Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 661
  • 318
  •   1
Отговори
# 270
... евентуално с епидурална ако не мога да търпя болката.

Епидуралната все още е лукс в България  Tired а там където я има, редовно отказват да я сложат  Crazy

# 271
Ето и моето мнение по вупроса:
Лично аз родих нормално,  без упойки преди 7 год. Всичко мина бързо и безпроблемно (като изключим няколкото шева, без които не може) слава Богу newsm17. Възстановяването след нормално раждане е много по-бързо. Все пак природата си знае работата и го е измислила. Ако раждам втори път (а имам желание) пак ще искам да бъде нормално. Разбира се в случай, че няма медицински показания за секцио. Иначе рискове има и в двата случая.

# 272
  • София
... евентуално с епидурална ако не мога да търпя болката.

Епидуралната все още е лукс в България  Tired а там където я има, редовно отказват да я сложат  Crazy

Защо да е лукс?!
Ако си поискаш и си платиш самата упойка, идва анестезиолог и ти я поставя. Поне така мисля аз.

# 273
Когато про4етох какви са рисковете при секцио и нормално раждане запо4вам да изпадам в паника.Рисковете при секциото ми се видяха доста фрапиращи аз не мога да родя по естествен пут поради куп при4ини.Лекарката която ще ме изражда категори4но ми откза нормално раждане предвид показателите ми.Хаистина запо4вам да се страхувам. newsm17

# 274
  • Sofia
Не се сртахувай - я го дай малко по-весело  bouquet Всичко ще е ок  bouquet

# 275
В момента и аз съм на същия кръстопът Rolling EyesПОради тесен таз и бързо наддаване на бебка се обмисля и вариант секцио.Не ми се иска да изпитам 2-те раждания накуп при евентуални усложнения.Всъщност-май ме е страх от евентуалната  епизиотомия.А също и от това 4е ако се наложи да се премине към секцио по спешност- нещата няма да са предварително предвидени,както това става с едно планово секцио.Ох.- наистина е труден избора. Rolling Eyes
Хайде май4ета,които поради същите показания( тесен таз) са преминали през този п ът да дадат някакъв съвет Praynig,4е време не остана!

# 276
  • Свиленград
Всеки сам решава как да решева,защото това наистина е сериозно решение. Аз лично родих секцио и грам не съжалявам. Ако Господ реши и второ , и трето ще родя секцио. Доволна съм от доктора,който ме изроди и след 10 дена вече си бях абсолютно възстановена. Да не говорим,че от 7-я ден започнах да си правя всичко сама за бебето. Успех ти желая и дано вземеш правилното за теб решение.   bouquet

# 277
Предполагам след като поставяш въпроса по този начин нямаш конкретни индикации за раждане със секцио, а по-скоро би искала да решиш дали да си спестиш например страха от болката ако родиш така.
Ако наистина нямаш основателна причина, бих ти препоръчала да родиш нормално. Ето няколко според мен разумни причини за това:
1/ Възстановяването след секцио е по-бавно. Все пак нека не забравяме, че се прави разрез на коремната кухина, а за зарастването му е нужно време. Така че ако си си спестила първоначалните емоции и усещания около самия родов процес, след това ще ти бъде далеч по-некомфортно. Ще трябва да се пазиш повече - да не се натоварваш излишно и т.н. а с едно малко сладко бебче вкъщи това специално не знам как би станало  Laughing
2/ При секциото се поставя спинална упойка, от която /в сравнение с епидуралната/ излизането е неприятно.
3/ След първо секцио, за следващо раждане вече се счита че има индикация за ново секцио /поне в България/.
4/ Престоят в болницата в случай на секцио е м/у 5-7 дни, а при нормалното раждане 3-4 дни. Едва ли ще ти хареса атмосферата толкова много, че да решиш да останеш дълго там...

При нормално раждане имаш възможност за обезболяване - препоръчвам горещо епидуралната анестезия, но при всички случаи предвалително се договори с доктора да има готовност да постави упойката ако решиш да я ползваш!
Решаващо в избора ти нека бъде и мнението на наблюдаващия те лекар, най-добре на този, който ще те изражда обаче. Той  познава състоянието ти най-добре и би могъл да се аргументира далеч по-добре от мен  Laughing

Крайното решение е единствено и само твое. Може би пък е най-добре да се вслушаш в сърцето си  newsm78
Желая късмет, много ведро настроение и скорошна щастлива среща с малкото човече  Peace

# 278
Защо да е лукс?!
Ако си поискаш и си платиш самата упойка, идва анестезиолог и ти я поставя. Поне така мисля аз.

На много жени е отказана, поне в Света София ...
Аз ходих там май 2004 г. да питам и ми казаха, че се слагала само, ако екипа реши, майката няма думата  Rolling Eyes
Родих в Правителствена, там пък въобще не слагат, казват си ти го още в началото, за да няма неразбрали ...

Maka Beliata, възстановяването е индивидуално и при двата вида раждане, нека не плашим жената така, аз се възстанових много по-бързо от жената, която беше в моята стая, родила нормално ...

# 279
Аз съм ЗА естественото раждане, освен ако не се налага секцио и док. не прецени, че трябва да родя със секцио. Аз съм на мнение , че не можеш да се месиш в работата на природата, колкото и да е напреднала медицинава.

# 280
Когато про4етох какви са рисковете при секцио и нормално раждане запо4вам да изпадам в паника.Рисковете при секциото ми се видяха доста фрапиращи аз не мога да родя по естествен пут поради куп при4ини.Лекарката която ще ме изражда категори4но ми откза нормално раждане предвид показателите ми.Хаистина запо4вам да се страхувам. newsm17
[/quote

BlackCat, не се шашкай моля. След като лекарката е преценила показателите ти, значи "рискът" /както го наричаш ти/ е преценен. Ако все пак имаш някакви съмнения, защо за твое успокоение не се допиташ до втори лекар? Идеята на тази тема тук /ако съм разбрала правилно разбира се/ е, дали да се ражда секцио, за конкретни индикации май не се споменава...

# 281
Тъй като гледам началната дата на темичката-ми че то може би момичето вече бебе дундурка, а ние още спорим ли, спорим.
Май съм писала в темата, но пак да си кажа.
Пристрастна съм-и в случая пристрастието ми не е за нормалното раждане.
Въпреки че ни най-малко не съм се договаряла предварително с доки за секцио, тъй като появата на Станислав беше изненадваща.

# 282
  • София
Защо да е лукс?!

На много жени е отказана, поне в Света София ...
Аз ходих там май 2004 г. да питам и ми казаха, че се слагала само, ако екипа реши, майката няма думата  Rolling Eyes
Родих в Правителствена, там пък въобще не слагат, казват си ти го още в началото, за да няма неразбрали ...

Може. Не споря. Но ако е така, значи сме много зле в България, ама то кво ли се чудя...

# 283
В Св. София тръбят 4е са безплатна всякакви упойки,и то4но поради тази при4ина избягват да ги постават при поискване.Явно трябва да си настоятелен- някои успяват.То по-добре да си сложат цена и да си плати 4овек,отколкото да зарибяват с "безплатен обяд",а да не го сервират Laughing

# 284
Раждах нормално и за десетина дни се възстанових почти напълно, но все пак трябва да се довериш на екипа. И моят лекар ми каза, че най-лесно е да ме среже. Прецени си, но да знаеш, че всичко е много индивидуално

Общи условия

Активация на акаунт