Помогнете да реша секцио или нормално раждане

• 14 589
  • 318
  •   1
Отговори
# 300
Честито и от мен. Да ти е живо и здраво бебчето и много радост да носи в живота на цялото ви семейство.
Радвам се,че така са се стекли обстоятелствата и си родила сравнително леко и най-важното - нормално. Браво  bouquet

# 301
  • София
Честита рожба! Радвам се, че си родила естествено!
Аз пък съм твърдо ЗА естественото раждане,  секцио само по медицински причини, които са основателни и няма друг изход!
Не мога да приема, че е по - добрия вариант, все пак това си е операция и при това, доста "кървава" и сложна...
Всеки лекар, с който съм говорила по въпроса ми е казвал, че от естественото раждане по - леко и предвидимо като процес, няма! Само се убедих в това, сравнявайки моят процес на възстановяване /2 - 3 вътрешни шева/ и раната на секцио - майчетата... Sick
Peace

# 302
Честито (вече пораснало) бебче  Laughing Hug
С две ръце съм за нормалното раждане! Радвам се, че нещата са минали леко при теб!  Grinning

# 303
Heart EyesЧестито мила!!! Да ти е живо и здраво бебчето и много да ви радва!! Heart Eyes

п.п. Моля ви Praynig, не превръщайте темата в поредният спор, защото и аз мога да ви дам много аргументи против и за  - еди кое си раждане!!!  bouquet

# 304
  • София
Честито! Да ти е живо и здраво детенцето!

# 305
понякога решаваме ние, понякога природата...По-често второто. Да е живо и здраво човечето и то да взема решения в повечето случаи.

# 306
Аз също много се колебая и ми олекна,че срещам сродна душа.те и докторите май се делят по въпроса-някои предпочитат секцио-по безопасно е за детето(в тази връзка много ми хареса мнението на Беа)Моята наблюдаваща ми каза,че трябва сама да си реша и сега топката е в моето поле.много ми се иска да имам свестен лекар,който да подходи като медицинско лице и дори да му се струва лигня да ми чуе всички страхове и притеснения.имам колежка която е раждала и по двата начина-вторият път е избрала секцио и за нея няма място за чудене,но пък тя е била с 30 и... външни шева при първото раждане,но пък от друга страна кой ми гарантира ,че и аз няма да съм от тези Sad и ето сега чета мненията на другите мами и все повече си мисля ,че трябва да послушам вътрешният си глас.всички са прави,че това е нещо което трябва да си решиш сама.Много късмет и мъдрост и най-вече леко раждане  bouquet

# 307
  • София-България, Израел - където си поискам
Не решаваш ти как ще раждаш , а лекаря. Напълно съм ЗА нормалното раждане.
Честито бебче да е живо и здраво!

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 20:47 от jakinik

# 308
  • Бургас
На мен тепърва ми предстои да раждам, но за себе си вече съм решила, Нормално раждане, ако това е възможно разбира се. Ще изчакам да наближи 8-9 месец и каквото сабя покаже.
Е еко каже доктора, че е невъзможно бебо да се роди по нормален път няма да упорствам разбира се.

# 309
Няма нищо по-добро от нормалното раждане... ако може разбира се. Както каза моят доктор.... секциото си е една кървава операция.

# 310
  • Бургас
секцио!

# 311
Аз съм ЗА нормалното раждане, така реших за себе си, а и като няма индикации за секцио не смятам  да прибягвам до него по собствено желание.

Peace Подкрепям! Но се наложи аз да родя секцио.

# 312
Няма нищо по-добро от нормалното раждане... ако може разбира се. Както каза моят доктор.... секциото си е една кървава операция.

Че то щото раждането е безкръвно  Wink Айде моля те, сестра ми роди нормално и има 64 вътрешни шева, 23 външни и в последствие ново "подшиване" и 4 кюртажа. ДАйде си ми моето секцио и не ми говорете дивотии  Heart Eyes

# 313
моят термин е на 17.02 ,но аз също като всяка не раждала жена си задавам този въпрос как да родя и кое е по добре и за мен и за моето бебе,прочетох всички ваши мнения,говорих и с мои раждали познати и си мисля че ще се спра на секцио

# 314
Първо, в темата за снимките идеята ми беше да покажа, че както ние 5 страници викахме "Как може", така и те могат да кажат за нас "Как може". Че просто сме твърде различни по манталитет и възпитание. Това, че ти си го възприела както "порицание за лигли" - толкова по-зле за теб.
Второ, ако секциото ти е било по животоспасяваща причина (макар, че с големи букви написа, че е по твое желание), защо се палиш?! Тук всички сме на ясно за секциото по медицински показания, няма какво да го обсъждаме.
Темата е от най-мътните за форума, признах го! Няма как да споделиш опит и преживявания без някой да те обвини, че се надуваш...

добре,всички вие сте големи и зрели жени предполагам,щом сте узрели за бременност,но какво си дерете очите за глупости това не ми е ясно,всеки е свободен да си каже мнението,а щом го е казал по начин който да ви засегне значи не ви е равностоен противник и вие няма смисъл да слизате до неговото ниво това е всичко

Общи условия

Активация на акаунт