Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 655
  • 318
  •   1
Отговори
# 150
При всеки е различно, даже при жена родила два пъти по двата начина ... така че моя съвет е:
Настрой се за нормално, но нека лекаря прецени ...  Peace
Нищо не е тоооооооолкова страшно както някои го описват, нито при едния, нито при другия начин ..
Успех в избора ти и леко раждане!  Peace

п.с. Когато аз трябваше да раждам, тук ме нападнаха, че съм избрала нормалното, но за мое огромно щастие то премина толкова леко, че докато ме шиеха, казвах на лекарката и сестрите, че по- добре да родя още 3 в момента, отколкото да продължават с шева ...  Laughing

# 151
  • Карлово
Винаги съм била привърженик на нормалното раждане. Родих нормално, с форцепс, но не съжалявам. Възстанових се много бързо. Но напълно  се бях доверила в преценката на лекаря.
Леко раждане!

# 152
Нормално раждане newsm10

# 153
Не прочетох останалите мнения за това се извинявам, ако повторя някого/нещо.
Здрава ли си?
Чувстваш ли се добре?
Бременноста нормално ли протече/протича?
Ако отговорите са "да" - нормално раждане.
Раждала съм и по двата начина, без усложнения.

# 154
  • София
аз за себе си твърдо съм решила секцио..не виждам защо като медицината е напреднала толкова да се подлагам и мен и бебчо на допълнителни мъки...но всеки сам си решава на скоро четох, че някакъв обясняваше как жена му родила в къщи без никакви лекари, упойки и т.н. ...което за мен си е садо - мазохизъм... и излишен риск... е, друг е въпроса, че аз съм ужасно страхлива и ми става лошо от вида на кръв...та затова съм толкова категорична...просто цял живот слушам за жени дето напъвали по 12 и повече часа...представям си какво му е на бебо тогава...но в крайна сметка всеки сам решава...
каквото и да избереш сърдечно ти желая здраво и прекрасно бебченце! успех!

# 155
Вече мога да пиша от опит СЕКЦИО.

# 156
моля, дайте мнения кое от двете предпочитате!!

# 157
просто цял живот слушам за жени дето напъвали по 12 и повече часа...представям си какво му е на бебо тогава
това с напъването по 12 часа е само за филмите Peace
реално напъването при мен беше 10-15 минути и то с почивки, при другите момичета от болницата (с които лежах)-пак горе-долу толкова  Grinning

# 158
аз раждах нормално, за три дни се въстанових напълно. За секциото все ме плашеха разказите на приятелки, че много по- трудно са се въстановили и боляло много след това.
При нормалното раждане болката е само при контракциите и малко при раждането- но после всичката болка се забравя щом видиш бебчо- при мен беше така

# 159
  • София
Естествено, че нормалното раждане.Секцио САМО по медицински показания  Hug  Peace

# 160
  • малкия йеросалим
аз исках да родя нормално но седмица преди раждането се разбра че заради стара операция трябваше да родя секцио.бяха ми разказвали за страшни болки след това,но при мен не беше така.още на следващич ден се изправих и изкъпах.наистина ме придърпваше малко,но всичко отшумя за седмица

# 161
За нормалното раждане. Секцио само по медицинско предписание.

# 162
Аз раждах секцио ПО ЖЕЛАНИЕ и не съжалявам за избора си, болки нямах никакви,само лек дискомфорт, сега се едно не съм раждала, да не кажа , че в момента, в който ми махнаха конците се чувствах както преди да забременея.
Аз станах на другия ден и не седнах повече.
Всичко е много индивидуално мене ме беше страх от нормалното, а и като слушах как крещят жените докато бях в реанимация, а нито една от секцио не крещя, несъжалих за избора си.
Според мен прецени ти какво искаш неслучай кой какво ти казва все пак ти ще раждаш.
Успех  bouquet

# 163
За нормалното раждане. Секцио само по медицинско предписание.
Peaceподкрепям

# 164
Аз съм за СЕКЦИО! Това избрах сама и съм мнооого доволна. Приятелката ми роди нормално и ... последваха 2 кюртажа и други усложнения. Всичко е Божа работа!

просто цял живот слушам за жени дето напъвали по 12 и повече часа...представям си какво му е на бебо тогава
това с напъването по 12 часа е само за филмите Peace
реално напъването при мен беше 10-15 минути и то с почивки, при другите момичета от болницата (с които лежах)-пак горе-долу толкова  Grinning

В стаята, в която лежах бяха други 2 момичета започнали нормално раждане и завършиха със секцио. Едната се опитвала да роди 10 часа и накрая имаше фетално страдание на плода, а другата 14 часа и детето и пак изкара 5 дни в кувеоз. Така, че както е казано и от други по-горе всеки различно се справя и на всеки различно се случва. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт