Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 643
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
наскоро гледах снимки на секцио тук във форума- Shocked
много страшно бе #Crazy
...

Да бе, страшно  Joy легнах, приспаха ме и като се събудих ми дадоха едни бузи да целувам  Flutter

# 121
Няма нищо страшно-страшното иде после, като се прибереш у дома с врякащото вързопче. Twisted Evil

# 122
Както си прочела от отговорите на мамите и при двете има рискове.Аз родих нормално с епидурална,но и изпитах и болките преди това,а и макар с упоика повреме на самото раждане пак усещаш тъпа и нетолкова слаба болка.Другият път съм решена твърдо да родя със секцио-заспиваш и се събуждаш с бебе.Възтановяването не е по-дълго или сложно.Има мамета раждат без никъкви проблеми нормално,но аз имах много проблеми с хемороидите.1.5 м. не можех да си сядам на д...то и докато ми предпишат лекарства не можех да се застоя за повеече от 5 мин. в една поза.....Засяках се в салон за красота с родилка секцио на 8-я ден беше на процедури за 6 часа,а аз още не можех да сядам..... Peace Peace Peace ЗА СЕКЦИОТО!!!!!!!!Като може да си спестиш голяма част от болките защо......
Peace Peace Peace

# 123
наскоро гледах снимки на секцио тук във форума- Shocked
много страшно бе #Crazy
Понеже снимките на естествено раждане са много приятни ooooh!

А какви са тия вътрешни разкъсвания? Това звучи наистина опасно Shocked
абе като имам предвид страшни, нямам предвид грозни или неприятни
имам предвид, че тоя зейнал корем дето бърникат вътре там- лелеее
не искам никой да ми бърника из корема- това имах предвид че е страшното
а пък това, че не го виждате не значи че не ви се е случило....
все едно щрауса като си зарине главата в пясъка- и той нищо не вижда ама вятъра го духа, нали
това ми е мисълта в общи линии

# 124
Аз да питам тия от вас, който са с по 20 шева/вътрешни и външни/ дадоха ли ви медал за героизъм, че го  предпочитате пред секциото??

Защо да ми дават медал за героизъм?! Не съм родила нормално за едното геройство и за да ме потупат по рамото пред строя. Просто отчетох плюсовете и минусите и реших сама за себе си, че искам да родя нормално. Толкоз.
Не агитирам никого да роди по един или друг начин, защото това, че при мен е минало добре, не означава, че винаги става така.
Затова съм привърженик на малко точки като тези, които Лейди даде и всеки да си претегли кое ще му натежи при избора.

Колкото до шевовете, не бяха 20 и можех да ги избегна, ако не се бях попрестарала. Но следващият път ще знам Wink

Рени, може би под вътрешни разкъсвания имат предвид разкъсване на шийката на матката. Когато раждах и започнаха напъните, ми казаха да се старая всячески да не се напъвам, защото нямах все още пълно разкритие, т.е. част от шийката все още не се беше дръпнала и можех да я разкъсам.

# 125
  • Linz
абе като имам предвид страшни, нямам предвид грозни или неприятни
имам предвид, че тоя зейнал корем дето бърникат вътре там- лелеее
не искам никой да ми бърника из корема- това имах предвид че е страшното
а пък това, че не го виждате не значи че не ви се е случило....
все едно щрауса като си зарине главата в пясъка- и той нищо не вижда ама вятъра го духа, нали
това ми е мисълта в общи линии
Добре, щом предпочиташ "страшни"... Такива са снимките и на вагиналното раждане.
Зейнал корем Laughing И двете ми раждания са били секцио, но сега чувам, че ми е зеел корема Grinning Нямам нищо против, важното е, че не усетих болка.
Аз пък мразя да ме бърникат отдолу Sick

Fairy, ставаше въпрос за вътрешни разкъсвания при секцио- нещо, което не бях чувала до сега.

# 126

А по въпроса за секциото както казах аз ще раждам така. Неискам да се мъча, неискам да се разкъсвам и т.н. Аз да питам тия от вас, който са с по 20 шева/вътрешни и външни/ дадоха ли ви медал за героизъм, че го  предпочитате пред секциото??
Ама всеки си знае и нека сам да реши какво е най-добро за него
Цитат

ами казаха ли ти че възстановяването след секцио трае доста по-дълго и е доста по-болезнено там   дето са те шили....
в заблуда си голяма, аз 2 седмици след раждането си бях на гинеколог и той ми каза че изобщо не ми личи вече че съм раждала...
и как може да говориш преди да си родила...

Последна редакция: пн, 08 май 2006, 16:31 от be4ka

# 127
и как може да говориш преди да си родила...
Говори, be4kata, говори! Че и хората обижда! blahblah

# 128
  • Linz
възстановяването след секцио трае доста по-дълго и е доста по-болезнено там дето са те кръцнали и дето са те шили....
Там където ме кръцкаха и шиха не усетих болка. Болката беше от прибирането на матката- при секцио става по-бързо и съответно по-болезнено.

# 129
Там където ме кръцкаха и шиха не усетих болка. Болката беше от прибирането на матката ...

И при мен беше така, мястото на разреза беше изтръпнало и нищо не усещах, заради миомите дори на ехограф не гледаха 3 дена след операцията и въобще не усещах като ме натискаха с него  Rolling Eyes

# 130
quote author=desa link=topic=78244.msg1366221#msg1366221 date=1140960874]
На мен ми се наложи да раждам секцио, защото съм с висок диоптър. Мислех си, че ми се е паднало по-лесното, но сега не мисля така. За физическата травма няма да говоря, защото има всякакви случаи и болките и възстановяването са индивидуални. Но след секциото бях доста депресирана.
Знам само че дни наред се влачех и не можех да се изправя, все пак сряза си е доста сериозен. Виждах как родилките с нормално раждане отдавна пъргаво тичаха до тоалетната. Мисля, че природата си зане работата и е по-добре естественият път, ако няма показания за секцио. Simple Smile
Цитат
Да ме беше видяла мене-нямаше да мислиш така.Пък показания за секцио до последно нямаше...Виждах как родилите секцио вече припкат и СЕДЯТ и колко са по напред с възстановяването от мен родилата НОРМАЛНО.Пък аз се влачех едва едва свита на две,когато разбира се можех да стана.А колкото до тоалетната аз пъргаво лазих дотам ...чак на 5-тия ден след половин шишенце рициново на екс,защото парафина който дават не подейства,а аз не можех дори да се изпишкам с извинение... Мисля че много важен е лекарския екип.Чувствах се лоша майка защото чак на 4 ден си видях детето,преди това нямах сили да стана да се завлека до отделението,после като ми го носеха,плачех че съм зле и не мога да стана да го взема и да се погрижа за него,плаках и първия път като го видях:самичък и на системи.3 дни докато около другите бебчета са се трупали майките им в часа за свиждане,единствен той е бил сам.Медал никой не ми даде за това че се напъвах,а колкото до радостта от момента на излизането на бебето съм я пропуснала,ама радостта от форцепса още си я нося.

# 131
Рени, сори, не съм доразбрала явно Embarassed

А за прибирането на матката- наистина ли е по-бързо по време на секцио?
Питам, защото майка ми е казвала, че при второто раждане матката се прибира по-бавно и затова е по-болезнено, та нещо ми се сбива информацията newsm78 Grinning

# 132
  • Linz
Рени, сори, не съм доразбрала явно Embarassed

А за прибирането на матката- наистина ли е по-бързо по време на секцио?
Питам, защото майка ми е казвала, че при второто раждане матката се прибира по-бавно и затова е по-болезнено, та нещо ми се сбива информацията newsm78 Grinning

Laughing Не знам... Така ми обясниха в болницата. Мен наистина втория път ме боля повече.

# 133
Айде поредния скандал ЗА и Против секциото стана.
Абе всеки да ражда както иска, момичето иска съвет , а не да се дрънкаме кое е по-добре.

# 134
  • До хладилника, който обичам
Болката беше от прибирането на матката- при секцио става по-бързо и съответно по-болезнено.
Интересно, аз пък знам точно обратното - че при секцио матката се свива по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт