Депресията

• 142 705
  • 406
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Май не говорим за едно и също . Психозите са тези които са със страхове и прочее , а депресията е състояние на подтиснатост, не ти се прави нищо , нямаш настроение . Не съм лекар , но принципно в лека форма всеки си има всичко , когато се задълбочат е вече диагноза и е за лечение . При леки форми определено според мен е по-добре да се мине с билки .

Клиничната депресия има много лица. Да, има потиснатост, има нежелание за каквито ида било дейности и за срещи с хора, има черногледство, проблем със съня, болки в различни части от тялото, размазано виждане, изтръпване и иглички, крампи и трепкане на мускулите, сърцебиене. Но част от клиничната депресия е например хипохондрията, която е свързана със страха за собственото здраве. Част от депресията е тревожността, която пък е свързана с повишено нервно напрежение и тревоги и страхове за какво ли не. Много често депресията е в комбинация с панически атаки, прилошаване, световъртеж, замайване. Така че има много страх в депресията... страхът от своя страна също отключва депресия - независимо дали ще е страх от болести, от смъртта, от болката, от загубата на близък, от природно бедствие или инцидент.

Скрит текст:
Зорница, може да посетиш психиатър с направление.  Peace Ако нямаш възможност, може все пак да пробваш с билки - някои от тях може да си набереш и сама.

Доста подробно описание на симптомите.

На мен ми казаха:

Магне Б6
валериан, мента, глог
маточина

+ деанксит евентуално, но не е за предпочитане.

Видях и комбинацията от хомеопатия, която си написала на стр. 4, помогна ли при теб?

п.с. Някой пил ли е Лайф 600 или САМ-е?

Последна редакция: нд, 03 яну 2016, 05:51 от Анонимен

# 346
За депресията има т.н. магическо мислене. Хората смятат, че щом съзнанието ни идва от мозъка, то депресията може да се излекува с мантри, с храна и други техники. За леки депресии наистина помагат тези неща, но не и за тежки. Но мозъкът си е също толкова физически орган колкото и всеки друг, нищо че съзнанието ни идва от там, та депресията може да си е причинена от чисто биологични или химически причини като недостиг на определени невротрансмитери - при повечето хора това е серотонина, но при някои има допаминова депресия.

При доста депресирани хора всъщност няма недостиг на серотонин, а просто се твърде активно протича при тях обратното захващане на серотонина. Повечето ад блокират обратното захващане на серотонина, за да може да "плува" свободно и човек да се чувства щастлив. До колкото ми е известно все още не е установена причината защо някои хора имат силно обратно захващане на серотонина, а други нямат. За сега като че ли няма добавки, които да влияят инхибиращо на обратното захващане, а такива, влияещи на производството на серотонин.

# 347
Всъщност аз се сетих, че когато бях на Деанксит първия път пиех не само Неолексан, но и  тези:
Седанакс (съдържа жълт кантарион)
Невролаксин (съдържа жълт кантарион)
Холеон Амброз
Не мога да кажа съотношения, но е имало периоди, когато ги редувам и такива когато бях на поне три от тях.
Нищо чудно, че получих насищане със серотонин. От тогава си имам едно наум да не смесвам твърде много продукти, влияещи на едно и също. Чудя се дали Сероксат е толкова силен колкото комбинацията от поне две от изброените? newsm78

# 348
Радвам се, че има хора, които се съгласиха, че понякога "мисли положително" и "разхождай се" не действат. Баба ми не знае в какво състояние бях или че пия АД и ми вика-- само да не вземеш да пиеш АД, че няма откачане от такива препарати...

При мен се получи запушване на слъзни канали + болки по стави и мускули, които се местят. 2-3 дни тук, 2-3 дни там. Това е невралгия или по-модерното название "фибромиалгия". Аз преди това ходих на невролог, изследвах и щитовидна, защото симптомите много наподобяваха това. Тъпо звучи да се надяваш, че болките са ти на стресова основа, но пък алтеарнтивите не са за предпочитане.

Аз съм на Тритико 200 мг вечер (психиатъра искаше да пия 250, та аз малко по-малко взимам, с идеята един ден да го спра по-лесно) + 50 мг Хедонин, защото изкарах дълги, безсънни седмици и започнах да боледувам. Няма нищо срамно, понякога човек наистина потъва много и здравето и разума почват да бягат. Понякога се налага да потърсиш помощ. Продължавам да ходя на психотерапия и лека полека се карам да правя гимнастика поне в нас.

Започнах да говоря открито с роднините си за проблема. Споделям всичко с майка си и с много близки приятели. Това ме кара да не се срамувам от състоянието си, а и те са наясно какво се случва с мен.

# 349
На мен ми казаха "САФРАМИЛ", но не ми подейства добре, а уж е на билкова основа.

Деанкситът АД ли се води?

# 350
Да, Деанкситът е АД, но е много слаб, поне по мое мнение. Забранен е в няколко държави. Трицикличен е, а те като цяло се смятат за имащи повече странични ефекти и затова се предпочитат АД от групата на Сероксат.

# 351
Да, Деанкситът е АД, но е много слаб, поне по мое мнение. Забранен е в няколко държави. Трицикличен е, а те като цяло се смятат за имащи повече странични ефекти и затова се предпочитат АД от групата на Сероксат.

Много благодаря за отговора.

А, някакви отзиви за Лайф 600? Притеснително е това, че има жълт кантарион т.е. т. нар. ефект на фоточувствителност.

# 352
Каквото и да пиете, пригответе се за 2-3 седмици ужас, преди да подействат. Симптомите даже се засилват. АД трябва да се комбинира и с леко успокоително.
Деанксита го предписват и лични лекари...имам го в нас, но не го пих. За сериозно лечение, се ходи при психиатър. И той не изписва Деанскит.
И пак казвам, каквото и да е лекарство, стискайте зъби няколко седмици, защото след 5 дни ефект няма да има. За ефект веднага, успокоително. Ако не може да спите и такова ще ви изпишат.

# 353
В дните, които са си само за мен, няма депресия. Направо съм като хала - шетам, излизам, върша работа и още нещо. Много ми е добре.
Обаче като съм с децата, и ако времето е лошо, направо изпадам в ступор - забивам на компа и не искам да мръдна. Ако стана да правя нещо пък, веднага започвам да крещя.
И при мен е така...

# 354
Здравейте, личната ми изписа Золофт и ако не подейства Тритико, а психиатър - Сероксат. И сега се чудя кое да избера. Чета в Интернет и не мога да реша, вие кое от трите бихте избрали? Тритико го пробвах преди, но не ми понесе.

# 355
  • София
Тия дни започнах да пия по-усилено витамин С и В комплекс и се чувствам по-добре.
Деанксита го зарязах, нещо много нервна ставам от него.

# 356
Здравейте, личната ми изписа Золофт и ако не подейства Тритико, а психиатър - Сероксат. И сега се чудя кое да избера. Чета в Интернет и не мога да реша, вие кое от трите бихте избрали? Тритико го пробвах преди, но не ми понесе.

Золофт, приемах го през почти 2 години  -наистина много ми помогна.

# 357
Това, което ме плаши е че в листовката на Золофт се споменават страшни неща като странични ефекти, като например по памет:
- обратим спазъм на мозъчните съдове
- промени в електрическата активност или ритъма на сърцето
 Sick обаче няма как, ще трябва да взема нещо с голям риск и страх, че иначе съм Cry
Може би ще предпочета Сероксата, при него май няма такива опасности.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 19:51 от Анонимен

# 358
Всички SSRI антидепресанти като Сероксат, Золофт и т.н. разреждат кръвта и съответно има риск от кръвоизливи. Някой да знае как да се избегне това с някакви добавки или диета? Аз мисля, че витамин К би помогнал, но някъде четох, че пък той потиска действието на АД, има ли друг начин? Може би просто човек трябва да зема по-ниски дози АД? newsm78

# 359
Това "Тритико" не ми понесе изобщо преди време. Още в първите 2-3 дена се чувствах зле и го спрях. Получих и странични ефекти.

Изписаха ми Деанксит + Магне Б6 + Неуропан. Ако мога да удържа положението с тях, ще е добре. Имах доста стресови ситуации преди празниците в работата и получих главоболие + крампи + тревожност. Blush

Общи условия

Активация на акаунт