към ниските 155- колко сте високи и как родихте?

• 1 662
  • 14
  •   1
Отговори
има ли мами 155, как родихте ако сте били с тесен таз?

# 1
Аз съм 155 см, с много тесен таз. Родих секцио и двата пъти. Първо - заради таза, и второ - бях с двурога матка и септум.

# 2
  • UK
Аз съм 159, но съм с широк таз  Grinning Родих секцио и двата пъти първия път заради седалищно предлежание, втория заради някакви други усложнения. Близначе, как септумът влияе на начина на раждане, аз едва при второто секцио разбрах, че имам септум и то немалък и едва сега си обясних многото гинекологични проблеми в миналото.

# 3
бебето е разположено за нормално раждане, но имам стеснение 1,5 см. не е много но се притеснявам

# 4
На мен ми обясниха, че при напъните при едно нормално раждане, септумуът може да се скъса. Предизвиква кръвоизлив и.....можело да има фатален край за майката. Аз бях и с миома, а матката ми беше много чувствителна. Прецениха, че риска е огромен и не си струва да пробваме нормално..А и първия път бебето беше седалищно и не помръдна до края.

# 5
Арениа, какво ти казват лекарите?

# 6
Това за ръста за първи път го чувам. Не знам защо си мисля, че само в България го има  Laughing
Сестрата на мъжа ми е 150 см., мъжът й е над 190. Роди 2 деца на възраст 30+ нормално, без никакви проблеми. Във Франция, че и с диоптър 7 и нещо. Въобще никой не е отварял дума за ръста.

Ако не искаш естествено раждане, не се притеснявай от ръста. Ако те е страх и искаш секцио, раждай секцио.

# 7
Това за ръста е някваква глупост. Единствено има значение таза от физиологичните причини за трудни раждания. Аз също съм с тесен таз и не зная още дали ще мога да родя естествено, въпреки ръста ми от 176 см.

# 8
Аз също съм висока 158 см., но докато бях бременна въобще не съм се замисляла това, че съм тапишонка, дали ще ми попречи да родя нормално. Родих си нормално, много бързо и безболезнено. Според мен няма никаква връзка ръста с вида раждане. Не се терзай за такива неща.  Wink Wink Wink

# 9
  • София
Аз съм ниска. И двата пъти родих нормално.

# 10
Аз съм 153см., с тесен таз, родих секцио по мое желание.

# 11
154,мисля,че нормален таз  newsm78 родих за точно 2 минути без никаква болка.Естествено раждане.

# 12
  Никакво, ама никакво значение няма ръста към начина на раждане. При нормални други условия (размери на таза, предлежание на бебето и т.н.) можеш да си родиш нормално.

# 13
  Никакво, ама никакво значение няма ръста към начина на раждане. При нормални други условия (размери на таза, предлежание на бебето и т.н.) можеш да си родиш нормално.

Имам приятелка която е висока,с нормални пропорции,бебето й беше главично,малко бебе,а го ражда 11 часа.Тъй че не се връзвайте на тоя мит с ръста.

# 14
  • София
160 см съм,но никой не е обръщал внимание на ръста,на телосложението и таза ми обръщаха внимание....Изключително грацилна съм и с много тесен таз,нормалните ми килограми са 42,първото ми дете се роди 4кг,всички доктори,които посетих по онова време бяха категорични,че трябва да е секцио моето раждане...Сега като се върна назад,просто акъла не ми го побира това дете как издържа в мен 8-ми и 9-ти месец  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт