Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 678
  • 318
  •   1
Отговори
# 180
Въпреки че имам две съвсем леки секцио раждания - без болка и застой в  Mr. Green кревата препоръчвам нормалното раждане, но ако има показания за секцио - не се мъчи.

# 181
Ако няма индикации за секцио бих раждала отново по нормален път.

# 182
Според мен - нормално. Аз минах и през двата вида. Първото раждане беше нормално, около 3 часа, като силните болки бяха по-малко от час. Родих наобед, а вечерта вече ходех права и здрава. След около месец си върнах и килограмите. Втория път преносих, мъчиха ме за нормално, но не стана и тогава секцио.Първите 24 часа само лежах, като ми преливаха всевъзможни банки и ми биха инжекции както си му е реда. Най-трагично беше като трябваше да стана - чувствах се като парцал, правех по няколко крачки и се изморявах. Трябваха ми поне 15 мин психическа нагласа преди всяко ставане. Сега, 3 месеца след раждането, не мога да сваля килограмите, а корема ми е като в 7ия месец.
Казах ти как е било при мен, оттам нататък ти решаваш. Все пак съвета ми е - НОРМАЛНО.
Пожелавам ти всичко да мине леко и да се радваш на здраво и щастливо бебче.

# 183
ЗА нормално! Всичко около раждането е много индивидуално и всеки изхожда от себе си. За съжаление много зависи от това къде и при кого ще раждаш.
Все пак лекарите препоръчват нормално, ако няма медицински предпоставки за секцио. Иначе не се притеснявай за болката - издържа се.

УСПЕХ

# 184
Аз по принцип бях за нормално, но ако не бяха ми направили секцио нямаше да сме сред вас.

# 185
Аз познавам само секциото като раждане. След второто раждане мога да родя още 10-на деца. Почти нямаше болка. Много лесно се раздвижих. Бях много по-добре от жените в нашата и съседната стая, родили нормално, но много трудно (с вакум).
Най-добре да прецени лекар, на когото имаш доверие.

# 186
  • Кори Селести
..не виждам защо като медицината е напреднала толкова да се подлагам и мен и бебчо на допълнителни мъки......

Не винаги естественото раждане е мъка.
Ако няма показания за секцио, да се прави такова само от страх означава, че родилката не е добре подготвена психически и физически за най-естествения за една жена процес.  Peace

Но съм твърдо ЗА секцио, ако има основателна причина.

Sillveto не е божа работа, а е въпрос на професионализъм от страна на лекарите и подготовка от страна на родилката, както и добро желание от двете страни за осъществяването на възможно най-щадящо и нормално раждане.

# 187
  • София
Раждала съм със секцио и пак така бих родила.
Така и не получих задоволително обяснение защо естественото раждане е по-добро за майката и детето. Статистически погледнато, рисковете при планирано секцио са по-малки, отколкото при естествено раждане.
Но пък признавам, че този момент - да се бориш с детето си за първата му глътка "въздух", да чуеш първия му вик, ми липсва...

# 188
Аз съм си твърдо за нормално раждане,освен ако няма медицински показатели за секцио.Раждах нормално два пъти в рамките на година и половина,а вече нямам никакви следи от това (освен двете ми сладки дечица smile3503)- чувствам се перфектно.

# 189
  • Плевен
Най-добре е да родиш нормално. Аз родих с операция, защото в последния момент се объркаха нещата. А след операцията се възстанових много трудно и три месеца се наложи да има покрай мен човек, който да ми помага за бебето - много неприятно, но какво да се прави. Жените родили нормално стават почти веднага и са способни да се грижат за децата си. Каквото и да ти говорят секциото си е вид коремна операция - това е истината и като всяка операция си има рискове.

# 190
  • Русе
И двете ми деца са родени със секцио -  по медицински показатели - тесен таз, седалищно предлежание, преждевременно изтекли води, плюс високо късогледство. Трудна адаптация след първото секцио, сериозни сраствания и като резултат - второ забременяване чак след 11 години! Да не говорим за бебчетата - веднага след раждането - в кувьоз, за да наваксат адаптацията от бързото изваждане.
Ако имах шанс да избирам - сто пъти бих предпочела вагинално раждане.

# 191
Ако няма медицински противопоказания, аз съм за нормалното раждане.
Толкова хилядолетия еволюция не са за пренебрегване. Съвременната медицина не е всезнаеща, не случайно естествено родените бебета се адаптират по-бързо и лесно към новата среда. Има неща, за които не знаем, но те се случват.Когато трябва да се спасява майката или детето, секциото е оправдано, но иначе е безпричинна намеса в естествения процес.
За протокола - 4 естествени раждания. Не е толкова страшно, колкото изглежда.

# 192
  • София
Първото си дете родих нормално и 5часа по -късно бях на свиждане т.е. чувствах се много добре.С второто ме срязаха по спешност и сравнявайки двете раждания немога да се начудя на жените който избират сами секцио-въобще не е по-добрия вариант.

# 193
С две ръце съм за нормално раждане!  newsm10

# 194
Винаги съм била за секцио, но много е важно кой ще ти направи операцията в смисъл лекарят да е добър Simple Smile Желая ти леко раждане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт