Ebay - 93

• 62 426
  • 796
  •   1
Отговори
# 570
Затова има рейтинги и фийдбеци Simple Smile но противно на очакванията хората в "белите държави" са по-шмекери от източноевропейците и балтийците.

# 571
  • Sofia
Затова има рейтинги и фийдбеци Simple Smile но противно на очакванията хората в "белите държави" са по-шмекери от източноевропейците и балтийците.

Хм, какво имаш в предвид? Продавачът няма как да остави на купувача негативен feedback, просто няма такава опция. Rolling Eyes

# 572
За колко време пристига пратка от Лондон пусната с обикновена поща? и до колко време върнати пари отворен кейс ще са налични по картата? на 07.10 получих писмо за възстановена сума, виждам ги в хисторито в пейпал но в картата не са налични.

# 573

Black Cat вече ти е отговрила: продавача има само две опции когато реши да постави оценка: *Positive Feedbeck и *Leave feedback later
Също така е забранено да оставиш положителен фийдбек в който текста да е отрицателен.
Можеш да репортнеш обаче некоректния купувач.

Не съм съгласна, че хората в 'белите държави' са по-шмекери. Процента на шмекеруващите не е чак толкова голям.  И все пак риск винаги има. Риск печели, риск губи  Laughing

Йоко, по принцип около 3/4 дена трае транзакция от Пейпал към банкова сметка. Случвало ми се е и за 5/7 дена да трае, но рядко. Но не съм сигурна дали парите ще ти бъдат автоматично върнати в картата или ще останат в Пейпал. Доста отдавна не съм плащала с карта през Пейпал, обикновено си ползвам наличноста в Пейпал, дано се включи някой по-запознат.

# 574
  • Пловдив
За колко време пристига пратка от Лондон пусната с обикновена поща? и до колко време върнати пари отворен кейс ще са налични по картата? на 07.10 получих писмо за възстановена сума, виждам ги в хисторито в пейпал но в картата не са налични.

Върнатите пари отиват там , откъдето са дошли - карта или ПП акаунт.За да се осчетоводи от обслужващата банка са необходими 3-4 дни техническо време.
Това го пише при често задаваните въпроси в първия пост..

# 575
  TopKids

Black Cat вече ти е отговрила: продавача има само две опции когато реши да постави оценка: *Positive Feedbeck и *Leave feedback later
Също така е забранено да оставиш положителен фийдбек в който текста да е отрицателен.
Можеш да репортнеш обаче некоректния купувач.

може би не  е голямо утешение , но можеш да му върнеш жеста, ако някой ти е сложил отрицателен или неутрален фидбек. в реплика към него можеш да напишеш нещо за случката  Wink Само че трябва да се побереш в 80 символа, но все пак можеш да отговориш - нещо от сорта, хем си задържал стоката, хем парите са  върнати и пак не си доволен. Там вече никой няма да ти санкционира. дори видях реплики - внимание, купувачът лъже  -  не му продавайте нищо)))

А пък за мошеници  - мисля, че процентът е еднакъв. Като бройка в големи страни са повече, и оттам идва впечатление, че са супер измамници  Mr. Green В тази посока Китай е ненадминат  hahaha

# 576
Не е позволено това да се прави. Доста теми изчетох във форумите на иБей и освен, че съпорта ще премахне коментара ти, ще ти флагнат профила и при второ или трето нарушение може и да те баннат.   Peace
Друг е въпроса, че много от купувачите не са ясно с правилата и често не си правят труда да репортват продавачите, които са поставили положителен фийдбек с отрицателен текст. Затова и много от тези оценки си седят непокътнати.

# 577
Не е позволено това да се прави. Доста теми изчетох във форумите на иБей и освен, че съпорта ще премахне коментара ти, ще ти флагнат профила и при второ или трето нарушение може и да те баннат.   Peace
Друг е въпроса, че много от купувачите не са ясно с правилата и често не си правят труда да репортват продавачите, които са поставили положителен фийдбек с отрицателен текст. Затова и много от тези оценки си седят непокътнати.

не си ми разбрала  Grinning Аз нямах в предвид положителен коментар с негативен текст. Говорих за реплика към коментара .  Wink тези реплики си стоят и никой не ги пипа. Всичко е пределно вежливо, но става ясно, че нещо не е наред с купувача  Mr. Green

# 578
  • Sofia
Не е позволено това да се прави. Доста теми изчетох във форумите на иБей и освен, че съпорта ще премахне коментара ти, ще ти флагнат профила и при второ или трето нарушение може и да те баннат.   Peace

не си ми разбрала  Grinning Аз нямах в предвид положителен коментар с негативен текст. Говорих за реплика към коментара .  Wink тези реплики си стоят и никой не ги пипа. Всичко е пределно вежливо, но става ясно, че нещо не е наред с купувача  Mr. Green

Е, да, ама реплика към кой коментар? Wink Замисли се, просто няма да има такъв – ако даден купувач е бил некоректен и неправомерно е отворил кейс, получавайки си сумата в последствие, последното нещо, което ще направи, е да оставя негативен коментар на продавача. Laughing

# 579
Black Cat 13

Недей да ги недооценяваш  Mr. Green
 Слагат и още как  ooooh! И освен това написах  - ако някой ти е сложил отрицателен или неутрален фидбек

То понякога оставам се с убеждение, че хората изобщо не се замислят какво правят. Във форума на ибей такива неща можеш да прочетеш, че си мислиш - тези изобщо нормални ли са? така че всичко е възможно - за съжаление. Вместо да се разберат като хората, почват се едни идиотизми.

А ако някой конкурент ще ти подхване... То там изобщо стават чудеса.

та говоря за това, че винаги трябва да се опиташ да поправиш нещата - доколкото е възможно.  

Забравих да напиша, че  има и други тънкости - например, ако ще имаш разправии със самия ибей, могат да попитат - защо ли не си оставила негативен фидбек за лош продавач? Черна точка за теб. Много какво има и всичко е от разряда "ако". така че реплика към коментара е много полезна.

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 18:16 от fandango

# 580
Здравейте!
Искам да попитам откъде се слага резервирана цена на търг, под която не си склонен да продадеш даден артикул? Колко струва тази опция? Също ако не се достигне цената,която е зададена като резервирана, може ли да се продаде артикула на купувача предложил най-висока цена?
Мерси предварително Simple Smile

# 581
Да споделя малко и от моя  опит като продавач:
- отдържа се такса 10% върху цената  на артикула(без пощенските които сте посочили)
- струва си да се продават  неща който са скъпи за тях а тук са евтини
- изпращам с БГ  пощи с проследяваш номер и обявена стойност на артикула
така  се получва сигурност с тракинг номера , а ако недай си боже се загуби пратката бг пощи  са длъжни да ти възстановят сумата (до сега нямам загубена пратка) стигат за 15 дни  с тяхното  бавене
за ваша сигурност си въвеждате тракинга в полетето че пратката е с тракинг номер
 парите  за получена стока на първите 10 пратки се получават до 20 дни (стоят в сметката ви  в пей пал )-
- за 100 безплатни обяви на месец се плаща
-хубаво е обявата да има снимка и размери в инчове

# 582
vpeneva , когато пращаме с бг пощи пишем - International tracking postage нали? От къде гледаш колко ще ти струва доставката , за да определиш цената , от тук ли - http://www.bgpost.bg/?cid=112&packet_type=3&packet_destination=1 ?
И пейпал ли ползваш за разплащане ,защото нещо не ми харесва това , че при всяко прехвърляне на пари от него към банковата сметка ще ми вземе 2е.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 09:48 от Elizabett

# 583
Аз имам положителен feedback с отрицателен коментар.  newsm78

# 584
Момичета,отваряте ли сайта днес,опитах от различни места и от различен интернет доставчик,чистих кеш и всичко подобно,не иска.

Редактирам се>от сутринта опитвах,чак сега се оправи.

Последна редакция: пт, 10 окт 2014, 11:21 от MiSs CApRiCe

Общи условия

Активация на акаунт