Депресията

• 141 874
  • 406
  •   2
Отговори
# 195
Както казах, на мен 5 htp въобще не ми действа.
Между дугото аз пиех Лексалин, който е 40 мг, 30 таб за 6 лв. Доста по-евтин от Неолексан, а със същата съставка.

Мерси за инфото за Лексалина  Peace Толкова евтин 5-htp не бях срещала ! На всичкото отгоре Български а аз им вярвам повече отколкото на вносните , които според мен са просто по-скъпи!

# 196
Здравейте, на лечение съм с Рексетин,Флуанксол иРивотрил по схема,но от няколко дни постоянно ми се спи и не мога сутрин към 9 да ставам.Говорих с лекаря ми и той спря ривотрила.Вие имали сте такъв проблем.Пишете моля.

# 197
Аз дори с лежерния Неолексан имах такъв проблем, както се и оплаках по-горе... 2 не виждах и ми пречеше да работя. Обаче продължих на инат и от вчера като че ли взе да ми просветва. Истина е, че се натрупва.
 В твоя случай обаче е различно - ривотрил просва в тежък сън и пуска трудно. Щом лекарят е преценил, значи можеш и без него.

# 198
Ривотрилът е много силен. При мен работеше ,но лекарката настояваше да не се приема повече от 2 месеца , защото предизвиквал силна зависимост и толеранс (по-голяма доза за същия ефект). От нея знам,че първоначалната функция на ривотрила била да се лекува/контролира епилепсия.

# 199
  • София
Намерих една книга, която отдавна не бях чела.
В нея се казва, че депресията е нормална болка на растежа.
Т.е. - ако израстваш духовно, е нормално да имаш периоди, в които тъжиш за нещата, от които се отказваш.
Тя не се дължи на външни фактори - есента, безработицата, безпаричието.
Човек се развива и нещата никога няма да се върнат там, където са били.
Но човек иска да върне нещата по местата им, като лекува депресията.
Не, не може.
Или се променя, или потъва.
Подсъзнанието усеща нуждата от промяна, но понякога съзнанието го спира и депресията започва.
Трябва да се освободим от спирачките и да продължим напред.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 12:47 от L'Agent

# 200
Такива четива и предприемането на някакви действия, действат хиляди пъти по-добре, отколкото което и да е хапче.  Peace
Разбира се, понякога е неизбежно и медикаментозното лечение, но е добре човек да се вземе в ръце и като барон Мюнхаузен да се измъкне сам от блатото, в което затъва.

# 201
  • София
По-скоро не сам, а да потърси помощ - книга или специалист, който да му обясни какъв точно е проблемът и как да го реши.

# 202
Имах предвид точно това - да търси решение на този проблем - дали специалист, дали четене на подходяща литература но да не се оставя на течението и да поглъща хапчета, които лекуват симптомите, а истинският проблем остава и се задълбочава.
Моите разсъждения са плод на лични впечатления, без да имам някакви претенции, че съм тесен специалист в областта на депресиите, макар да съм била и аз засягана от тази гадост, дори в момента усещам, че нещата вървят натам - това, че пиша в темата го потвърждава.

# 203
L'Agent, благодаря за споделеното.

Да имаш или да бъдеш?...
Житейската мъдрост е хубаво нещо, но да ми е светло в душата. Просто без светлина не става! Не върви отвътре - израстването, узряването на личността, големият там вселенски преход.
Душата е цвете, не фреш от червено цвекло.

# 204
  • Пловдив

Успокояващото действие на никотина се дължи на факта , че е един от важните невротрансмитери и участва активно в цикъла на Кребс .
Той е и един от пътищата за синтез на NAD+ посредством така наречената вторична продукция , представляваща метаболизирането на витамин PP /никотинова киселина/ до NAD+.

В заключение никотина не може да лекува тежка депресия , но се бори учудващо добре със стреса , Алцхаймер , Пелагра , Деменция , Ставни заболявания и много други.

Съвсем друг е въпроса как е добре да се приема - като цигари или никотинови дъвки например.

По този повод да споделя че в няколко случайни изледвания ми излезна недостиг на никотинова кислеина т.е витамин Б3 или - Ниацин,Никотинамид или другите имена с които е известен , след което известно време приемах Ниацин и се чувствах добре .Сега като се сетя от време на време пак го пия  Peace

# 205
Точно такава статия за Ниацина четох http://revita.bg/611/zdravna-enciklopedia/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0% … 1%86%D0%B8%D0%BD/. Вижте и това като комбинация http://afya-pharmacy.bg/product/1480/shuslerovi-soli-kombinatsia … ri-stres-x80.html
Убедена съм , че психиката се отразява върху промените на здравето и изчерпването на определени соли и витамини. Затова трябва да ги наваксваме докато променим мисленето си. Или пък докато както се казва "Времето  не ни излекува". Но за мен всяка химия би влошила състоянието, особено след спиране на приема.

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 18:09 от mama merita

# 206
Момичета,

От опит препоръчвам тази книга - доказано действа за изграждане на по-висока самооценка и е пълна с полезна информация и примери, с които може да си само-помогне човек!

http://www.helikon.bg/books/53/-%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%87 … D0%B8_150622.html

за съжаление, не знам как да направя линка по-приветлив  Twisted Evil

# 207
Момичета, От опит препоръчвам тази книга - доказано действа за изграждане на по-висока самооценка и е пълна с полезна информация и примери, с които може да си само-помогне човек!
http://www.helikon.bg/books/53/-%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%87 … D0%B8_150622.html
за съжаление, не знам как да направя линка по-приветлив  Twisted Evil

Ето ТУК може да се прочетат страници от книгата. Peace

# 208
здравейте,какво мислите за рексетин 30 мг. дневно/постепенно увеличена/?Знам ,че е според състоянието и индивидуално ,но аз тежа само 45кг.

# 209
Житейската мъдрост е хубаво нещо, но да ми е светло в душата. Просто без светлина не става! Не върви отвътре - израстването, узряването на личността, големият там вселенски преход.
Душата е цвете, не фреш от червено цвекло.
Който трупа мъдрост, трупа печал...
Излиза, че колкото повече знаеш за живота, по-тъжен ставаш. И така си е. Докато си дете и живееш със заблуди, си щастлив. Въобще колкото по-малко мислиш, си по-щастлив. Всъщност не сме нищо повече от една кола примерно, която отначало е лъскава и нова, после постепенно се амортизира и я изхвърлят. Това е и нашият живот, а ми се щеше да не е така... за какво ни е душата, за какво са ни чувствата и усещането за личности - излиза, че за нищо.
Мноого съм се сдухала. Tired Cry Ако това сега е преход към израстване на душата, добре, ама много боли, бе... и няма край... загуби ми се целият смисъл на всичко, нищо не ми се прави, не знам изходът къде е, но не се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт