Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 310
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 945
  • София
+1  за информационната бележка Peace Не виждам изразено мнение, емоция, опит за въздействие върху читателя. Просто информация..

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 23:19 от пенсионирана русалка

# 946
И това е вярно , но не е ли малко по-дългол Няма ли малко излишна информация. Аи това ,,уникално,, не е ли като мнение. в бележките  няма мнения.

# 947
  • Варна
И това е вярно , но не е ли малко по-дългол Няма ли малко излишна информация. Аи това ,,уникално,, не е ли като мнение. в бележките  няма мнения.
по скоро ми звучи като реклама това уникално! все едно слушаш колата, която минава и от мегафона звучи реклама на цирк! нали те информира за гостуването на цирка, къде и в колко часа ще се проведат представленията! и там има "уникален" и" страхотен" и не знам си къв още!

1 точка е, не се измъчвай!!! Hug

а, и моят хубавец е написал вместо Бай Ганьо, Гунчо! че и спореше по едно време!

# 948
Много ми е приятно да видя тук отново толкова познати лица- от седмокалсната и семегейската тема 4 клас от преди  3 години  Hug Hug Hug.....моят хубавец днес има 3 грешки на теста за 5  точки , едната е тази с гунчо, и той помнел нещо за недоверие към женски думи в  " по жицата".....тезата не му е особено добре, според мен ще му вземат  три точки, знаел че е метафора, но решил,че е грешно да пише такова нешо, а за дълбоките разсъждения около рая според критериите-  да не говорим...за преразказа каза- отлично, поне за 32-33 точки, пък да видим, аз силно се надявам на 89-  90 точки, това би ни устроило чудесно...пък да видим  Praynig Praynig Praynig

# 949
Оф, не знам, моята пък сега ме осведоми, че са загубили време за преразказа, защото квесторите на можали да пуснат диска  ooooh!

# 950
  • София

Дълго е, разбира се. Че има информационен характер - има, но че е дълго и описателно -също.  Бележка - 15 реда?
Информационен материал - да, но такъв отговор няма.

# 951
Не е за измъчването. 1 точка може да се окаже решаваща, въпреки, че при нас тази точка не е от голямо значение засега , но при други може да е решаваща. Много деца са се объркали заради това уникално. Защоо за тях да наречеш нещо уникално  може да има ддруг смисъл....

# 952
  • Варна
Оф, не знам, моята пък сега ме осведоми, че са загубили време за преразказа, защото квесторите на можали да пуснат диска  ooooh!

Времето за преразказа не тече ли от момента в който им раздадат текстовете за 15 минутното четене?

# 953
Моята дъщеря имаха контролно със задача да напишат информационна бележка за боксов мач. Писали са къде ще се проведе мача, между кои ще е , дата и час, това и според мен е информационна бележка, но...
Маями, точно така си е, явно и аз и детето изпушихме вече .

# 954
  • София
Бг мами моляви обърнете ми малко внимание. Знам,че много от вас нямат моят проблем, но за мен е важно:

Аз мисля, че първият въпрос е подвеждащ. Според мен не е информационна бележка, защото тя е по-кратка , а и има лично мнение ,,уникална,,. Също така май не е и статия, защото е по-късо и стаътиите обикновено не са ли на теми като ,, искаме оставкаа,, ,,правителството с по-високи заплати,, ,, свалят пенсиите,, и т.н. . Според мен и трите отговора - статия, бележка и репортаж могат до някаква степен да се приемат за верни. В учебника на просвета пише- ,,  За разлика от  от информационната бележка обаче репортажът последователно проследява  протичането

Те миналата година не отстъпиха за очевадно грешен въпрос, ти за този си се закахърила! Подвеждащ-неподвеждащ - който е оградил друго е леко попрецакан!  Peace

Винаги може някой текст да се окаже познат. Децата, които са го правили като пробен са късметлии. И въпросната Вида беше правена, май във Варна. За мен по-скоро, ако няма някаква шашмалогия, е дори доста добър атестат за школите, че улучват и правят пробни на децата с доста разнообразни текстове. Миналата година никой не очакваше Акулата, а това е класика, така че някои деца е можело и да са го чели, пО миналата година за бабата с котките също може да е било познато. Сакън, данО не пишат специално текстовете за изпита, че тогава като нищо ще сътворят някакви безумия.

# 955
  • Варна
ами има много деца сигурно, които са го чели! а и една от мамите каза, че било любимо на детето и, четяла му го е много често преди! не е секретно произведение, достъпно за всички и по- любознателните и четящи деца сигурно са го чели не веднъж, известен  автор е! във Варна във "Вектор" със сигурност не са го давали!

# 956
  • София

Е, да, ама накрая изшикалкавиха и децата изгърмяха. Моето дете също.

# 957
  • София
Съгласна съм с Андариел, текстът винаги ще е познат все на някого. Непознат по регламент се води текст, неизучаван в училище. Peace  Не трябва под вола да търсим теле. Дори и дадена школа да го е дала за домашно или на пробен (а засега не се потвърди за никоя), това едва ли е индикация за нещо... През 2010, когато дъщеря ми писа преразказ на Вида,  пак се коментираше, че някъде е правен... В процеса на подготовка в школата бяха правили примерно  "Череша с алени сърца" на Стратиев, която се падана на следващата година... hahaha Просто различните школи се спират на различни произведения и някои деца са имали късмета да се запознаят с текста. Помните ли първия срок колко хора в темата  споделиха, че по школи, училища ( за класно при нас), по уроци за домашно  са правили преразказ на  един текст за една заложена брошка, май заглавието на текста беше "Рождественски разказ"..  Въпрос просто  на съвпадение предвид това, че ставаше дума за различни градове. Wink

# 958
Време е да се съсредоточим върху изпита по МАТ и необходимата стратегия. БЕЛ мина и беше лесен. Няма никакви конспирации с текста за преразказ, както и с информационната бележка, написана от някоя подробна госпожа в занималнята на зоопарка Simple Smile

# 959
И аз потвърждавам за "Вида" преди 4 години, а тази година две популярни издания пуснаха подробни тестове по "Заточеници" на Яворов няколко дни преди изпита, което ми се стори странно и....

Общи условия

Активация на акаунт