От коя марка детски обувки сте доволни

• 228 286
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Варна
До колкото разбирам буйките май са излишни, те и без това се носят съвсем за кратко и повечето купуват направо обувки

# 1 171
Момченцето ни проходи с ето такива https://www.amazon.co.uk/Froddo-Shoes-G2130095-1-Walking-Child/d … p;keywords=froddo. По намаленията се хващат на доста добри цени, а качеството е страхотно. До момента сме минали през всички номера от 19 до 24 и по мои наблюдения са доста удобни на детето.

# 1 172
  • Варна
Коя марка избрахте за първи обувки (буйки) за бебето, за прохождането му
Еlefanten i Clarks по препоръка на ортопед, а след оглеждане разбрах защо. Сега си позволих да включа и спортните марки- Adidas i Nike.

# 1 173
  • Варна
Ние купихме буйки Беко, за 25 лв, естествена кожа са изцяло, с цип по средата

# 1 174
Точно тези с цип по средата са голяма глупост. Да сте виждали големите  и утвърдени производители да предлагат такива модели?
See see kai run предлагат ли се още в България?

# 1 175
  • Варна
Незнам каква е идеята с този цип, уж за по-лесно обуване или може би за по-трудно събуване от бебето, ама всички български са такива

# 1 176
Да само българските са такива измислени. Коментирана е темата, назад е писано доста.

# 1 177
  • Варна
Повече от глупост е даже поне по мое мнение. Това като подложка за столче за кола(кошница) само на Бг прозиводители, а в световен мащаб е доказано, че компрометират сигурността...
С този цип по средата при сгъване на подметката поддава първо там-на срдата на обувката, което не е мястото, където се сгъва крака при походка. Никога не бих сложила такава обувка на себе си, а какво остава за детето ми.
По-лесно обуване пред правилна походка и оформяне на току-що прохождащо стъпало според мен нямат място за избор.

# 1 178
  • Пловдив
За джапанки да ви питам, не че са ни първа необходимост, но поради това, че много ги харесва моята й купувам поне едни, ползваме ги за у нас да си шляпа, за навън почти не - откъде хаваянас на по-добри цени? 35 лв за новите дисни модели ми се видяха доста...но съм на път да се прежаля в името на аврора и дано има сайт или отнякъде да ги поръчам за около 20 лв?! Прерових олкс и никой не е заредил от новите модели на по-добра цена..Идеи?
http://www.melijoe.com/us/havaianas-havaianas-slim-twin-aurora-sandals-173195

# 1 179
Пък аз да питам за мнения за този тип коркова подметка http://puzzle.bg/momicheta/obuvki/sandali/sandali-clarks-3499

Дори за по-големи деца и възрастни съм чела, че най-добрата подметка имитира босото ходене - тънка и максимално гъвкава. Знаете ли защо производител като Кларкс залага на такива твърди, дебели подметки за малки деца? И при това оформени по предполагаемите извивки на стъпалото. Може би има причина, за която аз не съм прочела. Благодаря за всяка информация, която имате по въпроса.

# 1 180
Аз съм чела, че прекалено тънката подметка не е особено здравословна. Явно мнения колкото искаш по въпроса.

# 1 181
Аз съм чела, че прекалено тънката подметка не е особено здравословна. Явно мнения колкото искаш по въпроса.

Дебелата /твърдата подметка не позволява на крачето да усеща добре "върху какво стъпва", а неравностите на терена, по който се ходи, стимулират нервните окончания на ходилото и мускулчетата, които оформят свода. Препоръката на ортопед към нас (нормално краче) е детето да ходи колкото е възможно босо - дори без чорапи, за предпочитане НАВЪН (бляк!) - единствен начин за профилактика на плоскостъпие в периода след 3-4 г. (цитирам чутото). Поради това също си мисля, че плътните подметки нямат ортопедични предимства, но и аз не съм сигурна. Виж, за споменатите буйки с цип съм сигурна, защото по подобен начин ми се бяха пречупили едни сандали по средата - е, уж не са съвсем счупени, уж "по-гъвкави" са станали, обаче такова гадно и неудобно усещане при ходене няма! Grinning

# 1 182
Да, за прохождащите е така. На моите деца не съм им купувала обувки за прохождане. Бяха си боси. Баткото проходи януари, малката октомври. По чорапи или босички бяха. Вече като започнаха да вървят стабилно и уверено тогава им купих първите обувки.
Аз за възрастни съм чела, че прекалено тънката и прекалено високата подметка не е за предпочитане.

# 1 183
  • Варна
karmelita_007, 1:1 чух и аз и като те гледам при делфинариума нищо чудно един човек да ни го е казал.

Сега и мен ме учудиха показаните сандали на Кларкс, но може би ще каже някой, който ги е виждал на живо. Дали не е имитация на корк това или да са взети необходимите мерки за гъвкавост като стелката, която виждам и гумената долна част на подметката.

# 1 184
"Дебелата /твърдата подметка не позволява на крачето да усеща добре "върху какво стъпва", а неравностите на терена, по който се ходи, стимулират нервните окончания на ходилото и мускулчетата, които оформят свода"

Интересно тогава ние защо не ходим с цървули?  newsm78
Има разлика върху избора на обувки за дете което се опитва да ходи , за дете което прохожда и за дете което е проходило.
Чорапи, цървулки и каквито и да било мекички обувки са за деца които се опитват да ходят.
Ходенето бос е прекрасно и е валидно за всички възрасти - но се чудя коя от вас се разхожда боса в центъра на София. Въпреки това моето чудо , често събуваше обувките си и ходеше бос за ужас на майки и баби във възрастта 2-3 години.
Важното е подметките да са гъвкави , обувките стабилни и удобни, материята естествена и боята безвредна.
Има много статии в нета където човек може да се запознае и всеки сам да реши:
http://semeistvo.rozali.com/deteto/p16776.html
http://magi.triada.bg/health.aspx?d=1580

Общи условия

Активация на акаунт