Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 629
  • 318
  •   1
Отговори
# 90
аз раждах със секцио...не се оплаквам,въпреки че исках да видя и да усетя всички емоции около раждането,но бях с пълна упойка...

# 91
Аз съм с 2 секция и чесно и трето да имам пак така бих предпочела . Колкото до възстановяването и силата на болките - при всеки е различно . Може и бързо и лесно да родиш по нормалният начин. Важното е да решиш ти и твоят доктор кое е най- добре за теб и детенце , но на първо място за детенце Simple Smile
При мен се наложи секцио , защото децата и двата пъти са около 4,500- 4, 700кг (едрички ) .... Успех в решението и раждането .... дано е леко и безпроблемно

# 92
  • Емаесесаесесапипиа
И двата пъти раждах нормално без упойка. Първият път съжалих, че нямах упойка, вторият път за упойка нямаше време. Голямото педимство на раждането е, че минава бързо (ако всичко е наред), след няколко часа вече си на крака и можеш спокойно да се опознавате с бебчо, кърмата ти идва по-бързо, няма проблеми да го кърмиш още веднага след раждането и то да е при теб непрекъснато, докато при секциото има известен период на възстановяване на родилката, който може да се окаже критичен за опитите да кърми.

# 93
  • Linz
Голямото педимство на раждането е, че минава бързо (ако всичко е наред), след няколко часа вече си на крака и можеш спокойно да се опознавате с бебчо...
Да разбирам ли, че секциото не е раждане?
Ако говорим за бързина секциото е с предимство.
Виждала съм майки, които няколко часа след секцио са на крака. Както и такива, които след естесвено раждане лежат и пъшкат.

# 94
  • густо майна Филибето
Един добър гинеколог също може да те насочи към правилния избор. Пред мен също стоеше този избор за третото ми детенце, но причината беше, че второто родих недоносено и се случиха непоправими неща. Избрах нормалното, защото по принцип раждам сравнително бързо, търпя на болка (с болезнена менструация съм, а там болката е почти същата, при това всеки месец),възстановяването е бързо. Лекарят ми ме успокои, че няма да има проблем, защото тъканите ми са еластични и шийката е мека, което предполага безпроблемно раждане. Въпреки това, на първескини препоръчвам секцио, защото е напълно безопасно за детето, а евентуално усложнение при нормално раждане (форцепс, вакуум, загуба на тоновете) може да е с фатални последици.

# 95
ПРЕИМУЩЕСТВА НА ПЛАНОВОТО ЦЕЗАРОВО СЕЧЕНИЕ В СРАВНЕНИЕ С ВАГИНАЛНОТО РАЖДАНЕ
...
4. ЦС се извършва в работно време, когато са налице максималните възможности на здравното заведение.
5. Плановото ЦС е улеснение за лекаря, тъй като той може да планира своята служебна заетост.
...

Според мене всичко зависи от това, каква любов ви свързва с лекаря
и доколко си благосклонна към него - все пак и той е човек и е хубаво
максимално да го услесниш в планирането на деня му.
Не бива да си коравосърдечна, дай точен час до секундата, кога искаш
да те среже, та да не му губиш времето, в крайна сметка той има и
други рушвети да събира, пък и банките не работят непрекъснато,
нека му остане време да внесе бакшиша.

Хубаво е да се работи в работно време, нали сме дисциплиниран народ.
В извънработно не можеш нито анестезиолог да намериш, нито акушерка,
па макар и тросната. Освен някое кирливо псе или ленив портиер да те захапат,
друг не може да ти причини болка, от която да забравиш за какво си в родилното.
Не, в извънработно време в никакъв случай! Не бива! Знаем колко са сърдити
белите престилки през работно време, пък какво ли е в извънработно.

Прецени си, кое ти е важно, наложи си приоритети,
пък си реши как ще раждаш. Всичко е в твоите ръце.
Клизмата и бръсненето няма да ти се разминат и при
двете раждания. Както и божественото чувство
да гушнеш новия малък човек, твоя човек!

Пък майната му, дали лекарят ще си планира деня и
дали раждането ти ще съвпадне с работното време
на болницата и банките. Вие с бебока сте най-важни
в тоя момент и светът трябва да танцува около вас,
а не вие да го мислите.

Леко раждане и бонбонесто бебешорче!

# 96
Аз също искам да споделя мнение. Най-голямото ми желание беше да родя нормално, защото имах уговорка с лекар за епидурална упойка и изобщо не се страхувах от раждането. Но.....ме вкараха с преносеност в МД и след три дни ме пратиха в родилно за предизвикване на раждане със системи - без никакъв резултат. Не получих нито една контракция. След още пет дена в болницата повторихме процедурата / защото моя лекар беше с две ръце за нормално раждане/ и пак нямаше резултат, а тоновете на бебо падаха все повече и повече. И същият следобед го изкараха насила с операция. Първият ден боли много няма какво да се лъжем, но след това е ок. А на такива болки се нагледах през дните в които лежах в родилна зала за предизвикване. Момичета плачеха, други само охкаха, но изглеждаше страшно. И аз бях благодарна, че не изпитах болка от самото раждане. А и след това вкъщи доста ме поглезиха. Аз се занимавам само с бебчето, но това разбира се ако имаш кой да ти помага.
А искам да ви кажа и за една приятелка. Тя първия път роди нормално втория-секцио. И тя казва да не се заблуждаваме и двете са трудни, боли и при двете, резлично, но силно и няма никакво значение как ще родиш все се мъчиш.

# 97
А на такива болки се нагледах през дните в които лежах в родилна зала за предизвикване. Момичета плачеха, други само охкаха, но изглеждаше страшно. 

Само да попитам, как така си гледала другите жени?
Ти не си ли сама в стаята за раждане?

Sorry за OFF-а

# 98

Само,че кажа,че когато нормалното раждане се "закучи",следва секциото,не съм чувала да се обърка секцио и да се премина към нормално раждане Rolling Eyes

Е, че как след като са те "отворили" някой ще те кара да раждаш нормално, т.е. да напъваш ..... За това не си чувала. Секциото също може да се обърка........... Аз съм чувала за "закучване" и по двата начина, както и за щастливо родили и по двата начина.
     Всеки знае как се чувства - може да почерпи от чуждия опит, но сам трябва да реши за него кое е най-добре.
     Майчета, няколко милиарда са се родили на тази земя, все някак и ние ще родим Wink

# 99
  • До хладилника, който обичам
А на такива болки се нагледах през дните в които лежах в родилна зала за предизвикване. Момичета плачеха, други само охкаха, но изглеждаше страшно.

Еее, ти пък Simple Smile Такива луксове! Тук по 4-5 в стая се ражда, т.нар. предродилна зала.
Аз раждах с още 3 жени - едната с предизвикано, двете нормално. Родих трета по ред Simple Smile Нито виках, нито ревах. Хубаво нещо си е нормалното раждане, другия път пак така ще избера, живот и здраве.

# 100
не знам какво да кажа - и по двата начина съм раждала, нито единият не е приятен

# 101

Sorry за OFF-а

Това с отделните стаи е само по филмите и "от другата страна на завесата".
В болницата, в която родих, един ден бях на тонове-заличка, съвсем близо до предродилна и родилна. И...по разговора, който водеше едно майче, се сетих, че го познавам и от форумите, и от курсовете.
Така че няма скрито-покрито в България.   Mr. Green

# 102
И двата пъти родих нормално, но това не значи че съм против секциото. Особено ,ако се налага или ти предпочиташ да е така.  Да си добра майка не зависи от това как си родила. Важното е ти да си спокойна от взетото решение.
Първият път ме приеха за секцио, защото бебето било голямо. Но родих много бързо с увита около врата пъпна връв и няколко шева. Вторият път едва стигнах до болницата. Пристигнах с 9см разкритие, ама нали съм инат, и искам упойка .Казват ми:''няма време и няма да подейства''. Сложиха ми и не подейства.
Желая ти успех и леко раждане.

# 103

Еее, ти пък Simple Smile Такива луксове! Тук по 4-5 в стая се ражда, т.нар. предродилна зала.
Аз раждах с още 3 жени - едната с предизвикано, двете нормално. Родих трета по ред Simple Smile Нито виках, нито ревах. Хубаво нещо си е нормалното раждане, другия път пак така ще избера, живот и здраве.

Не, ти ме бъзикаш, как така?  ooooh!
Ами това не е ли интимна работа,
не получавате ли стрес, като
гледате другите? Ами ако бащите са там,
не е ли натоварващo да гледат другите майки,
докато помагат на жена си и бебето си?
Kак го допускат лекарите?
Ти ме майтапиш, нали?

# 104
Никой никого не майтапи, Лиска. Особено ако се ражда в Майчин дом или Шейново-си е жив конвейер, без да обиждам някого. Има ВИП-зали, където може и татето да присъства, ама този лукс се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт