Депресията

• 141 865
  • 406
  •   1
Отговори
# 210
... за какво ни е душата, за какво са ни чувствата и усещането за личности - излиза, че за нищо.
Мноого съм се сдухала. Tired Cry Ако това сега е преход към израстване на душата, добре, ама много боли, бе... и няма край...

За да ни е приятен, смислен и пълноценен животът. Има моменти на сдухване, иначе нямаше да сме нормални хора, важното е да се хванеш за нещо, да продължиш и тоя момент да остане някъде назад. Знам, че не е лесно, но знам и, че е възможно. Peace

# 211
  • Варна
Момичета,

От опит препоръчвам тази книга - доказано действа за изграждане на по-висока самооценка и е пълна с полезна информация и примери, с които може да си само-помогне човек!

http://www.helikon.bg/books/53/-%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%87 … D0%B8_150622.html

за съжаление, не знам как да направя линка по-приветлив  Twisted Evil
има ли някой ,който е прочел въпросната книга,да сподели впечатления

# 212
  • Бургас
Моето скромно мнение по въпроса е, че най-често депресията е резултат от заболяване, съчетано с липса на витамини и минерали.Може би идва момент, в който положението е "изтървано" и изисква по-дълго време за възстановяване.
Лекарствата според мен трябва да са за много краен случай, когато има физически симптоми, които пречат и то като временно помощно средство.Много хора избират перманентно да притъпяват емоциите си вместо да се изправят и да решат проблема и причината довела до това, защото в повечето случаи депресията е  отрицателни емоции, насочени навътре, а те разболяват тялото и душата. Peace

Всеки минава през трудни периоди, дори си мисля ,че един такъв период  на нищоправене може да бъде и лечебен.Гадното е,че сякаш всичко ти се стоварва наведнъж и натиска е много голям.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 10:18 от Галчудо

# 213
А има ли истинско връщане от Мрачното царство на депресията?... пълно възстановяване и 100% оздравяване тоест. или си оставаш белязан с тъга като личност?

# 214
  • Бургас
Кехлибаровка, мисля че просто си се родил такъв.Няма как да станеш някой забавен веселяк при положение, че си задълбочен и анализираш всяко нещо, но всеки може да работи по  вътрешната си  устойчивост и да я разграничи от външните обстоятелства.

# 215
Скрит текст:
Момичета,

От опит препоръчвам тази книга - доказано действа за изграждане на по-висока самооценка и е пълна с полезна информация и примери, с които може да си само-помогне човек!

http://www.helikon.bg/books/53/-%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%87 … D0%B8_150622.html

за съжаление, не знам как да направя линка по-приветлив  Twisted Evil

Аз съм я чела, най-доброто в областта си е. Горещо препоръчвам, особено на по-рационалните хора.

# 216
Здравейте да се запиша в темата .Аз съм изпаднала в много тежка депресия благодарение от последствията при направена ми юли месец тази година хистероскопия .Беше направена в Майчин дом от доц Тюфекчиева която ми направи аблация на ендуметриума на матката . Тази процедура се прави на жени преди менопауза .Четох чужди форуми и тази процедура води до проблеми и в един момент се стига до премахване на матката .Аз съм на 38 г .Изпитвам ужас и страх от операция .Нямам доверие на лекарите незнам каде да се насоча за евентоална операция .Страхувам се след такава операция как ще продължа живота си .Немога да се съвзема всеки ден го изкарвам със сълзи и тормоз нямам сили вече . Ходех на психятър на след вземането на антидепресанти станах по зле .Няма излизане от това полужение страх който немога да преудолея .

# 217
здравейте, от известно време съм на рексетин и флуанкол и мисля ,че съм по добре вече,но много трудно заспивам и треперя по време на сън.Това от депресията ли е ?Вие имали сте такива проблеми?

# 218
Здравейте да се запиша в темата .Аз съм изпаднала в много тежка депресия благодарение от последствията при направена ми юли месец тази година хистероскопия .Беше направена в Майчин дом от доц Тюфекчиева която ми направи аблация на ендуметриума на матката . Тази процедура се прави на жени преди менопауза .Четох чужди форуми и тази процедура води до проблеми и в един момент се стига до премахване на матката .Аз съм на 38 г .Изпитвам ужас и страх от операция .Нямам доверие на лекарите незнам каде да се насоча за евентоална операция .Страхувам се след такава операция как ще продължа живота си .Немога да се съвзема всеки ден го изкарвам със сълзи и тормоз нямам сили вече . Ходех на психятър на след вземането на антидепресанти станах по зле .Няма излизане от това полужение страх който немога да преудолея .

Ако лечението не помогне Ви препоръчвам проф. Горчев в Плевен http://www.svmarina.com/. В тази клиника  използват апарат Да Винчи. Но преди да помислите изобщо за това пробвайте хранене по системата на Гайдурков. Видях ефекта върху здравето на приятелка.

# 219
Здравейте, на мен ми спряха флуаксона,но увеличиха рексетина-постепенно до 2 табл.Някой пил лие по 2 табл.?Не е ли голяма доза?

# 220

Я се стегни ! Как го изчисли , че ще ти се случи та взе от сега се депресираш !
Преди малко ти гледах на кафе и не ти излезе отстраняване  Peace

# 221

От опит я препоръчвам! Работи  Hug

bouquet  bouquet  bouquet

# 222
Здравейте, предварително се извинявам ако съм дублирала подобна тема, но не я открих тук. Поводът да споделя е, че се чувствам зле! Плача постоянно, в главата ми минават всякакви тъжни и страшни мисли, повечето от които са свързани с отминали тежки събития в моя живот. Мъчно ми е и всяка тъжна новина ме прави още по-безсилна. Ако някой ме попита как се чувствам, без колебание ще му отговоря - мъка, огромна мъка! На моменти мисля, че ще се пръсна! Нямам с кого да споделя, за това реших да го напиша просто тук, да споделя с някой. Осъзнавам, че може би това е някаква форма на депресия, но нямам желание нищо да предприема! Съжалявам ако съм ви дотегнала, но благодаря, че прочетохте поста ми!

ako има дисбаланс в хормони и нервотрансмитери,симптомите са такива

# 223
здравейте, от известно време съм на рексетин и флуанкол и мисля ,че съм по добре вече,но много трудно заспивам и треперя по време на сън.Това от депресията ли е ?Вие имали сте такива проблеми?

Класика ! И постоянна лекозавишена температураа .

# 224
здравейте, колко време се пият АД при депресия,след като вече има подобрение?Знам,че при всеки е различно, но при вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт