Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 632
  • 318
  •   1
Отговори
# 105
... Ами ако бащите са там,
не е ли натоварващo да гледат другите майки,
докато помагат на жена си и бебето си? ...

Когато раждането е с присъствие на таткото, тогава се наема ВИП зала, за която се заплаща сума на болницата.
В Правителствена например отделението е много малко, само една предродилна с 2 легла и 1 родилна зала, там не разрешават да присъства бащата, защото нямат ВИП-ове.

# 106
На мен ми се наложи да раждам секцио, защото съм с висок диоптър. Мислех си, че ми се е паднало по-лесното, но сега не мисля така. За физическата травма няма да говоря, защото има всякакви случаи и болките и възстановяването са индивидуални. Но след секциото бях доста депресирана.
Знам само че дни наред се влачех и не можех да се изправя, все пак сряза си е доста сериозен. Виждах как родилките с нормално раждане отдавна пъргаво тичаха до тоалетната. Мисля, че природата си зане работата и е по-добре естественият път, ако няма показания за секцио. Simple Smile

# 107
  • До хладилника, който обичам
Не, ти ме бъзикаш, как така? ooooh!
Ами това не е ли интимна работа,
не получавате ли стрес, като
гледате другите? Ами ако бащите са там,
не е ли натоварващo да гледат другите майки,
докато помагат на жена си и бебето си?
Kак го допускат лекарите?
Ти ме майтапиш, нали?
Стига де Grinning
Съвсем интимно си ми протичаше разкритието на едно от четирите легла в предродилна зала. В родилна имаше 2 магарета, но рядко се случва едновременно и на двете да има родилки.
Нито се стреснах, нито се травмирах от другите майки. Само циганката Йорданка от другия край на стаята ме дразнеше, че много виеше (четвърто раждане хем... но при циганите има такава традиция - колкото повече вика майката по време на раждането, толкова е по-майка, родата слухти под прозорците на родилното), и по някое време и викнах да престане, че ми разконцентрираше дишането за контракциите.
Ако бащата беше искаше да присъства (което той не искаше), щяха да ни сложат в изолатора, ако беше свободен (беше, ама нъцки, не щя да дойде с мен).
Това си е нормална практика в България. Само в частните родилни домове има отделни зали за раждане за всеки, и в един-два държавни родилни дома има такива специални зали (ВМИ Пв например имат от м.г.). Ама аз съм безчувствена гад на тази тема, нито клизми, нито бръснене, нито споделяне на предродилна зала ме трогна Mr. Green

# 108
  • на брега на Дунав
И аз родих секцио по спешност, но сега много ми се иска да родя нормално стига всичко да върви добре и доктора да смята, че няма причина да не стане нормално. Страх ме е, но мисля да се доверя. Нямам нищо против секциото аз съм много доволна от него, но мисля, че ако искаш да имаш 2-3 деца да избереш секцио по желание не е добра идея (много пъти се споменава в подобни теми, че често докторите не искат да пробват нормално раждане след секцио  .... ). И така, все пак да те режат един път е едно, ама да те режат още един, два пъти след това е съвсем друго. Аз да не съм парче месо... Извинявайте за сравнението. Но ти решаваш. Понякога ако страхът от нормално раждане прерастне в истерия (срещала съм подобни), май и за докторите е по-добре да те срежат, че иначе в хода на раждането ще хвърчат доста искри. smile3511 smile3515

# 109
Най - добър отговор могат да ти дадат тези, които са раждали и по двата начина, аз родих секцио по спешност, след като достигнах пълно разкритие 10 см (демек почти си родих и нормално).
И макар че бях с епидурална по време на разкритието (повечето време де) - само едно мога да ти кажа - никакви такива ентусиазми повече, само планирано секцио и то по възможност с пълна упойка.
Да не плаша тези, които смятат нормално да раждат Wink

Подкрепям напълно!
 newsm10

# 110
Е, добре, Бу, предавам се без клизма и без бой!  Hug
То зависи откъде го погледнеш, явно ти е било забавно,
пък и това с виещата Йорданка и мен би ме развеселило.
А тук е едно такова скучно, в предродилната стая има спалня,
та и бащата, или който там те придружава, да може да преспи
с теб и да те масажира, може да слушате музика или да гледате
телевизия, а в родилната магаре не видях, а някакво широко легло,
което се намества според желанието ти. Има и табуретка, стол
зад нея, та бащата да ти разтрива гърба или да държи видеокамерата,
има вана, ако решиш във вода да раждаш. Да не забравим и въжето,
дето ако ти писне от всичките тия луксове или ако ти доскучее от
липсата на Йорданка, може да се пообесиш.  Laughing
Абе, мани майтапа, ама раждането не е шега работа, но ако го приемаш
спокойно, независимо дали е по нормален начин или с операция и дaли
си сама в стая или барабар с конкурентките ти, все си е уникално изживяване.
И колкото и да е болка, това е най-сладката.

# 111
  • До хладилника, който обичам
Лиска, честно да си кажа, ако имах избор, бих предпочела да родя при описаните от теб условия, ама при наличните ресурси - се старая да извлека най-доброто от ситуацията, и да не си хабя нервите за неща, които не е по силите ми да променя.
п.с. под 'магаре' да не си представи дългоухо домашно добиче? Пак са легла, регулират се, с дръжки да се хванеш, ако искаш да се набираш за мускули Grinning И възглавничка подпъхват по желание, да е подпрян гърба за по-добри напъни.

# 112
  • Кори Селести
...а в родилната магаре не видях, а някакво широко легло,
което се намества според желанието ти.

...магарето, на което раждах явно беше с кофти дисциплина...мамкаму....все на такива попадам  #Cussing out

Лиска..това, което описваш е стандарт за Германия.
Ние живеем в България, с нейните си леко странни стандарти....да вземем да се самоубием ли?

Майка ми е акушерка в Германия.
Наслушала съм се на разни случки с жени, на които им е крив света въпреки всички осигурени им луксове. Искат да родят без упойка като баба си, за да са истински майки, ама ако може акушерката да се напъва и нея да я боли...

Ще продължавам да твърдя, че единственото нещо, което е наистина от значение е екипът, който изражда бебето.

Твърдението за интелигентното и естественото раждане няма да го коментирам, защото... newsm78 ... аз не съм от интелигентните и по-добре да си трая в ъгъла...

# 113
...а в родилната магаре не видях, а някакво широко легло,
което се намества според желанието ти.

...магарето, на което раждах явно беше с кофти дисциплина...мамкаму....все на такива попадам  #Cussing out

Твърдението за интелигентното и естественото раждане няма да го коментирам, защото... newsm78 ... аз не съм от интелигентните и по-добре да си трая в ъгъла...

1. Споко за магарето, за следващото дете ще уцелиш по-удобно.  Laughing Стискам палци.

2. Всяко раждане е интелигентно, иначе живот щяха да даряват... мъжете. Щом природата нас ни е натоварила с тая отговорнocт, значи сме най-най-най, нали така.

3. Повтарям и потретвам, както и да роди една жена, важен е резултатът. Всяка от нас се радва да гушне новия живот и да го целуне за добре дошъл. И в тоя момент всичко останало избледнява и се прощава.

4. Бързо раждане на всички, на които им предстои и здрави децица!

# 114
Родих нормално за 20 мин едва ли не и станах след 2 часа без болка и на всеки го препоръчвам.Наслушала съм се и съм се начела на всякакви истории и при двата начина,предполагам и ти!Сама трябва да решиш,но мисля,че ако няма предпоставки за секцио най-добре да си родиш по естествен път

# 115
Цитат
Май май,повечето раждали вагинално го обърнахте на "надуване".
Ами да, надуваме се, защото раждането е плод на НАШИТЕ усилия!
Цитат
И не на последно място-какво значение има,кога ще си видиш бебчето,на 5тата мин,или на др.ден?
Има значение - прочети дебелите книги! Първите контакти на бебето с майката са най-важни. Не случайно се апелира за кърмене веднага след раждането!
Аз пък не мога да разбера защо някои  са толкова чуствителни на тема "секцио"?! Ако си напълно уверена в избора си - защо се засягаш и коментираш?! Кажи си си мнението и причините за него, мисля че момичето това иска! Този форум е за споделяне на опит май, или се лъжа???

Ти си куку бе моме. Няма нужда да коментирам каквото и да било. Ти явно нямаш идея къде се намираш и на коя планета си.

Мамица мацка абсолютно съм съгласна с тебе хахахха .

А по въпроса за секциото както казах аз ще раждам така. Неискам да се мъча, неискам да се разкъсвам и т.н. Аз да питам тия от вас, който са с по 20 шева/вътрешни и външни/ дадоха ли ви медал за героизъм, че го  предпочитате пред секциото??
Ама всеки си знае и нека сам да реши какво е най-добро за него

Последна редакция: нд, 26 фев 2006, 22:48 от мимка

# 116
Цитат
Мамица мацка абсолютно съм съгласна с тебе хахахха тая е врътнала окончателно.
А психо портрет желаеш ли да ми направиш?! Mr. Green  Роди първо, пък тогава си изказвай експертното мнение, плийз!

# 117
наскоро гледах снимки на секцио тук във форума- Shocked
много страшно бе #Crazy
аз съм за вагиналното- нито съм викала, нито съм охкала
да не говорим колко по-опасни са вътрешните шевове и разкъсвания...

# 118
  • Linz
наскоро гледах снимки на секцио тук във форума- Shocked
много страшно бе #Crazy
Понеже снимките на естествено раждане са много приятни ooooh!

А какви са тия вътрешни разкъсвания? Това звучи наистина опасно Shocked

# 119
Нормално,аз си мислех,че е някаква много страшна болка,а то не се оказа така.Имам вътрешни шевове само.Ако бебето ти не е голямо и нямаш други проблеми роди си нормално.Успех каквото и да решиш!

Общи условия

Активация на акаунт