Ebay - 93

• 62 440
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
Grumрy

можеш ли да дадеш конкретна обява? защото така не разбирам съвсем точно за какво говориш - мога само да предположа, че има избор на метода на доставка  Grinning

# 151
Grumрy

можеш ли да дадеш конкретна обява? защото така не разбирам съвсем точно за какво говориш - мога само да предположа, че има избор на метода на доставка  Grinning

Сигурно не обяснявам като хората. Simple Smile

Например: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=CI6232&_sop=15

Доставка до УК, първи резултат +$16.56 shipping
Като отворя линка - US $20.88

Сигурно включва някакви handling fees, но ми е странно, че не дава по-високата цена още на първата страница.  newsm78

# 152
Grumрy

Абсолютно нормално обясняваш,  Grinning

Аз проверих няколко страни, и навсякъде е така  Whistling  защо така - не мога да кажа, сигурно наистина някакви таксички се слагат...  добавят се едни 3-5 долара към началната цена на доставка... 

Упс, май намерих какво е това - During checkout, you'll see the final charges which include the item cost, the shipping costs (both domestic and international), and any import charges

не знам как им работи калкулатора, но те няма и да ни го кажат....

# 153
Значи подвеждат, според мен...знаят коя страна мен интересува в началото, защо не ми показват всички такси, още тогава?  Laughing

А някой поръчвал ли е така от американския ибей до Европа? Някакви проблеми? Уж всичко е включено и не би трябвало да начисляват ДДС, мито после.  newsm78

# 154
Grumрy

Според тях те са коректни  Mr. Green

търсенето е по цена+доставка, те показват доставката. Няма търсене по цена+доставка+мито .
 Има някакъв смисъл, но от това неприятни изненади не стават по-приятни   animal085

# 155
Аз бях копувал от американския ибей до Европа, продукта беше 220 евро и доставката ми се водеше безплатна, та почаках около месец и половина да ми я доставят. С нетърпение очаквах да дойде и накрая доставчика ми се появи на вратата с пакета и платих 72 евро и някакви центове  #Crazy

Има възможност да си спестиш каквито и да е било такси, ДДС-та, мито и тн, ако се оговориш с продавача да напише, че продукта който копуваш е ПОДАРЪК, но пък така ако не е читав не можеш да го върнеш, защото не слагат в пакета онези листенца със сериини номера и тн, така че според зависи какво си копуваш. Като цяло можеш да разгледаш същите продукти и в Европа. Дали даваш 20 долара за доставка или даваш за продукта 10 евро повече е едно и също...  bowuu

# 156
Здравейте!
Да се допитам до знаещите: миналия месец изпратих до саудитска арабия козметика и днес получавам следното съобщение от купувача

"I have been informed that the item has been rejected by the Saudi customs and that it has been shipped back.
Please arrange for the refund as soon as possible"

Как да постъпя в случая? Дали да изчакам да пристигне пакета при мен или не
(Тракинг номера не показва да пътува обратно newsm78)

# 157
  • Пловдив
Здравейте!
Да се допитам до знаещите: миналия месец изпратих до саудитска арабия козметика и днес получавам следното съобщение от купувача

"I have been informed that the item has been rejected by the Saudi customs and that it has been shipped back.

Тракингът не вярвам да покаже, че пътува обратно  newsm78 .Митническите закони в залива и специално в Саудитска Арабия са много строги, но не знаех, че и козметика връщат.Странна работа, аз бих се консултирала със съпорта на ибей, направо в чата.

# 158
Аз бях копувал от американския ибей до Европа, продукта беше 220 евро и доставката ми се водеше безплатна, та почаках около месец и половина да ми я доставят. С нетърпение очаквах да дойде и накрая доставчика ми се появи на вратата с пакета и платих 72 евро и някакви центове  #Crazy

Има възможност да си спестиш каквито и да е било такси, ДДС-та, мито и тн, ако се оговориш с продавача да напише, че продукта който копуваш е ПОДАРЪК, но пък така ако не е читав не можеш да го върнеш, защото не слагат в пакета онези листенца със сериини номера и тн, така че според зависи какво си копуваш. Като цяло можеш да разгледаш същите продукти и в Европа. Дали даваш 20 долара за доставка или даваш за продукта 10 евро повече е едно и също...  bowuu

Май ще се откажа. Simple Smile
Просто гледах как едно нещо, което търся, в amazon.co.uk e 50 паунда, а в американския - 16$...и в ибей пак така...повече няма да гледам американските сайтове, да не се дразня.  Laughing

# 159
Здравейте!

Тракингът не вярвам да покаже, че пътува обратно  newsm78 .Митническите закони в залива и специално в Саудитска Арабия са много строги, но не знаех, че и козметика връщат.Странна работа, аз бих се консултирала със съпорта на ибей, направо в чата.

Такаа.. сега да разкажа може да е полезно и на други
Писах в чата и получих това като отговор:

First, since this is the case, you can issue to your buyer through Paypal since the item will be get back to you. Then to be able to get your credit for the item, youi need to file a cancel transaction case.

т.е. да разбирам че когато получа пакета - тогава да направя refund newsm78

# 160
  • Пловдив
Мда, както си и мислех.Първо получаваш пратката, разваляте сделката , за да ти възстановят таксите към ибей и даваш рефънд на купувача.

# 161
  • Sofia
   Само аз ли го разбирам по друг начин? newsm78 Т.е., че я съветват да му прати refund-а сега, а после, след като си получи пратката обратно, да отвори кейс за разваляне на сделката... Rolling Eyes

# 162
  • Пловдив
you can issue to your buyer through Paypal since the item will be get back to you. връща , когато получи нещото виждам аз.И като се връща на купувач, независимо от причината - той винаги изчаква да си получи пратката.

# 163
   Само аз ли го разбирам по друг начин? newsm78 Т.е., че я съветват да му прати refund-а сега, а после, след като си получи пратката обратно, да отвори кейс за разваляне на сделката... Rolling Eyes
И аз го разбирам точно така като теб.

Since има поне две значения:

1) от, откакто, оттогава (за период, започващ някъде в определена точка в миналото и продължаващ до момент в настоящето)
2) тъй като, защото

Освен това за връщането на стоката се говори в бъдеще време.

Според мен преводът на отговора на съпорта е следният:
Можете да върнете парите на вашия купувач през пейпал, щом като ще получите обратно стоката си. После, за да можете да получите обратно таксите си, трябва да отворите в ибей кейс за разваляне на сделката.

На мястото на питащия бих писала още веднъж в съпорта с уточняващ въпрос - трябва ли първо да изчака да получи стоката и после да върне парите, или трябва да ги върне сега.

# 164
Разбира се, че трябва първо да си получи стоката обратно и след това да възстанови сумата.
По принцип DHL показва, че продукта пътува обратно, а щом и това не ти отчита...
Глупаво ще е да му върнеш парите - копувача може да е запазил стоката или да не е отворил вратата и след като си вземе парите да отиде до офиса на куриерите и да прибере пакета.

Общи условия

Активация на акаунт