Ebay - 93

• 62 401
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Деси, защо не погледнеш оттук: http://www.sportdepot.bg/bg/kettler-sportna_ekipirovka/velosiped … d-103_0_98_64_209
Ние имаме на Кетлер, много му се радва малкия.

# 691
Деси, защо не погледнеш оттук: http://www.sportdepot.bg/bg/kettler-sportna_ekipirovka/velosiped … d-103_0_98_64_209
Ние имаме на Кетлер, много му се радва малкия.
да,и ние имаме малко
сега издирваме по-голямо,мерси много

# 692
Това ли са актуалните условия за повдигане на диспут
http://www.gsconto.com/ru/blogs/post/447/EBay-menyaet-sroki-otkr … -Buyer-Protection

Предварително благодаря!!!

ето ги тук правилата

http://pages.ebay.com/help/policies/money-back-guarantee.html

теб какво точно ти интересува? Срокове ли?

Скрит текст:
  Item not received

A buyer can report in My eBay that they didn't receive an item once the item's latest estimated delivery date has passed, and for 30 days after the latest estimated delivery date.

For event tickets, a buyer must report that they didn't receive the tickets no later than 7 days after the event date or 30 days from the latest estimated delivery date, whichever is later.

The seller has 3 business days from the report to respond to the buyer or offer a solution. If the seller does not respond or offer a solution, the buyer can ask us to step in and help.

If the buyer doesn't ask us to step in and help within 30 days of reporting that they didn't receive an item, the request closes automatically.

# 693
  • в 1001-та нощ
Аз също се интересувам, до колкото разбрах - трябва да е изтекла крайната прогнозна дата за доставка и в рамките на 30 дни след това мога да повдигна диспут?

Item not received

A buyer can report in My eBay that they didn't receive an item once the item's latest estimated delivery date has passed, and for 30 days after the latest estimated delivery date.

За моята пратка: Estimated delivery: Tue. Oct. 7 - Thu. Oct. 30, т.е. за мен крайната дата е 30 октомври. На 1 ноември мога да повдигна диспут и ако в рамките на 3 дни търговецът не отговори, мога да се обърна към ибей за съдействие? ( The seller has 3 business days from the report to respond to the buyer or offer a solution. If the seller does not respond or offer a solution, the buyer can ask us to step in and help.)

# 694
a.l.e.n.a

да, вярно си разбрала  Grinning
 Имаш още 30 дни след крайната дата за доставка.
 По принцип ти можеш да повдигнеш диспут и на 1 ноември, но имаш още 30 дни за диспута - тоест срок на доставката удължава се по този начин. Все пак не чакай до последно - да не изпуснеш срокове.

Чат се появил  Mr. Green сигурно когато не можах да го намеря просто имаше поредния бъг  newsm78

# 695
  • София
Предварително се извинявам,че така нахлувам в темата с въпрос който най вероятно ще обсъждали,но не я следя,защото рядко пазарувам от ebay.
Отворих кейс за стока неотговаряща на описанието,който ибей е решил в моя полза и са ми генерирали етикет за безплатно връщане,който естествено няма как да ползвам.Въпроса ми е дали трябва да им пиша,че ще връщам от тук не от UK или направо да си го изпращам ?

# 696
Dzuls

Аз лично не видях някой да е обсъждал този въпрос  newsm78
 правилата на ибей по този въпрос

Скрит текст:
Either we generate a return postage label or the seller can provide a label. We add the cost of an eBay generated label to the seller’s monthly eBay invoice. When a return postage label is made available to the buyer and/or and the buyer chooses to purchase a separate label, the buyer won’t bе refunded by eBay for the cost of the label.

Аз не виждам как БГ пощи ще приемат колет с такъв етикет. Те за Германия  правят се на интересни, а за Англия дори няма такова съглашение... По тази логика - дори и дадат друг етикет - тук няма как да го приемат  Sad И освен това и адрес на доставката бил е в UK...

но може би още някой ще се включи, който имал подобен проблем

# 697
  • Пловдив
Няма как да се ползва етикетът за безплатно връщане от БГ. Confused
Дори да им се пише, че връщането по неведоми причини трябва да е от България - отговорността за доставка на стоката е била до английски адрес и съпортът си е свършил работата.

# 698
  • София
fandango , Горгона , Hug Hug Hug
Голяма съм бяла птица в бързината така съм го написала,че и аз немага да се разбера  Embarassed
Знам,че етикета е само за UK и няма как да го използвам,аз не съм и искала възстановяване на пощенските.
От съпорта на ибей ми пишат,че за пощенските разходи трябва да се разбера с продавача,но тъй като са се забавили с отговора ми се извиняват изпращайки ми този етикет.Щели да ми възстановят парите веднага след като им изпратя номера за проследяване без да чакат колета да пристигне при продавача.
Дали ще е проблем,ако го изпратя без да лепя този етикет ?

# 699
Dzuls

О, работата била е друга  Grinning

Според мен (тук искам да подчертая, че не знам точен отговор - просто така си го мисля) - не знам защо трябва да има етикет за връщане с Роял мейл при положение, че ще се връща с БГ пощите  newsm78 да не стане някакво объркване пък точно в UK?
 Аз бих попитала в чата какво да правя с този етикет  Wink защо изобщо са го изпратили? може би става за дублиране на адреса?)))

Иначе действаш както винаги - изпращаш, снимаш разписката и им я качваш  Grinning вече са ти общали да върнат парите, да действат тогава  Peace

# 700
Момичета, имам въпрос. Приятелката иска да купя нещо от моя акаунт, но с нейната карта. Как да стане? Трябва ли да се добави нейната карта в моя акаунт или има и друга опция? Въпросното нещо е  Buy it now и трябва да се плати веднага.

# 701
Не съм пробвала, но мисля, че няма да има проблем. Пробвайте!
Пък аз съм голяма шамандура. Продадох нещо без да искам да го продавам много много. Стоят ми в къщи едни очила които не нося и ги пуснах. И ги продадох естествено защото са много под пазарната им цена. Сега обаче ме е яд и не искам да се разделям с тях. Преди да приключи аукциона пробвах да изтрия обявата, но имаше човек който е наддал и нямаше как. Сега се чудя да се правя ли като някои други и да мисля причина поради която не мога да ги изпратя  Embarassed. Уффф, явно няма начин да отменя сделката, някакви идеи как да го направя по-достоверно?
И дължи ли се такса на ибей ако сделката се разтрогне?

# 702
  • Пловдив
Не съм пробвала, но мисля, че няма да има проблем. Пробвайте!
Пък аз съм голяма шамандура. Продадох нещо без да искам да го продавам много много. Стоят ми в къщи едни очила които не нося и ги пуснах. И ги продадох естествено защото са много под пазарната им цена. Сега обаче ме е яд и не искам да се разделям с тях. Преди да приключи аукциона пробвах да изтрия обявата, но имаше човек който е наддал и нямаше как. Сега се чудя да се правя ли като някои други и да мисля причина поради която не мога да ги изпратя  Embarassed. Уффф, явно няма начин да отменя сделката, някакви идеи как да го направя по-достоверно?
И дължи ли се такса на ибей ако сделката се разтрогне?

Принципно, никой не може да те накара да ги изпратиш, при развалена сделка не се дължи такса, НО, ако пак ги листнеш - купувачът може да те докладва за некоректност/ ако е като мен и реши да те дебне/.Защо изобщо ги пусна за продажба след като не ти се продават много - много?Пазарната цена е за магазина, излязат ли от него - тя вече не играе, независимо дали си ги носила или не.Можеше да ги пуснеш с Reserve not met опция , за да си гарантираш минимална сума, под която не те устройва продажбата..Каквото и да измислиш - истинската причина ще е ясна..

# 703
Не знаех за тази опция. Ще разгледам следващия път като продавам.
Абе аз съм на кантар най-вероятно ще ги пусна на човека, но исках да знам при евентуален отказ дали дължа такса. За пазарната цена ми е крайно понятно. Имах предвид цена като за стока втора ръка - пуснах ги със 100$ под цената на същите модели обявени от други продавачи с идеята, че ще има наддаване, но само 3 човека се включиха. Може би часа за край на сделката беше определящ.

# 704
Винаги можеш да пишеш на купувача, че докато си ги подготвяла за изпращане детето се с спънало и е паднало върху им или нещо подобно. На мен на 2 пъти за един и същ парфюм, но от различни продавачи, ми разваляха сделката след като беше вече платено. После ми връщаха парите, но така 2 седмици не разполагах с парите си, а и парфюм нямах. В първият случай жената трърдеше, че в пощата и отказали да изпратят този парфюм без оригиналната му кутия и ако много настоява все пак, най-вероятно при скенер щял да замине за унищожаване. Аз настоявах тя да потърси куриер- DHL или подобен и ще си платя разликата по пощенските, но не...Бях убедена, че не ѝ се дава. Продължих да я дебна дълго време и наистина щях да я докладвам като некоректна, но не го релистна.
Втрорият случай пак за такъв парфюм и пак след плащане ми писа жената, че го била изпуснала на пода в кухнята и се счупил и ми върна парите.
Накрая си го купих новичък на редовна цена и си го фъскам с кеф.

Та...винаги можеш да измислиш нещо и ясно, че купувачът ще се съмнява, но не ги качвай в ибей отново.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт