Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 371
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Напротив:

За допълнителния модул – след края на работата върху модула за НВО получава изпитните материали (и диск със записания текст по БЕЛ) в запечатан и подписан от директора и от председателя на комисията за подготовка и провеждане на приемните изпити плик, отваря плика в залата пред учениците, (съобщава заглавието на текста за преразказ и дидактическата задача и ги записва на дъската, както и непознатите думи, ако в текста са записани такива, пуска записа на текста, след края на записа записва на дъската началния час на модула – за изпита по БЕЛ), раздава размножените за всеки ученик в изпитната зала изпитни материали.

След самостоятелното запознаване на учениците в рамките на 15 (петнадесет) минути с текста за преразказ събира обратно текстовете.

А часът за начало  е вече записан.. И времето тече.

# 61
  • Sofia
дано да не е така...на нас директорката многократно ни увери,че се започва изпита след като децата си изчетат няколко пъти текста за 15мин.

# 62
  • София
Това е извадка от  инструктажа за квесторите Wink. Няма как де е грешна информацията вътре. Заблуждаваща е тази на директорката.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 16:41 от пенсионирана русалка

# 63
разбира се, че влиза. Реално децата имат да пишат около час и 15 мин.
Така се работи и на пробни, и в клас, и ако у дома прави преразказ пак по тОзи начин трябва да работи. Ние нали сме ветерани по писане на прЕразказ....
Днес имахме последно занимание при госпожата по български. Казала му е да преговята от тестовите книжки, като набляга на сгрешените отговори. Утре е на последен пробен по български, в понеделник задължително щял да ходи заради часовете по математика и български, но във вторник съм се зарекла - ще си почива у нас. Преди малко бе неприятно изненадан от резултатите на състезание И. Рилски.... уж го проверяваха с госпожата, уж грешките бяха за не повече от 5 точки, а на първи модул е с 50 . Зверски разочарован е, а на всичко отгоре днес е рожденник и никак не ми се иска да си разваля хубавото настроение. Хич да не бяхме ги гледали тези резултати..... Ужасно ме е страх, че и с матурите ще стане така - ще ми каже как всичко е направил, а накрая резултатите ще се разминат с очакванията. Явно тази година ще съм на тръни до последно. Миналата година очакваното и реалното се припокриха и това много ни облекчи.

# 64
  • Варна
Успех на всички геройчета ! Да са спокойни и да се раздадат на макс!  Peace

# 65
  • София
У нас е едно тряскане на врати, едно нервничене - не дава нищо да й кажем. Вчера цял ден е решавала тестове, днес продължава по същия начин. Няколко пъти се опитах да кажа, че няма нужда повече - каквото научила - научила. Аз нищо не съм разбирала - "трябвало" да учи.
Не знам вече как да я успокоявам.
Как пък не се метна на мен - винаги съм била спокойна преди изпит.

# 66
  • София
Етиа, какво работоспособно дете!
След курса моето си почива около три часа, а сега спи, да си почине от почивката  Simple Smile
Ако можеше да патентова енергоспестовността си, нямаше да има нужда да
работи до края на живота си  Joy

# 67
  • Русе
Кармела, ако се включат към НЕК всичките, ще оправят енергетиката, ще светим денонощно и нужда от ТЕЦ, ВЕЦ и АЕЦ няма да има - ще открием биоенергетиката. Grinning

G....D честит рожден ден на момчето ти, а на теб здрави нерви и спокойствие. Всичко ще е наред.

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 09:33 от elan

# 68
  • София
Успех и късмет на всички деца! А на нас майките повече спокойствие!   Нашата бележка се очаква в понеделник, така че ще ходи на училище, а във вторник-почивка. Закуската в сряда вече е поръчана-палачинки. Simple Smile

# 69
  • Варна
G..D.. newsm59 на твоето момче. Да е жив и здрав, успешни изпити и на първо класиране по първо желание. Не се съмнявам, че ще успее. Весел празник!

# 70
  • София
G..D.. честит ти рожденник!  newsm67 Да е жив и здрав, да сбъдне желанията си!

Бележката е налице Crazy. Моята дъщеря също вече е решила, че в понеделник и вторник "няма смисъл да ходи на училище" Twisted Evil, а като ви чета и вас явно е масово Thinking. Щеше ми се да присъства поне в часовете по бел и математика, ама май не е много удачно да ходи избирателно  Thinking. Другите учители едва ли ще се зарадват да не им се влиза в часовете  Rolling Eyes. Ще го мислим...

За сега ми изглежда спокойна, не си дава много зор (както и през годината Whistling). Аз май съм повече притеснена ooooh!, особено за математиката, там показва по-слаби резултати на пробните в Междучасие.

Пожелавам на всички деца успех и късмет Flowers Four Leaf Clover! Хубаво пожелание  Heart Eyes -  на първо класиране по първо желание!

# 71
G..D.. , Честит рожден ден на Митко !  nbirthday.
Не се притеснявай за състезанието , ще се справи блестящо детето !

Аз си мислех , че Яна е приключила днес с уроците , а тя се уговорила с госпожата по математика да отиде за последно в понеделник след училище .
На състезанието Ив. Рилски е с 90 т.

# 72
  • София
Закачката от миналата година беше с розмарина. Жалко, че не мога да намеря картинката, някой беше сложил цяло сандъче с розмарин.
Хем ви се радвам, хем ви съчувствам за напрежението, на което сте подложени! Няма да се давате! Остана финалът!

# 73
Прибира се младежът преди няколко часа от последното занятие на курса по БЕЛ
и от вратата започва да ми обяснява колко му е харесала госпожата и че ще му е мъчно за нея.
И накрая "Дано и догодина пак да съм при нея"  Shocked
Мислел си, че има курсове по БЕЛ за всеки клас и догодина пак ще е на курс Joy
Дам и моят тъгува за същата г-жа. Голям късмет извадихме с нея. Благодарение на теб    bouquet

# 74
  • София
Скъпи майчета, с които бяхме заедно цяла година, пожелавам на вас и децата ви много здраве, късмет, спокойна душа, аналитичен ум в деня на изпита.
Да бързат бавно, да са спокойни и както казва моята голяма 21 годишна дъщеря, която е минала през цялата офанзива на изпити от 4 до 12 клас:
"Когато отиваш на изпит, чувствай се, все едно отиваш на контролно в училище."
"Спокойствие и само спокойствие" - както казва и Карлсон от покрива... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт