От коя марка детски обувки сте доволни

• 228 277
  • 1 767
  •   1
Отговори
# 1 185
В една книжка от педиатър съм чела, че изобщо не трябва да са ортопедични обувките, нямало и много значение какви са.
Аз това, което харесвах на обувките, които ползваха децата е, че подметката е гъвкава, без да е прекалено мека и глезенът е обхванат добре. За сандали съм гледала и пръстите отпред да са защитени, въпреки, че не сме имали проблеми и с отворени модели.

# 1 186
Ели, делфинариумът, за съжаление, ми е само пожелателен  Laughing Иначе, то ортопедите са си единодушни, че босото ходене е полезно за сводовете и прохождането, това не е чудно.

Относно въпроса на Хоуп за цървулите: 70 процента от хората страдат от някакви стъпални деформации, и само при 5 % било вродено. От другите 95 процента, 10 процента са поради болести, а останалите - поради наднормено тегло, стояща работа и НЕПОДХОДЯЩИ обувки (цитирам от една статия, където потърсих процентите, защото знаех, че са много).  Така че, може и да си плащаме за неносенето на цървули. Т.е., щеше да се знае дали това действително е така, ако имаше данни за хората, които действително са носили цървули Simple Smile. Все пак, нека имаме предвид, че съвсем неотдавна са се препоръчвали обувки, които ОФОРМЯТ детския крак. Като калъп. А сега почти единодушно се отрича такъв подход. Затова се чудя - къде да намери истината човек за краката си.  Има и едни хора, които ходят с децата си боси в парка... Много ортопедично и йогийско, определено, но не и за мен.

# 1 187
От известно време купувам на своя малчуган от тук http://www.sisi-bg.com/shoes/detski-obuvki-vsichki/vsichki Много съм доволна от качеството.  Hug

# 1 188
  • Countryside
Нямам много опит по темата, но детето се чувства супер комфорно с обувки на Кларкс и Геокс. Маратонки няма да й купувам повече, явно са й твърди. За К&К нямам мнение все още, купила съм едни тип балеринки за сега, и като ги поноси ще дам отзиви.

# 1 189
В една книжка от педиатър съм чела, че изобщо не трябва да са ортопедични обувките, нямало и много значение какви са.
Аз това, което харесвах на обувките, които ползваха децата е, че подметката е гъвкава, без да е прекалено мека и глезенът е обхванат добре. За сандали съм гледала и пръстите отпред да са защитени, въпреки, че не сме имали проблеми и с отворени модели.

Избирам по същите критерии: анатомични обувки от естествена кожа и гъвкави подметки. Ние възрастните като искаме да се похвалим с някой нов чифт, обикновено казваме: страшни обувки си взех, като терлички са ми....а за децата. Те милите нали обратната връзка е малка и бързо ги израстват и ги прекарваме по тънката лайсна и после се чудим защо 95% от хората имат проблеми с краката. Най-хубаво е боси да прохождат и разходки по пясък са препоръчителни, но всичко е въпрос на възможности и начин на живот.
Мен лично ме шокира огромното количество изкуствени, детски обувки, които се предлагат на пазара.  Целият нет и фейсбук е залят също.

# 1 190
  • Варна
Цитат
и ги прекарваме по тънката лайсна
Защо така мислиш? Аз не мисля, че има нормално мислещ родител, чиито приоритети съвсем естествено са децата и за себе си купува хубави и удобни обувки, а за детето просто някакви да има независимо какви са, защото са за малко. Ако мисленето на самия родител е такова и не подбира и за себе си вече е друг въпрос и естествено да не го прави и за детето.
Та аз за него избирам 10 пъти повече и имам 100 претенции повече отколкото за себе си.

Пазара за всичко е залят от хубави и качествени неща и от еднодневки. Наш е избора какво ще влезе в кошницата ни...

Чета, че има доста доволни от GEOX. Не ви ли притеснява тази възглавничка на свода?

# 1 191
Цитат
и ги прекарваме по тънката лайсна
Защо така мислиш? Аз не мисля, че има нормално мислещ родител, чиито приоритети съвсем естествено са децата и за себе си купува хубави и удобни обувки, а за детето просто някакви да има независимо какви са, защото са за малко. Ако мисленето на самия родител е такова и не подбира и за себе си вече е друг въпрос и естествено да не го прави и за детето.
Та аз за него избирам 10 пъти повече и имам 100 претенции повече отколкото за себе си.

Пазара за всичко е залят от хубави и качествени неща и от еднодневки. Наш е избора какво ще влезе в кошницата ни...

Чета, че има доста доволни от GEOX. Не ви ли притеснява тази възглавничка на свода?

Категорично да, ако си родител, който мисли и проучва и самия ти имаш изработен критерий - избираш внимателно, но и пик-а на китайски, детски обувки е факт. Там не знаеш нито по какъв калъп са изработени, нито как са оцветени, нито дали ще те издържат и една седмица.... Simple Smile
За възглавничката напоследък всички казват да се избягва мисля за здраво стъпало.

# 1 192
Гледайки с какво са обути повечето деца, май основен критерий е цената. Масово се купуват китайски от по 15-20 лв. Не че парите не са фактор, но ... знам ли, както се казва "сит на гладен не вярва".
 Peace

# 1 193
eli70o0 вземай geox без възглавничка

# 1 194
  • Варна
Geox не съм купувала до сега точно по тази причина. Харесвала съм модели с възглавнички, а и продавачките са ми казвали, че няма без.  newsm78 Явно трябва сама да потърся. Благодаря за информацията, че има.
Да ви кажа марки хубави обувки си има, но ботуши ми беше много трудно да намеря. Сандалите за малки деца също няма много. Или съвсем бебешки или с отворени пръсти. Често и материите не са особено съобразени. Идеята с велур приемам добре, защото е удобно, но малко дете с велурен сандал би го разпилял за няколко обувания. Обелва лесно и сандалите приключват експлоатацията си и после мама в изходна позиция отново търси сандали.

Аз за въпроси към темата бих попитала и за домашни обувки какви вземате? Първо заложиш отново на elefanten, но подметката беше ужаааасно твърда и така и не му ги сложиш. Добре, че намерих една Бг фирма, която изроботва обувки само от естествена кожа, а за домашни имат вариянт и с кожена подметка и нещата стават 1:1 с босото ходене. (Като кожен чорап) Не пиша марка, за да не стане реклама, но наистина ако не ги бях намерила не знам какво щях да слагам. От познати чувам, че децата им все са със спарени крака. Чудя се защо не се обръща по-голямо внимание на домашните обувки. За мен те също са много важни.

# 1 195
  • Countryside
Относно сандалите и аз видях зор миналата година, за тази съм се насочила към Зизу. За ботуши също май са добър избор, имат и с подметка вибрам.
От ортопед знам, че обувките за децата трябва да са с гъвкава подметка, максимално близо до босото ходене. И от естествени материали, да не се поти крачето. Моята дъщеря носи само обувки естествена кожа и пак й се поти крачето, затова й купувам Геокс, нали уж дишат и подметката е гъвкава.

# 1 196
  • Пловдив
гъвкави са и see kai run. Направо можеш да ги огънеш, такава си е и рекламата им. Техните сандали са страхотни, има модели и отпред за пръстите, но не грозни. Невероятни бяха и нашите, красиви. Защото някога се прави компромис - удобни, но грозни. Друг път неудобни, но красиви. Аз не обичам такива компромиси и залагам на удобни и красиви  Joy
http://www.kidi.bg/detski-obuvki/detski-sandali.html?manufacturer=142
В друг сайт не съм ги виждала (за бг става дума), в америка много ги има, но няма кой да ми донесе! А и за мен са най-красиви в размер за бебета и някъде до 3-4-5 години на детето..
Сега сме минали на camper, които имат странен дизайн, особено за възрастни, но мой тип - взимам и за мен и за детето. Мъжът ми ги мрази буквално  hahaha  Казва, че са хем ненужно скъпи, хем грозни, но то затова си има много марки, да се избира. Все пак обаче мисля, че са хубава обувка от хубави материали, съдейки по това, че не се износват почти. Особено ако не са единствен чифт.

Искам да й купя хубави планински обувки, бях взела от декатлона, но толкова евтини (22-26 лв май) и то си пишеше, че пропускат вода, а ние ходим в планината, даже всъщност само там ходим лятото и сутрешната роса веднага мокри. Наложи се да се разхождаме с гумени ботуши до обяд, миналото лято.  Joy  Ако може да са с лепенки и да не пропускат и да са полуобувки, полуботи - леко високи да хващат глезена, дори за лятото мисля, че това е правилно при преходи в планината...

На дневен ред са й джапанките, примирих се с 35 лв за хаваянас и ще ходим да избираме с коя принцеса.

Сега намерих страхотни маратонки на найк, много леки, единствен чифт в хуманик и го бяха намалили от 70 на 35 лв, много се зарадвах. Преди това обиколих Зара, имам чувството, че цените растат, а качеството се занижава - толкова твърди обувки не бях виждала скоро! А имам приятелка, която само такива взима на детето си, нещо не ми хванаха окото, особено като ги пипне човек!

Кецове си имаме светещи на Скечърс и за този сезон, те идват уголемени, ако някой смята да взима, но се чудя дали да не се впусна в покупка на някакви кларкс кецове с лепенки или други по-леки и гъвкави от скечърса...

# 1 197
eli70o0 кажи на продавачките да си гледат работата. В момента имаме балеринки без възглавнички, маратонките също, ботушките и бяха такива. Тя основно носи геокс, имали сме един чифт с възглавнички.
Домашни пантофи не ползва, ходи боса или по чорапи.
Josefin в нашия град предлагат обувки на една гоцеделчевска фирма хобис, работят основно за износ. Та там има предложения за обувки тип планински. Полуботи, малко е твърда подметката, но мисля за планина са добри, то за там май трябва по-твърда подметка

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 21:23 от laurentin

# 1 198
  • Пловдив
Вариант за пробване на живо са ми пак декатлона, те имат и непромокаеми, например тези:
http://www.decathlon.bg/detski-obuvki-za-prehod-quechua-arpenaz- … i-id_8315998.html
Пише, че до 32 номер са с лепенки. На нас 28 може би ще ни трябва. Съгласна съм с цената  hahaha

За домашни пантофи ползваме гесвайн, няма ги тук,
Скрит текст:
купувам ги от магазина им във виена, където по стечение на обстоятелствата сме поне веднъж годишно от 90-те години насам  Blush
Заслужават си ако ви се дават пари, иначе осъзнавам, че са скъпи за подобно нещо. Не потят крака.
http://www.giesswein.com/kinder

Нашите за вкъщи са тези:
http://www.giesswein.com/kinder/schuhe/hausschuhe-1/scheinfeld-s … 65.html#color-169
За градината:
http://www.giesswein.com/kinder/schuhe/hausschuhe-1/haldenwang-s64.html#color-390

И двата чифта са невероятни, гъвкави са разбира се, от вълна са просто номер едно и то за всеки сезон, именно заради липсата на потене.
Пробвали сме всичките им пантофи - високи, полуотворени, с вълна и без, до една са супер.

В магазина няма такъв избор както онлайн.
В майтойса също ги има, понякога под 30 евро, взимала съм и на 25-27, но на по-малко не съм.. ooooh!

# 1 199
И за мен see kai run прекрасни детски обувки, особено на цената, на която са сега. За съжаление вносителя не внасял по- големи номера (27 и нагоре)  Crossing Arms Много исках да купя и на синът си от тях тази година. На щерката избрах тези http://www.kidi.bg/morsko-sini-detski-sandali-julia.html Чакам ги да пристигнат. Тя пълна противоположност на брат си- слабо краче и всичко и стои широко. Надявам се тези да са и ок на ширина  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт