Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 668
  • 318
  •   1
Отговори
# 255
Аз също съм за физиологично, сиреч- нормално,раждане. Контракциите се изтърпяват, стига да не си мега-лигла, освен това самото излизане на бебето изобщо не боли, напротив-олеква ти. стига всичко да е ОК не виждам смисъл да не родиш нормално. Аз раждах в МАйчин дом и постъпих по-рано заради преносване. Жените, които чакаха планово секцио все ни плашеха какви мъки сме щели да преживеем и че едва ли не че ще умрем от болка. Само 4е след като родих аз обикалях насам-натам с бодра стъпка а те се влачеха с ръце на коремите сума време.

Аз раждах в МД секцио по медицински показатели и докато бях там 5 дни по-рано никого не съм плашила....аз си бях достатъчно сресирана.
Имам 2 нормални раждания и в сравнение с второто си раждане секциото ми се видя като приказка.Това. че си имала късмет да родиш леко и да "обикаляш нагоре надоло с бодра стъпка" не означава, че всички могат да имат твоя късмет.
На десетия ден забравих за операцията и си вършех нормално всички задължения а мами родили нормално със зверски епизиотомии не могат по 2 месеца да си седнат на дупето!!!
Раждала съм и по двата начина така , че моето мнение е по миродавно....

# 256
100% СЪМ ЗА НОРМАЛНО РАЖДАНЕ!

# 257
аз сам от клуба за секцио.след като родих по ест.пат и имах 4 6ева дьлго жреме не ъспях да седна .парвото ходене до 00 бе6е като второ райдане,а да не гожорим 4е до днес /2 мес след/още е голям проблем

# 258
Аз съм твърдо "ЗА" секциото. Преди 2 месеца родих по този начин по мое собствено желание и не съжалявам за това. Според мен при секциото има много по-малко рискове за детето и за теб, разбира се. Но както секциото, така и нормалното раждане крият своите предимства и недостатъци. Затова моят съвет е остави това да решат професионалистите.  newsm10

Успех

# 259
Нормално, непредизвикано и без система Peace Тялото си знае работата.

Подкрепям!!!

# 260
Индивидуално е и трябва да прецениш по себе си. Но ако си здрава, имаш добра мускулатура, раждането може да ти е много лесно. Предимствата на секциото мисла че са ти представени. Можеш да го планираш, няма болка.
Но аз съм за нормално раждане. Просто исках всичко да е естествено. То провокира и естественото слизане на кърмата, което за мен беше много важно. раждането за детето е голям шок, защото за мен да е облекчение. Няма да е леко, но ти едва ли си забременяла с идеята, че всичко ще е песен. Недостатъци има, но можеш да кажеш, че си ПРИСЪСТВАЛА на раждането на собственото си дете, а не че си заспала и после - хоп, бебе!

# 261
Ако не се наложи секцио - РАЖДАЙ НОРМАЛНО!
аз също се страхувах, но се отървах с четири външни шева и на петият ден вече бях забравила че съм родила.
Жената така е устроена, за това и по-бързо се възстановява след нормално раждане. А секциото си е операция, която трудно зараства...
Дано всичко мине нормално  bouquet
Успех!

# 262
Вие ме объркахте доста. Почти всичко изчетох. Но тъй като август ми предстои раждане и исках да знам мнението на други майки. Мисля че ще раждам секцио. "Страх лозе пази".

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 14:38 от didika

# 263

Жената така е устроена, за това и по-бързо се възстановява след нормално раждане. А секциото си е операция, която трудно зараства...

Всичко зависи от организма на жената. Аз родих със секцио и операцията зарастна за пет дни.В деня на операцията станах и до петия ден си вървях съвсем нормално , само като кихнех ми придърпваше. Моя приятелка от шевове, не можеше да си седне на д-то доста време, а колко пъти ходи да й вадят все забравени такива....Така, че си е индивидуално и малко късмет Wink

# 264
  • София
Ауууу, зави ми се свят! Сега още повече ме е страх! Но моето мнение е, че КАКВОТО И ДА РЕШИМ, ВСЕ ЩЕ ИМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. Всяка от нас трабва да решава сама, защото последствията са си за нас, налага се да поемем и отговорността за решението. Успех!!!

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 10:02 от Аурелия

# 265
Ауууу, зави ми се свят! Сега още повече ме е страх! Но моето мнение е, че КАКВОТО И ДА РЕШИМ, ВСЕ ЩЕ ИМА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. Всяка от нас трабва да решава сама, защото последствията са си за нас, налага се да поемем и отговорността за решението. Успех!!!

Неееееееее не така! Правилния начин на мислене е: "КАКВОТО И ДА РЕШИМ, ВСЕ ЩЕ ИМАМЕ ЕДНО ПРЕКРАСНО И ЗДРАВО БЕБЧЕ, А БОЛКАТА СЕ ЗАБРАВЯ". Държа да подчертая, че не съм изпитвала болка от която да ми идва да вия или нещо от сорта, беше доста поносима и то без обезболяващите и с инжекциите за контракции.

Последна редакция: пт, 28 юли 2006, 10:03 от Аурелия

# 266
  • София

Държа да подчертая, че не съм изпитвала болка от която да ми идва да вия или нещо от сорта, беше доста поносима и то без обезболяващите и с инжекциите за контракции.

Не съм против нормалното раждане, но държа да подчертая, че ми идваше, а и сигурно съм вила от болка, въпреки обезболяващите инжекции, които ми биха!

# 267
На мен ми предстои скоро да раждам, но съм твърдо убедена, че нормалното раждане е по-добрия начин да се появи бебето на бял свят. Природата си знае работата и не напразно е "предпочела" бебето да се роди по този начин. И двата начина имат +ове и -и, и при двата могат да се появят тежки усложнения, и при двата боли, има шевове и кръв, и при двете бебето изпитва стрес. Но ако нямам някаква специална причина да раждам секцио, ще родя нормално, евентуално с епидурална ако не мога да търпя болката.

# 268
тя добре,че природата си знае работата,ама още по-добре е ,че лекарите си знаят работата,че ако разчитах на природата-сега щях да имам огромен ханш,все още много проблеми,а и да пази бог-увредено бебе...

# 269
На мен ми предстои скоро да раждам, но съм твърдо убедена, че нормалното раждане е по-добрия начин да се появи бебето на бял свят. Природата си знае работата и не напразно е "предпочела" бебето да се роди по този начин. И двата начина имат +ове и -и, и при двата могат да се появят тежки усложнения, и при двата боли, има шевове и кръв, и при двете бебето изпитва стрес. Но ако нямам някаква специална причина да раждам секцио, ще родя нормално, евентуално с епидурална ако не мога да търпя болката.
много правилно мислиш  bouquet  bouquet  bouquet smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт