Седмокласник здраво учи, няма как да не сполучи! НВО по БЕЛ!

• 49 380
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 930
  • гр. София
Миналата година имаше спорен въпрос и бяха приети за верни и двата отговора.

# 931
  • София
Е, не сме сигурни, че е даван - пак включихме световната конспирация Laughing  - говоря за текста

# 932
Нашият класен каза, че оценката от НВО ще бъде нанесена като текуща, но годишната оценка ще бъде силно повлияна от нея, в смисъл, че външното оценяване обхваща всичко изучавано през годината и е логично годишната да не се различава много, т.е. до +/- 1-ца. Той мисли, че е справедливо за годината да се пише оценката от НВО, ако е по-висока от текущите в училище. А ако не е - обратно, но с не повече от 1-ца, защото през следващата година ще ги "разсипят" от проверки от съответното РИО.

# 933
  • София
А сега де - кое е вярното? И да, държат си децата, че не е бележка - направо спорят като луди!

# 934
  • София

Toва не е така. Peace Въпреки поетата срещу МОН офанзива по всички фронтове , преса, телевизия, омбудсман, за верен се призна  само даденият в ключа  в деня на изпита.

# 935
  • София

Аз мисля, че не зачетоха и двата отговора, а само техния. Май по-миналата година зачетоха въпроса на всички деца. Сега незнам.

# 936
  • Варна
Да ви попитам дали имате идея как ще протече НВО по другите предмети - природни науки, чужд език и ИЦ+Г?

Преди малко писах, писах, браузърът заби и всичко се затри. Сега наново:
27.05. - Английски език. Работят по 10-15 деца в стая. Продължителност - 60 минути. Около 30 въпроса. Тестът не е анонимен. Разделен е в две части  - първата е с въпроси с по 1 верен отговор, а втората е за слушане с разбиране и отговаряне на въпроси към изслушания текст. Текстът се чете два пъти. Някои въпроси от тази част са с отворен отговор за допълване и дописване, както и за комбиниране на отговори.
28.05. - Природни науки и екология. Продължителност - 90 минути. Тестът е разделен на три части -  физика, химия и биология. Всяка част е с 15-16 въпроса. Повечето са с един избираем отговор. По физика досега са давали схеми на ел.верига, оптична задача и графика, от която се взимат данни за изчислителна задача. По химия - основни неща - съставяне на формули по валентност, определяне на коефициенти в химични уравнения и др. Дават и периодична система - тя е към теста. По биология има схеми, по които се определят процеси или части от клетки, системи и органи, допълване на твърдения или кратък отговор на въпрос.
29.05. - Обществени науки. Продължителност: 60 минути. Разделен е на 2 части по 16-тина въпроса- география и история. Повечето  също са с един верен отговор. От по-сложните въпроси:  по география - основни географски понятия, координати, географски обекти по карта, по история - фотоси на личности, карти и исторически извори.
Ако нещо друго те интересува - насреща съм Simple Smile

много полезно, благодаря много за информацията!!!  bouquet

# 937
# 938
  • София
Школите нямат вина, може някой частен учител да го даде също. Вината е ма МОН, че избират такъв текст. То, и миналата година беше познат текста и пак не беше честно

# 939
  • Бургас сити

Няма такова нещо.

# 940
  • София
това за 2-тр точки бонус беше само предложение, което не приеха впоследствие

# 941
  • гр. София
 Laughing

# 942
  • София

Ама  виж текста отдолу... АКО над 10% от децата... Измиха си ръцете с изявление на сайта, че сгрешилите са под 10 %.

# 943
  • Варна
Mihaelad и според моето дете не е информационна бележка, но какво от това. Отговорите са публикувани и явно меродавни.
И според моето дете, неговите приятели /той твърди, че всички са посочили отговор а/ и техните учители не е информационна бележка. Те даже си говориха как да се оспори това, но аз смятам, че не може. А и как да сме сигурни кое е вярно?

за мен това е информационен материал. Никаква публицистика няма в него. Публицистиката предполага гражданска позиция по някаква тема, която е актуална и злободневна. Тя е насочена към мислите и чувствата на читателя; има за цел да ти размърда мозъка и да те накара да се замислиш, най-простичко казано. а тук само ни информират в кои дни и с кого ще се проведат занятията.
 според много мои приятели и учители българисти текста е информационна бележка! пък и става въпрос само за 1 точка! не се кахърете, мили момичета! да са ни здрави дечицата, пък много важно бележка ли е или статия!!!!

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 23:14 от Petenci-cvetenci

# 944
  • София
Mihaelad и според моето дете не е информационна бележка, но какво от това. Отговорите са публикувани и явно меродавни.
И според моето дете, неговите приятели /той твърди, че всички са посочили отговор а/ и техните учители не е информационна бележка. Те даже си говориха как да се оспори това, но аз смятам, че не може. А и как да сме сигурни кое е вярно?

за мен това е информационен материал. Никаква публицистика няма в него. Публицистиката предполага гражданска позиция по някаква тема, която е актуална и злободневна. Тя е насочена към мислите и чувствата на читателя; има за цел да ти размърда мозъка и да те накара да се замислиш, най-простичко казано. а тук само ни информират в кои дни и с кого ще се проведат занятията

точно така е разсъждавала и дъщеря ми. сетила се е за рекламите за лагери Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт