Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 682
  • 318
  •   1
Отговори
# 210
Привет на всички Laughing имам едно въпросче ако има някои с подобен случай да ми даде малко яснота по въпроса ще бъда много благодарна Wink Преди  2 години ме оперираха точно като със секцио понеже имах много голяма киста на единия яйчник, и съответно понеже забравих да попитам док. при това положение поради тази минала операция трябва да родя със секцио бебето ли? Успех на всички мами независимо от това какво решение сте взели за начин на раждане  bouquet

# 211
Привет на всички Laughing имам едно въпросче ако има някои с подобен случай да ми даде малко яснота по въпроса ще бъда много благодарна Wink Преди  2 години ме оперираха точно като със секцио понеже имах много голяма киста на единия яйчник, и съответно понеже забравих да попитам док. при това положение поради тази минала операция трябва да родя със секцио бебето ли? Успех на всички мами независимо от това какво решение сте взели за начин на раждане  bouquet

Тази операция, която си претърпяла не е индикация за секцио т.к. не е засегната маточната стена...
А сега по темата-с 2 ръце съм за секцио....първия път родих нормално и си казах, че втори път няма да повторя да е по същия начин....второто си дете родих със секцио по желание-това е по лесния начин според мен, а и да не забравяме, че при секцио риск за бебето няма....

# 212
НОРМАЛНО, няма нищо по-хубаво, аз нямах нито един шев Hug
пожелавам на всички раждане като мойто  bouquet

# 213
  • най-шареното място
Не вярвам тук да откриеш отговора.
javascript:void(0);

Почти всеки лекар би ти казал, че секцио се прави по медицински показания. Всичко друго си е вид гевезелък в добрия смисъл /щади майката в момента на раждането/.
Като събираш мнения:  имай предвид и мнениета на стара акушерка, което запомних : "корема не е торба, да я отвориш и затвориш и да няма последсвия". Пък и жената е така устороена и това е нещо напълно естествено.
/мисли след тежко естествено раждане, въпреки възможност за секцио по желание/

# 214
 Аз съм за нормалното раждане, ако нямаш медицински показания. Grinning

# 215

[/quote]
   имай предвид и мнениета на стара акушерка, което запомних : "корема не е торба, да я отвориш и затвориш и да няма последсвия". Пък и жената е така устороена и това е нещо напълно естествено.
 [/quote]
Много точно казано   Peace

# 216
 АКО НЯМА МЕДИЦИНСКА ПРИЧИНА ЗА СЕКЦИО , СПОРЕД МЕН ОТ НОРМАЛНОТО НЯМА ПО НОРМАЛНО (ТОЙ ГОСПОД СИ ГО ИЗМИСЛИЛ)

# 217
Ако имах възможност, щях да избера нормално раждане.

# 218
Предпочитах и родих, нормално.И двата пъти с упойка.Проблемите, които имам сега е че имам проблеми със задържането на урина.Май ще се наложи операция, та така май секцио щеше да е по - добре.

# 219
  • Ботевград
Аз не съм раждала деца все още, очаквам първото засега и искам да Ви попитам след колко време се възстановява човек след секциото? newsm78

# 220
  • Кори Селести
ZLATNA аз не съм раждала секцио, но като страничен наблюдател от доста време във форума ще ти кажа, че при всеки е различно.
Дано при теб е МНОГО бързо!   bouquet

# 221
Не вярвам тук да откриеш отговора.
javascript:void(0);

имай предвид и мнениета на стара акушерка, което запомних : "корема не е торба, да я отвориш и затвориш и да няма последсвия".

Мнението на тази стара акушерка е доста крайно. Уууууу направо тръпки ме побиват като препрочитам сентенцията и.  Mr. Green Майка ми е родила 2 пъти със секцио, първият път по спешност, вторият планирано, аз също родих със секцио по спешност. Свекито  и тя е с планирано секцио. Слава на Богу , нямаме някакви оплаквания от тази "страшна" операция. Хората какви ли не сложни и опасни операции преживяват и пак оцеляват. Щом се налага секцио, то е най- доброто за родилката и бебето решение, което предотвратява много негативни последстивия. На всички желая прекрасно естествено раждане, а на тези , които не могат да родят нормално или не искат, искам да им кажа , че секциото не е толкова страшно нещо , колкото се опитват да го представят и е най- доброто решение в някои ситуации.

# 222
Прочетох всичко и се 6ашнах още повече.аз съм в края на 8-мия месец,но бебо от 2 месеца е СЕДАЛИщНО и ме съветват да родя секцио.  :оопс:,аз незнам какво да реша и да направя.Определено мнг ме е страх,ама мнг,но май сам повече за секцио.Ох моля ви кажете -мнг ли боли???

-------------------------
Пишете на кирилица!!!

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 10:01 от Аурелия

# 223
Ако няма индикации за секцио си раждай нормално ще се възстановиш по бързо.Аз поразпитах доста майки раждали и по двата начина и това е моя извод

# 224
  • Sofia
Точно преди 50 дни беше моето секцио, остана тъничка черта и само спомен за това събитие, нямам никакви оплаквани - казват че не трябва да се вдига тежко, незнам но аз сама си свалям количката и за сега няма проблем, знам, че не е редно, но нуждата налага, та исках да кажа, че всичко е ок.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт