Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 679
  • 318
  •   1
Отговори
# 195
благодаря на всички за отговорите, все още не съм взела окончателно решение, но май сам по - навита за нормално и евентуално с епидурална.

-------------------------
Пишете на кирилица!!!

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 09:59 от Аурелия

# 196
Аз съм за нормалното раждане. Секцио само по медицинско предписание. Аз раждах нормално, имах няколко шева от разкъсвания, но се възстанових много бързо.

# 197
Аз съм за нормалното раждане newsm10

# 198
  • на брега на Дунав
Раждала съм секцио по медицинско предписание, и съм доволна макар, че една седмица не можех да се движа нормално, и да говоря заради ужасната кашлица от тръбата, просто когато наближи момента да родя се бех поизплашила  и секциото което се наложи да ми направят ми дойде като глъдка свеж въздух.  И въпреки това  за мен този въпрос е излишен по простата причина, че то ако е трябвало естествено жената да ражда със секцио нямаше да имаме тази физиология, която ни позволява да раждаме нормално. И двата начина крият своите рискове, и двата начина имат своите положителни страни, така че кой може да каже за теб кой е по-добрия варинат. Според мен ако бебето си тръгне естествено по-добре не тръгвай срещу природата въпреки страха (сега медицината ни предлага много възможности за обезболяване и т.н.), пък ако има медицински причини за секцио по-добре не се противопоставяй. Скоро и аз ще раждам и въпреки страха от нормално раждане поради първото ми секцио и други проблеми, ако ми кажат че няма причина да не родя нормално мисля, че бих го направила. Довери се на лекаря си и не се притеснявай излишно всичко ще е наред.

# 199
  • на брега на Дунав
Родила съм със секцио, доволна съм въпреки неприятните моменти след това, но мисля, че до секцио трябва да се прибягва само ако няма индикации за нормално раждане.

# 200
Аз съм за нормално раждане с епидурална упойка, освен ако по мед. показатели не е необходимо секцио

# 201
наистина има много мнения по въпроса-трябва сама да си решиш.аз съм за нормално раждане,освен по някакви мед.причини.и въпреки това знам за майки,избрали секцио,много са доволни.други много трудно са се възстановили.всеки организъм различно приема упойките.това е според мен.успех!

# 202
Аз съм за нормално раждане

# 203
Родих нормално и без упойка даже (стана набързо и нямаше време за екстри). ако раждам втори път ще е по същия начин. Не бих избрала аз варианта секцио. Ако има основателна причина да.

# 204
  • Бургас
И аз съм за нормалното въпреки че родих секцио.Наистина не съм го изпитвала,но след секциото предпочитам да не ми се случва пак.

# 205
Нищо по-нормално от нормалното раждане няма,НО......с обезболяваща инжекция!!!!

# 206
Секцио по мое желание. Не съжалявам и секунда за избора си. Не знам нито какво са контракции, болки и мъки. Възстанових се за 10 дни, от първия ден в къщи сама се грижех за беба без никакър проблем Grinning

# 207
От началото на бременността си бях поставена пред същата дилема - кое раждане е по-добро за бебето и мен самата. 
Но още в 4м. докторът ми установи, че с таз като моя има опастност за здравето на бебка и това се оказа решаващо за изборът ми.
Колкото по-често задавам въпроси за нормалното раждане, толкова по-често съм уверена в полза на избора, който направих.
За нормалното раждане  казват, че се знае как започва, но как завършва?
Но нека не забравяме, че секцио е сериозна гинекологична  операция!

# 208
аз смятам да раждам секцио-по собствено желание е, без да имам медицински препоръки за това. За себе си прецених ,че страхът от болката ще ме панира ,а това може да усложни целия процес за мен и бебчо.И след секциото има болка,но се надявам всичко като е протекло добре да имам повече кураж и да се възстановя бързо.Успех в избора ти!

# 209
Не вярвам тук да откриеш отговора.

Общи условия

Активация на акаунт