Ebay - 93

• 62 370
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
  • Luxemburg
Тук съм от една страна да си помрънкам за да ми олекне малко че съм набрала скорост от вчера и от друга за съвет от вас по-знаещите. Спечелих тази рокля за Хелуин http://www.ebay.co.uk/itm/disney-by-george-Tangled-Rapunzel-cost … ip=true&rt=nc (дано да се отвори линка). В обявата е написано Has been worn but in great condition, аз и пиша с въпрос дали ще я прати до мен и в какво състояние е роклята-бримки,петна, скъсано и т.н. и ми се връща отговор че ще я прати и отново че е в страхотно състояние. И тъй като отдавна следя костюм на Рапунцел с плитка, а новите които има в нета не ми допаднаха, а тази е на George които знам че са много добре ушити и от добри материи изработени решавам да платя почти колкото струва нова тъй като очаквам че ще е почти като нова. Да но пристига роклята видимо носена, с няколко дръпвания, с няколко петна и на гърдите където има бестяща щампа от прането вече е паднала на няколко места, да не говорим за ужасния мирис на стари дрехи и нещо като мухал http://ronicat.snimka.bg/daily/bgmama.634807.34278873, http://ronicat.snimka.bg/daily/bgmama.634807.34278874). За мен тази рокля може да се прикрепи към добро състояние и опиша проблемите, но в чудесно, в никакъв случай. Пиша на жената какво съм констатирала и очаквам да се извини като се измъкне дипломатично че не е видяла, че наистина не я е прала от миналата година и е стояла някъде в килера и нещо от сорта. Да не преразказвам ето ви отговора и
Hi, I am sorry to read you are unhappy with your purchase. I did state it was a used product and cannot recall any damage or I would have advertised the damage accordingly.
I advertised as UK Postage but prefered cash on collection where the dress could have been seen before purchasing. I went out of my way to post the dress to yourself outside the UK, I purchased packaging to send it long distance, I found you a cheaper postage deal, I took the dress to post office which the cost petrol, and the packaging and petrol both costs more than the £3.80 paid. The definition of a great condition is wonderful; first-rate; very good. No where did I mention that the dress was in excellent condition. Its you opinion that the dress wasn't worth the money you paid, but I started the auction at 0.99p. You did bid to that price of £11.20 and did not stop bidding earlier, knowing you could purchase one from the shops at £12.50. I hope this helps your concerns, the item was correctly described and was not materially different from what I described in the listing.

Та в момента съм в размисъл какво да я правя тази мома. Преди 2г. имах подобен проблем пак с костюм за Хелуин. Само дето роклята беше скъсана и поисках частичен рефанд, но продавача отказа след което пуснах кейс и ибей ми върна цялата сума. Сега поне не е скъсана, но за мен некоректно е описла състоянието и така ме е подвела. Мислих че евентуално може да се сети за частичен рефанд, но и едно извинявай щеше да ме поуспокои. Но нейната наглост ме кара да не оставям нещата така. Какво бихте ме посъветвали? Мисля да и поставя неутрален фийдбек като напиша че не е в страхотно състояни и че е била мръсна и на петна. Но дали тя няма да ми го върне. Предният път когато ибей ми върна парите продавача ми сложил положителна оценка с отрицателно мнение, и на отговора му на кейса е написал нещо което не е истина. Та се чудя и мая. Ако бях в БГ може би щях да я върна нищо че ще загубя от пощенските, но поне ще си върна 1/2 цена, но сега няма как да платя 12€, че се обезмисля. Ох, все ще се намери някой такъв на 1-2г. който да ме откаже да пазарувам от ибей... за определeн период от време.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 15:30 от ronicat

# 706
  • Пловдив
ronicat , пак ли на теб, помня предния ти такъв случай..Аз бих и оставила направо отрицателен фийдбек на тази.

# 707
  • София
    И отвори кейс със снимките. Пак ще го присъдят в твоя полза и си го заслужава заради наглостта. И аз имах една такава нагла, която ми писа какво искам от дреха 2 ръка нормално било подплатата на яке да е раздрана ама ибей ми върнаха цялата сума.

# 708
Оооо,Рони,непременно кейс с приложени снимки . Имала съм такива разправии неведнъж,за съжаление .
Даже вече не се разправям и с опити да се разбера с продавача с имейли. Щом е толкова нагъл да ми се подиграва,няма какво да обсъждаме .Неведнъж Ибей са ми връщали пълната сума,заедно с пощенските.

Относно неизпращането на вече платена стока заради ниска продажна цена -там също компромис не правя . Единствен път,в който влязох в положение , е за една риза за съпруга ми,която се оказа в последния момент с дупка ,продавачът я беше снимал и много мило ми се извини .Беше с етикет,възможно е да не я е видял преди това. Много мразя некоректност и не бих го направила .
По-добре е да се извиниш на купувача и да помолиш за разваляне на сделката , дано се окаже благосклонен Simple Smile

# 709
  • Luxemburg
Радвам се че не съм единствената която мисли така. Наистина е доста нагло от нейна страна. Но не искам да се получи така че да си помислят хората че отварям кейс като не съм доволна от цената. Готова съм да платя колкото нова рокля стига да е наистина в перфектно състояние. За мен няма значение дали този костюм е стоял на закачалка в магазина или веднъж детето го е облякло за 1 час и не си личи че е обличан. За малката купих 3 костюма като продавачите ми обясниха че наистина са в перфектно състояние и не си личи че са обличани и си бяха такива. Ами получиха супер оценки от мен. Като се има в предвид че за единия бях питала за цена за доставка, но не получих отговор а много исках да го имам и наддавах и спечелих. Продавачът можеше да ме докладва и да развали сделката, но той ми прати фактура и още на следващият ден ми прати роклята. Беше ми доста притеснено тъй като за първи път наддавах за нещо за което нямах отговор че ще ми бъде изпратено. На тая кифла мисля да и кажа колко е нагла и да и пратя снимките, а също ако реша че ще пускам кейс да и го спомена. Най-ме озадачи значението на great condition. Ще помисля за кейса. Не съм още сигурна. Предния път беше голяма мъка и нерви и не ми се иска и сега да стане така. Ама от друга страна пък хората като видят 100% фийдбек си мислят че е коректна, а то какво излезе.
А относно ниската цена имам един спечелен търг който продавача иска да ме мине с Priority shipping и ми пуска фактура с 14 лири доставка за нещо което тежи 300гр. Пишем си вече 3 дни и чакам да ми каже дали така ще иска да го прати или ще иска да развали сделката. Цялата работа е че хем го пускат за 0.99 хем искат да му вземат някаква сума, а като няма интерес и се спечели за минимална реват. Веднъж така исаха да ме минат и аз се ядосах и го пуснах до превозвач. Нищо не можеха да направят и го пратиха. Друг е въпроса че си го взех след няколко месеца. Но сега е оставила само priority и е премахнала Uk за доставка и не мога да променя адреса и да го платя. Ще видим какво ще излезе.

# 710
Относно втория -пиши му.Вчера ми се случи така,бях забравила да сменя адреса за доставка и ми бутнаха 9 лири за доставка и то до ДЕ  #Crazy
Писах на продавача,че искам инвойс с доставка до УК-адрес. Получих инвойс,но пак не успявах да платя.Сумата -за доставка до УК,адресът-в ДЕ.Платих така и писах на имейл УК-адреса.Щом веднъж е написал в обявата,че има доставка до УК,мисля,че няма от какво да се притесняваш.

Относно първия-съветвам те да се въздържаш от остър език,може да бъдеш докладвана,както знаеш. Малко е кофти с кейса,че могат да отсъдят връщане на стоката ,а това не си струва.Но пък аз пиша доста сърцераздирателно и обидено .Много рядко се е случвало да ми отсъдят връщане .

Успех и пиши как са се развили нещата  Peace

# 711
ОРИДЕЛ ronicat

Относно връщането - правилата вече са други  Wink

При връщането на стоката продавачът може да плати и тези пощенски, ибей ще върне паричките - после ще ги вземе от акаунта на продавача. Прочетете малко по-назад, преди 1-2 страници е коментирано и има линкове към правилата  Peace

# 712
Ronicat , при такъв отговор от нейна страна, мисля, че няма смисъл да продължаваш да и пишеш ЛСта... Направо си пусни кейс,а ако поиска да и бъде върната роклята - тя ще си плати пътните ....

Фанданго, ти ли правеше дропшип в Ибей? Помня, че някой дропшипваше и беше с Топ Селър акаунт, ако не си ти ме извини. ..

# 713
TopKids

не, не бях аз Grinning
 и няма за какво да се извиняваш -  и аз не мога доста често да си спомня кой какво пише  Mr. Green
 Но май беше в тази тема или в предишната, ако имаш време, попрегледай темите, със сигурност ще намериш  Hug

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 22:12 от fandango

# 714
  • Luxemburg
Уф, пак греда. Реших да се вслушам в съветите ви и да пусна кейс и да поискам частичен рефанд и тръгвам да следвам стъпките за отваряне на кейс, но ибей ме сурпрезираха с нова промяна. Избирам I received an item that does not match the seller's description но ме води към You can start communicating with your seller to return the item and get a refund by clicking the Open a request button below и следва процедурата по връщането. В хелпа си е описано по стария начин. Няма ли възможност за частичен рефанд? Върна ли я оставаме без костюм за петък. Преди беше по друг начин и имаше доста опции да се попълват а сега нещо не става, аз ли бъркам? Опитах от различни места все ме води към един прозорец за връщане на продукта.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 00:40 от ronicat

# 715
Да ви попитам няколко пъти попадам на обяви в ибей, от Англия са продавачите. Пише примерно , че доставката ще бъде доставена между 5 и 10 ноември например. Дори има за някои доставки в рамките на 1-2 работни дни. И не се отнася само за Англия доставката , а като цъкна на See details и отида на България пак си ми изписва толкова време за доставка. Възможно ли е според вас?

# 716
  • София
ronicat ,незнам дали са променили нещо,но преди 10 дни отворих същият кейс за стока неотговаряща на описанието и си я имаше опцията за частичен рефунд .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
И аз ударих греда.Както написах по напред в темата имам отворен кейс за връщане на стока, ибей се произнесе в моя полза изпратих си пакетчето,но сега се опитвам да въведа проследяващият номер и нестава.Следвам си стъпките(Resolution Centre - Take action -Add tracking details) въвежда номера в определените полета и до там излиза ми това съобщение Oops, we had a technical hiccup
Как ли не пробвах и не става.Опитах да се свържа с ибей,но все ме препраща ме към кейса и въвеждането на този номер пише да си следвам предвидените от тях стъпки и,че имам време да 5.11 да го направя.
Аз ли бъркам някъде ?

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:41 от Dzuls

# 717
  • Luxemburg
Dzuls сега пак пробвам, но пак така се получава. Искам да питам и в хелпа но ми дава възможност само телефон, няма чат. Нещо не правя както трябва явно. Преди 2г. за първи път отварях кейс и минах през големи трудности (тогава с ескалирането), но сега явно ще е пак по трудния начин.

# 718
Здравейте, много полезна тема,определено ще я следя!! Simple Smile
Искам да попитам някой ползвал ли е някакви кодове за намаляване на процента на Paypal или това са измами, защото като напиша в гугъл кодове за Ebay ми излизат доста сайтове, които ми изглеждат малко съмнителни, но се чудех има ли начин да се намали малко цената или процента, който взимам Paypal. Ще съм ви много благодарна ако някой намери време за отговор.   bouquet

# 719
 момичета, пробвайте с чата тук  Wink

http://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/cusr?query=1460

Джулс, пиши им в чата и питай, може би те ще въведат номера  Peace

ronicat

ето правилата за частичен рефънд

Скрит текст:
Alternatively, with the buyer's consent, we may give a partial refund to cover differences between how the item was described in the listing and the actual item the buyer received. When given a partial refund, the buyer isn't asked to return the item to the seller. We may require the seller to reimburse us for the partial refund.

Ако ще постнеш скриншот какво там имаш като опции, може би ще видим къде какво се намира  newsm78 прегледай всички падащи менюта, може би това нещо е скрито някъде

nevi90

Кодове има много рядко, недей да ги търсиш - просто ги няма. Ако ги има, то или ще ти пратят индивидуален на мейла, или сам ибей ще предложи за всички. Аз помня такъв само един, Горгона го е намерила, бил е за 2 часа само и всички купували каквото и да е, само да го исползват  Laughing

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 13:07 от fandango

Общи условия

Активация на акаунт