Депресията

• 141 856
  • 406
  •   1
Отговори
# 180
Значи е добре да увеличиш наистина, явно не ти е достатъчно. Добави и рибено масло!
Дадено Hug
Обаче да ви споделя, че този неолексан (ден 3-ти) доста ме успива... Туй кафето - силно и черно от сутринта, за нищо го няма хаирсъзинът! Към 17 ч. вече блажено ми предлага да полегна. Днес така щях да затворя очи насред оживения разговор ooooh!

# 181
  • София
Както казах, на мен 5 htp въобще не ми действа.
Между дугото аз пиех Лексалин, който е 40 мг, 30 таб за 6 лв. Доста по-евтин от Неолексан, а със същата съставка.

Тия дни много ми се струпа, малкия е с големи проблеми със зъбите.
ММ също е с големи проблеми със зъбите.
За финансите въобще няма да говоря.
Нямам време да се депресирам, но и по-весела не ставам.

Днес от сутринта бях със сърцебиене и тревожни мисли.
Пих един Лексотан, не ми подейства!
Поне свършихме работа с малкия до някъде.

После отидохме в аптеката и покрай неговите лекарсва питах за Деанксит и ми дадоха!

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 14:58 от L'Agent

# 182
Както казах, на мен 5 htp въобще не ми действа.
Между дугото аз пиех Лексалин, който е 40 мг, 30 таб за 6 лв. Доста по-евтин от Неолексан, а със същата съставка.

Тия дни много ми се струпа, малкия е с големи проблеми със зъбите.
ММ също е с големи проблеми със зъбите.
За финансите въобще няма да говоря.
Нямам време да се депресирам, но и по-весела не ставам.

Днес от сутринта бях със сърцебиене и тревожни мисли.
Пих един Лексотан, не ми подейства!
Поне свършихме работа с малкия до някъде.

После отидохме в аптеката и покрай неговите лекарсва питах за Деанксит и ми дадоха!

Ако ти действа добре Деанксит е страхотен и много лек ад. във връзка с това , че няма почти никакви странични ефекти в сравнение с други подобни.

Само едно му е гадното - че при много хора повишава апетита. Старай се да не си хапваш повече от нормалното.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 15:40 от Георгиева Magi

# 183
  • София
Не съм го пробвала още.
Изписаха ми го преди година, заради мигрената и другите ми оплаквания, обаче все ме беше страх да го почна.

# 184
  • София
Пих един Деанксит сутринта, но нищо не забелазах.

Трябва да видя къде съм забутала рецептата как се пие.

Намерих си психиатър, който работи по ЗК.

# 185
При депресията може ли да трепериш, да ти нервно и да не може да спиш?

# 186

Ами това са класически симптоми . Следващото ниво е повишена температура , пулс , стомашни проблеми и подтиснато настроение.

Само че ако само това са ти симптомите , това все още е само стрес .
Желателно е да установиш причината - това може да бъде какво ли не - Неправилно дишане или дихателен проблем . Стомашен проблем . Проблем с щитовидната жлеза. Нисък хемоглобин. Има и други .

Разбира ако си пийваш на ден по 6 кафенца или имаш стресови фактори в ежедневието може и да не търсим някои от гореизброените.

Разкажи малко повече , ако не е неудобно.                       

# 187

Ами това са класически симптоми . Следващото ниво е повишена температура , пулс , стомашни проблеми и подтиснато настроение.

Само че ако само това са ти симптомите , това все още е само стрес .
Желателно е да установиш причината - това може да бъде какво ли не - Неправилно дишане или дихателен проблем . Стомашен проблем . Проблем с щитовидната жлеза. Нисък хемоглобин. Има и други .

Разбира ако си пийваш на ден по 6 кафенца или имаш стресови фактори в ежедневието може и да не търсим някои от гореизброените.

Разкажи малко повече , ако не е неудобно.                       

И цигарите, и цигарите..... Peace

# 188
  • Sofia, Bulgaria
Това не го разбирам... как може цигарите да са стрес фактор, когато всеки казва че се успокоява като запали една цигара?

# 189
  • Пловдив
Това не го разбирам... как може цигарите да са стрес фактор, когато всеки казва че се успокоява като запали една цигара?

Ми самозаблуда е че успокояват . Яко си нервят,  да не говорим че вървят с кафе , алкохол все едни такива доуспокояващи екстри...........

# 190
  • На земята, която е всъщност звезда.

Количеството прави отровата, както са казали старите хора. Човек се успокоява, когато запали 1-2 цигари дневно, затова и лекарите препоръчват макс по толкова да се пуши. 10 цигари дневно вече влияят неблагоприятно на организма, вкл. на нервната система.

# 191

Успокоява се по-скоро не пряко. Не е логично нещо което ти вдига кръвното да те успокоява, нали? Да не говорим за убийствената комбинация от цигара + кафе сутрин на гладно. Това е най-лошото с което човек може да започне деня си. Това е харакири.

Намерих една много интересна статия, ще ти цитирам някои неща от нея:

"Никотинът предизвиква повишаване на кръвното налягане. Една изпушена цигара го повишава с 10 мм живачен стълб.

Какво се случва, ако спрете цигарите за:

- 20 минути – понижено кръвно налягане и забавен пулс

- 8 часа – въглеродният окис в кръвта ви се понижава до нормата, нормализира се и количеството на кислорода в кръвта

- 24 часа – намалява опасността от сърдечен пристъп

- 48 часа – нервните окончания подновяват растежа си

- От две седмици до 3 месеца – подобряват се кръвообращението и белодробната функция, вкусът и обонянието ви ще се подобрят

- 1 до 9 месеца – Умората, кашлицата, задухът и затрудненото носно дишане намаляват, а клетките на белия дроб отново могат да втечняват слузта, да изхвърлят вредните вещества и да потискат инфекциите

- 1 година – намалява рискът от сърдечен инфаркт

- 5 години – намалява вероятността от смърт, поради белодробен рак

- 10 години – рискът да развиете голяма част от заболяванията, причинени от тютюнопушенето, се изравняват с този на непушачите."

Ето я и цялата статия: http://pontika.com/RU/mm-news/mm-news-latest/174-newsflash-32

Аз лично смятам пушенето за здравословно и ОК, ако се пуши по една цигара на ден, хайде максимум две. Аз лично пуша когато ми се пуши и слава богу нямам проблем със спиране и тем подобни. Имам месеци през които изобщо не пуша, а през други си пуша по 2-3 цигари на ден примерно за 1-2 седмици и после пак спирам. Но като цяло ако мога изобщо да не пуша ( ако поискам де ) ще е най-добре.

# 192

Преди време го пиех по препоръка на личната ми лекарка - по едно преди обяд. В някои случаи се изписва по 2. Другото, което знам за него е, че се пие само до обяд.

# 193

И си абсолютно права в случая !

Цигарите са обвинявани за всички болести от рака до хемороидите , но в интерес на научната истина това е по-скоро лов на вещици що се касае до депресията.

Успокояващото действие на никотина се дължи на факта , че е един от важните невротрансмитери и участва активно в цикъла на Кребс .
Той е и един от пътищата за синтез на NAD+ посредством така наречената вторична продукция , представляваща метаболизирането на витамин PP /никотинова киселина/ до NAD+.

В заключение никотина не може да лекува тежка депресия , но се бори учудващо добре със стреса , Алцхаймер , Пелагра , Деменция , Ставни заболявания и много други.

Съвсем друг е въпроса как е добре да се приема - като цигари или никотинови дъвки например.

# 194
  • София
Скрит текст:

Преди време го пиех по препоръка на личната ми лекарка - по едно преди обяд. В някои случаи се изписва по 2. Другото, което знам за него е, че се пие само до обяд.
[/quote]

Точно така го пия, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт