Депресията

• 141 798
  • 406
  •   1
Отговори
# 120
Имах един неприятен колега преди време който имаше една мн мъдра приказка - обърни си го в главата. Има много видове практики за програмиране на мисленето, които доказано работят. Когато минах през такъв период от живота си те много ми помогнаха. Освен това вкъщи пием натурални антидепресанти и успокоителни, за които преди не бяхме и подозирали, че съществуват. Жълта кантарион, валериан, магнезий (от голяма важност), омега-3 (никога не бях чувала, че имат значение и за това...), аминокиселини (триптофан например). Ако искате мога да проверя у дома бурканчетата и да ви пиша, не ги знам наизуст всички, освен това стимулираме и общото здраве, имунната система. Това е комплекс от фактори, който може сам по себе си да ви помогне невероятно много.
Щом си спомняте хубавите моменти - това е добре, значи искате да изживеете пак нещо хубаво - тогава просто го приемете като работа и запретвайте ръкави. Това пък е съвет на леля ми, която на 40 изгуби едното си дете (любимия ми братовчед), не знам как оживя, но все това повтаряше - имам още работа за вършене в този живот. Следвала съм този съвет и той ме вадил от много лоши ситуации... Успех!   bouquet

# 121
Не мога вече да се радвам на нищо, защото колкото и хубаво нещо да се случи, си казвам - и какво от това, като всичко минава и заминава, един ден ще си замина и аз и никога вече няма да се върна. Осъзнах изведнъж, че каквото и да става, в крайна сметка ще дойде краят, и вече не мечтая за нищо, то няма и смисъл. Имала съм щастливи моменти, когато не съм осъзнавала и мислила за тези неща, т.е. самозалъгвала съм се, че животът има някаква цел и нещо хубаво ме очаква там някъде. А всъщност до един момент животът те издига, а после започваш да се сгромолясваш, докато не изчезнеш въобще. Животът е безсмислен, любовта е безсмислена, всичко е преходно и минава като един миг... За какво да мечтая тогава, за какво да продължавам да живея? Тези мисли не ми дават покой, постоянно съм със свито сърце и живея в страх... каквото било - било, докато съм била по-млада и наивно съм мечтала за светло бъдеще. Ще ми се да не се бях раждала даже на моменти.
А скоро попаднах и на едно стихотворение, смисълът на което беше същият...  Cry когато го чуеш и от други, става съвсем зле. Не знам къде да се дяна вече, за да се почувствам по-добре, изход не виждам..

Съжалявам, ако ставам досадна вече, но толкова зле не съм се чувствала от години. А точно по този начин зле не съм била никога и не знам как да се справя.

Последна редакция: пн, 20 окт 2014, 19:13 от petty

# 122
И още нещо - започнах да се чувствам несигурна, за себе си и за другите, във всеки един момент. Не мога да се отпусна и да почивам спокойно примерно, все едно всеки момент може нещо ужасно да се случи...

# 123
  • СОФИЯ
Момичета преди няколко месеца имах същите проблеми както повечето описани тук- тревожност,неприятни мисли,страх,световъртеж на моменти. Плачех без причина,просто еи така без да знам и аз за какво,не можех да спя по цяла нощ от напрежение,необоснован страх-всъщност това ме мъчеше най много. Заспивах когато трябваше да ставам. Мога многооо да пиша,но се включих за да ви кажа ,че се почувствах по добре,много по добре от билки. Ходих при билкар,който ми изписа цяла терапия- не я спазвам, пия само билките,които са много. В два плика по около 10тина билки. Варя ги вечер ,в две шишета и пия по 3 пъти на ден. Ако някой се интересува може на лични да му кажа подробности.Не искам да правя реклама на билкаря ,нито съм привърженик на билколечението,но е факт ,че се чувствам добре и се надявам да помогна на някой,защото знам,че е кошмар. Само да уточня,че подобни симптомии може да са от нарушение на хормоните. Преди това си бях правила изследване и всичко беше в норма.

# 124
  • В мечтите
Stasii пиши какви са билките долу горе,може би няма да отида до същия билкар ,но мога да си ги набавя по-отделно,ако не ти представлява трудност разбира се Peace

# 125
  • На земята, която е всъщност звезда.
....А скоро попаднах и на едно стихотворение, смисълът на което беше същият...  Cry когато го чуеш и от други, става съвсем зле. Не знам къде да се дяна вече, за да се почувствам по-добре, изход не виждам..

...

Може би отговор ще ти даде китайският мъдрец Лао Дзъ:

If you are depressed you are living in the past. If you are anxious you are living in the future. If you are at peace you are living in the present. /"Ако си депресиран, живееш в миналото. Ако си неспокоен, живееш в бъдещето. Ако си в мир, живееш в сегашния момент."/

# 126
Даа... това го чета навсякъде - живейте в настоящето, защото в действителност имаме само настоящия момент, миналото и бъдещето са една илюзия. Как да се науча да го правя? Опитвам. Но трябват тренировки, много...
Според този цитат излиза, че аз живея в миналото и бъдещето, но не и в настоящето  Thinking

# 127
  • Sofia, Bulgaria
При изследване на хормони, кои хормони са показарелни за такива състояния? Тъй като виждам, че има различни пакети за изследване...

# 128
Нали знаете, че във форума има тема Консултация с психолог.
Ясно е, че този човек не може да помогне в такива случаи, но може да насочи в правилната посока - имам предвид към какъв специалист да се обърнете.

В момента има ваучер за 2 консултации с психолог http://www.deals.bg/2-konsultatsii-vsyaka-po-50-min.-s-psiholog- … -Astsendent_23539

# 129
Даа... това го чета навсякъде - живейте в настоящето, защото в действителност имаме само настоящия момент, миналото и бъдещето са една илюзия. Как да се науча да го правя? Опитвам. Но трябват тренировки, много...
Според този цитат излиза, че аз живея в миналото и бъдещето, но не и в настоящето  Thinking

Именно, техниките за които писах учат как да се съсредоточиш в настоящия момент като му обръщаш внимание - цялото си внимание. Освен това мисли. Как така от теб няма да остане нищо? Ние не се познаваме, но вече сме се докоснали една до друга, аз знам за теб, искам да ти помогна, няма да те забравя. А какво остава за всичките ти близки, приятели, роднини. Човек оставя следа. Ами децата? За тях не е безсмислено дали имат или нямат майка!!! Не се предавай! Започни тренировки на ума, подкрепи се с билки, натурални продукти срещу депресия, имуностимуланти. И ще се оправиш!
Порових се специално за да намеря в интернет продуктите които ние у дома взимаме. Всичките помагат. Освен това можеш да пиеш вечер успокоителни билкови чайове за по-добър сън - лайка, валерян, мащерка, маточина...

Успех!   bouquet  Heart Eyes

# 130
  • Пловдив
Като стана въпрос за добавките от години ползвам

за през деня
5 ХТП http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-5-HTP-100-mg-60-Veggie-C … ;sr=null&ic=3

Понякога следобед
Л Теанин http://www.iherb.com/Now-Foods-L-Theanine-100-mg-90-Veggie-Caps/ … ;sr=null&ic=1

а вечер задължително Мелатонин  http://www.iherb.com/Now-Foods-Melatonin-3-mg-180-Capsules/328#p … ;sr=null&ic=4

Heart Eyes

Освен това разбира се и рибено масло  Peace

# 131
Хора, просто искам да се чувствам нормално и да виждам нещо светло в проклетото бъдеще. Ето, пак за него мисля.  ooooh! Ами винаги съм имала някаква представа за бъдещето, може ли без това?
Тази нощ заспах чак на сутринта, вече и сънят ми се развали, пих няколко неща, докато успея да заспя за 3-4 часа. Снощи четох разни неща из нета, които ме уплашиха още повече, вкл. едно интервю с психотерапевт, което не ми подейства много добре - затова мисля, че и психотерапия няма да ми помогне. Сигурно аз не съм наред, щом на други помага...
Най-успокоително ми действа като се сетя как се чувствах преди да ме налегне това, но в следващия момент си казвам: "просто съм била наивна, а сега съм осъзнала цялата истина" - и пак кръгът се завърта.
MAMA GALQ, тези добавки като антидепресант ли действат? Намират ли се по аптеките или трябва да се поръчват онлайн?

# 132
  • На земята, която е всъщност звезда.
"... а сега съм осъзнала цялата истина"...

Цялата истина за кое си осъзнала? За материалното битие? За духовната страна на съществуването? За природните закони? Интересно, че хиляди философи са си блъскали главите над тези въпроси през вековете и пак не се смята, че всичко е разкрито, но ти за няколко години си разбила "шифърът на Леонардо", така да се каже.  newsm78 

Как да се научиш да живееш в настоящето и да има смисъл? Започни да работиш като доброволец в хоспис или приют за животни. Дори да го намираш за безсмислено за теб, за другата страна една усмивка и почистно легло имат смисъл.

# 133
И добавките на MAMA GALQ и тези, които аз ти показах, ги има в България. Има ги и в интерент магазините, а доста от тях и в аптеките. Някои от нашите например мъжът ми ги взима от фитнеса, в който ходи. Има ги, не се притеснявай. Има и много други подобни, просто трябва да направиш първата крачка към подобрението.
Всеки иска да се чувства нормално, важно е обаче не само да го искаш, а да действаш, да свършиш нещо. Само няма да стане. А и как ще се почувстваш добре като си извадила от контекста нещо казано от терапевт в интернет. Затова сесиите са персонални - защото всяка е сама за себе си, всеки случай е различен. Няма как да отбележиш гол, без да влезеш в играта. Гледай себе си и твоя си случай  Hug

# 134
Аз лично съм пробвала когнитивна терапия но не ми подейства. Тя е много добра за окр състояния, при депресия не действа. При нея трябва да се води класическа терапия. Отнема години но има ефект, все пак състоянията довели до депресията са характер с години и отнема време за възвръщане на това което е било.
Пети, потърси помощ възможно най скоро за да спреш да се мъчиш. То че няма да стане нищо няма, но най-много да задълбаеш още повече и да се измъчиш, за което няма смисъл. При положение че е абсолютно лечимо.

Някой пита за хормони - изследва се щитовидната жлеза. Ако там всичко е наред значи депресията е резултат от психически фактори.

Общи условия

Активация на акаунт