Депресията

• 141 818
  • 406
  •   1
Отговори
# 150
здравейте, и аз  от някалко дни  съм диагноза депресия-на лечение с рексотин и ривотрил по схема вече 10 ден , но нямам подобрение?

Рексотина започва да действа след 15 до 30 дена .
Но ривотрила защо не ти помага е странно. Рядко е , но има описани такива случаи
Ако до сега не ти е помогнал няма и да помогне . Можеш да кажеш на лекаря и ще ти го смени със Ксанакс .

# 151
мерси за отговора

# 152
Мен ривотрила ме караше да се чувствам ужасно. Въпреки че е препоръчителен докато подейства антидепресната. Оказа се обаче че мн психиатеи го отричат и на негово място дават флуанксол, защото няма опасност от пристрастяване. С други думи ривотрила не се пие повече от две седмици

# 153
Здравейте, трябват ми спешно кординати на добър психиатър в София.

# 154
Аз съм една идея по-добре, но не спирам да мисля за най-лошото, което може да се случи на мен и на близките ми.  Tired Удържам без хапчета все още. Не знам докога.

Естел Бързоход, към антидепресантите няма пристрастяване. Аз ги пих 5-6 години и ги спрях за една седмица без проблем. Те не са като успокоителните, които са със зелена рецепта, като Ривотрила примерно.

trada, мога да ти дам само координати на психиатър в Младост, където съм ходила - http://www.gprok.hit.bg/index.html

# 155
  • София
Petty,
По здравна каса приема ли?

# 156
Да, приема с направление. Ама аз с целия си акъл не бях взела и платих 50 лева за първичен преглед. Всъщност ми беше все едно и за пари, и за всичко...

# 157
  • София
Petty,
Благодаря ти за отговора. Аз в момента съм без работа, та ако не е по Каса изобщо няма да мога да отида. А дълго ли се чака за час? Доволна ли си като цяло?

# 158
Когато си толкова отчаян, че АД са ти единственото решение не мислиш за странични ефекти. Истината е, че депресията е една от най-тежките болести, по тежка и от физическата болка. Може всичко около теб да е супер и пак да изпаднеш. Това са доста сериозни състояния, които не трябва да се подценяват. Ако можеш да го преодолееш с лека ръка, то това не е било истинска депресия.

Най-тежкия си епизод преодолях през първата бременност, защото не исках да пия лекарства заради бебето. Много работех по въпроса, ходейки на терапия два пъти в седмицата. Осъзнавайки и опознавайки себе си също помага. Понякога човек трябва да се приеме дори такъв какъвто е, за да се пребори. Много е сложно и много трудно.

Точно така е, ако можеш да го преодолееш с лека ръка,значи не е депресия. Хората бъркат лошото настороение с депресия, а това е погрешно! Много мразя да ми казват "стегни се, нищо ти няма, мисли позитивно". Аз не знам човек,който да не иска да се стегне и да му е добре и не знам защо хората от страни дават такива тъпи съвети или мислят,че един депресиран се лигави.

За съжаление и аз съм с депресия и съм бременна, но не мога да се справя без хапчетата. Преценихме с лекарите,че е по-добре за мен да ги пия и да съм спокойна. Освен депресията имам и панически атаки, а те могат да са много опасни за плода.

За сега нямам проблем и се надявам за в бъдеще да няма!

# 159
И за мен депресията е една от най-гадните болести и определено не минава със самонавиване.
Мъничко помага да си представяш как след време ще си я спомняш само като един лош сън .

От алтернативните методи помагат само да се лишите от сън за повече от 24 часа или тежката физическа умора.

Ако ви се наложи да реагирате спешно и не можете да отидете на лекар , от първостепенно значение е дали ходите на работа. Ако работите най добре е да потърсите помощ от някой възрастен човек - на тях лесно им изписват транквиланти  и дори често им се намират за всеки случай . Ако не работите може да си позволите Атаракс - много е лек и без рецепта и странични ефекти , но от него адски ще ви се спи.

Не е много изяснено как , но и комбинация от Фамотидин и Деган се справя с депресията без изобщо да са антидепресанти.

Пожелавам на всички да имате волята или ината да я зборите гадината !  #Cussing out   bouquet

# 160
Oceanborn,  разбира се че може да се пият ад през бременността. Аз не успях д апипадна на психиатър който да ми изпише, защото имаше моменти в които се навивах да пия. Само един невролог викнаха, при предното лежане за задържане на бебето, който ми даде едно билково само валериан и маточина. Пих го три месеца и поне спрях да плача и започнах да спя. Но при мен и терапията помогна много. Ако това ще ти помогне да знаеш, че след раждането в голяма степен минават тези състояния

# 161
Здравейте, вече 20 дни съм на рексетин по схема-от утре по 1т. и ривотрил по 0.5 мг. дневно ,но мисля че подобрението и минимално?

# 162
Здравейте, вече 20 дни съм на рексетин по схема-от утре по 1т. и ривотрил по 0.5 мг. дневно ,но мисля че подобрението и минимално?

Към ривотрила има привикване . След време ще спре да ти действа. До тогава антидепресанта трябва да се е активирал.
Ако не се подобриш до 10 дни поискай замяна на антидепресанта.
Това е антидепресант , повишаващ нивото на серотонин , но ти май имаш нужда от норадреналин .

# 163

Към ривотрила има привикване . След време ще спре да ти действа. До тогава антидепресанта трябва да се е активирал.
Това е антидепресант , повишаващ нивото на серотонин , но ти май имаш нужда от норадреналин .

По какво преценихте,че има нужда от норадреналин????

# 164

По какво преценихте,че има нужда от норадреналин????

По това , че след 3 седмици пиене на блокер на обратния захват на серотонин , нейните плазмени нива на серотонина вече са завишени спрямо изходното ниво , но тя не чувства подобрение .

Това може да означава много неща , но едно е сигурно - тя не е имала проблем свързан със недостиг на серотонин.

Антидепресантите се делят на 3 основни групи - според това , нивата на кой от трите невротрансмитера завишават - серотонин , норадреналин и допамин.

Съвременната медицинска практика отрича прилагането на трициклични антидепресанти , които влияят и на трите хормона поради повечето им странични ефекти и залага на откриването на точно кой от хормоните липсва.

Поради това е добре да се провери къде в конкретния случай има проблем и за това лекарите започват със серотонина като най-вероятния , минават през норадреналин и накрая допамин като най-рядко срещан като проблемен.

Общи условия

Активация на акаунт