? А кода ми изгоря, дали ибей може да ми го възстанови, ако приема рефънд? Вероятно е дропшипинг, но в момента се чудя как да постъпя - някой с идея, съвет, ще съм благодарна!  bouquet

# 467
  • Пловдив
Най-вероятно не им се нрави сумата, за която си го спечелила и се правят на ощипани.Нищо не можеш да направиш, поискай си рефънда. Обаче да ти пуснат кейс за разваляне на сделката, както си е по правилата.Ваучерът, за жалост, няма да ти бъде възстановен, защото вече е използван.

# 468
  • Sofia
Уффф, и аз така си мисля, но викам да ви питам, пък може някой да ми каже някоя добра вест за кодчето... Tired
Благодаря, Горгона!   bouquet

# 469
  • Плевен
Здравейте, следя темата, но досега не съм попадала на нещо подобно на моя случай и реших да питам. Поръчах протектор за телефон, който дойде счупен. Писах на продавача преди да отворя кейс и ето отговора:
Hi

We were very sorry to hear that you found defective goods in our shipment.

we will of course accept the return of these items and send replacement immediately

Following this method to return the product to us , this way NO shipping will need to get paid.

Step 1. Write down the REASON why you return the product in the paper , and, put it into the parcel
*** Using the original envelope of parcel for return purpose
Step 2. You can take the parcel to the Post Office and have them "return to sender and refuse this parcel".
Step 3. Please tell us when you return the parcel

*** Waiting for your reply ! ! ***
We will post the correct item to you immediately when you reply us

Please accept our sincere apologies for any inconvenience this may have caused you .
I would like to assure you that i have instructed the quality control manager to make certain this does not happen again

thanks

Не мисля че в пощата ще мине по този начин, а не ми се плаща за връщане. Ако отворя кейс ще ми върнат ли парите? Или да ми пратят друг?

# 470
  • Пловдив
В пощата със сигурност няма да мине по този начин, вече си го получила, няма как да мине като връщане на база отказ/непотърсена пратка или от сорта.Тъй като, предполагам, е с безплатна доставка - нормално е да нямаш сметка да го връщаш.Принципно, те трябва да са обявили политиката си по връщане/възстановяване на пари/замяна на артикул на самия листинг.Много е възможно, ако отвориш кейс - да кажат, че са ти предложи връщане, което отказваш.Имай предвид, че цялата ви кореспонденция е видима за съпорта на ибей и ще видят, че са ти предложи такъв вариант.Все пак отговори им, че няма как да им го върнеш без да платиш транспорта.Може да го снимаш също, за да го видят.

# 471
От 15.09 има нови правила в сила, според които продавачът поема разходите по връщане на стоката, в случай, че тя е дефектна или не отговаря на описанието. Ето:
Many of our sellers have already started using eBay Managed Returns and are paying for return postage on faulty or not as described items. Starting from 15 September, we will introduce requirements that all sellers take responsibility for return postage on items which are faulty or not as described. The majority of our sellers are already providing a great returns service, but for those sellers who choose not to facilitate a return or provide/fund return postage for items that are faulty or not as described, we may refund their buyers without requiring them to return the item and in turn we will seek reimbursement from sellers.

Не знам точно какъв е реда, но не би трябвало да имаш проблем да си получиш парите за връщане. Въпросът тук е кои пари ще ти върнат, защото сумата, за която ти е изпратена стоката, предполагам ще е различна от тази, за която ти ще я върнеш. Пробвай и пиши какво е станало, защото ми е интересно как се прилага на практика това ново правило.

# 472
Смело отваряйте кейс, има си ибейска гаранция и счупен проектор попада в нейните рамки. Отваряме кейс, отсреща мрънкат по описания начин, ние им пишем каквото си щем (примерно че това е невъзможно и пощата отказва подобна пратка), като изтече нужното време - ескалираме, връщат парите.
Както казах, чисто си попада под гаранцията за "връщане на пари", така че не би трябвало да има проблем.

# 473
 Защо всеки път като спечеля търг ми взема с 50-60 пи повече отколкото трябва? В баланса на Пейпал ми показва разходите, които съм направил за всеки търг. Като сметна баланса на картата се оказва, че ми взема повече. Някой да знае за какво става дума?

# 474
И аз с въпрос. Продавача ми върна цялата сума, без да отварям диспут. Сега покупката ми стои в неплатени. Какво трябва да направя, за да се махне от там?

# 475
 "Import Charges" значи ДДС и евентуално мито. Wink Принципно се плащат, след като стоката влезе в Б-я, както вероятно знаеш.
"Евентуално мито" значи ли, че може и да няма мито? И как се плаща ако ми го пращат на адрес? Или задължително ще трябва да си го взимам от митницата?

# 476
  • Sofia
 "Import Charges" значи ДДС и евентуално мито. Wink Принципно се плащат, след като стоката влезе в Б-я, както вероятно знаеш.

"Евентуално мито" значи ли, че може и да няма мито? И как се плаща ако ми го пращат на адрес? Или задължително ще трябва да си го взимам от митницата?

Да, значи, че мито се плаща много по-рядко, отколкото ДДС, защото мито се дължи, мисля, само ако стоката струва над 300 лв. / 150 евро, но съм сигурна, че има и определени стоки, за които изобщо не се дължи мито, независимо от стойността. Peace

Разбира се, че ако пратката бъде задържана на митница, ще се наложи да ходиш дотам, да я освободиш лично, преди да можеш да си я вземеш. Няма как да я получиш директно на адрес, за съжаление.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 15:12 от Black Cat 13

# 477
На 09.09 платих стока и до сега още не съм я получила. Писах на продавача, отговор няма. Да отварям ли кейс?

# 478
  • Варна
Аз чакам 40 дена преди да пусна кейс.
Чакам дреха платена на 07 септември.

# 479
Благодаря  на всичи за отговорите , ще следя и ще  гледам .

Общи условия

Активация на акаунт