Странно привличане към жена...?

• 3 905
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,

аз съм жена на 26 години и до сега се смятах за строго хетеросексуална. Никога не съм изпитвала дълбоко емоционално привличане към други жени, извън границите на нормални приятелски отношения..да не говорим за сексуално такова. От няколко седмици обаче, усещам че нещо много странно се случва в главата ми, което не знам, как да тълкувам.  Tired
Имам работни отношения с една жена на моята възраст. Да кажем, че тя ми е нещо като мениджър. На външен вид е много симпатична, също така се държи много мило и любезно с всички. Отношенията ни са изключително и само професионални и се свеждат общо взето само до телефонни разговори (от време на време),  кратко засичане в началото на работния ден (няколко минутно) и имейл кореспонденция.  От известно време усещам, че тази жена ми е влязла под кожата. Улавям се да ходя екстра по-рано на работа, за да я видя за по-дълго време сутрин, хиля се като влюбена тийнеджърка, ако случайно вмъкне по някое смайли в служебната кореспонденция..сърцето ми се разтуптява, като видя че ми звъни..мисля си много често за нея, даже мога да твърдя, че напоследък си лягам и ставам с мисълта за нея.  ooooh!
Сега относно това, което чувствам...бих го нарекла силно привличане, което обаче НЕ Е сексуално. Просто изпитвам желание да съм близо до нея, мисля че бих могла да стоя и просто ей така да я съзерцавам с часове. Rolling Eyes Но поне в момента в никакъв случай не мога да си представя да съм интимна с нея. Общо взето го чувствам като класическо влюбване, само че без желание за интимности (това е и единственото, което отличава чувствата ми към нея от досегашните ми чувства към мъже). Също така подчертавам, че тези ми чувства са насочени изключително и само към нея, нямам и никога съм нямала подобни симпатии към други представителки на женския пол.
Изключително съм объркана и не знам, как да тълкувам всичко това..дали са просто нормални междучовешки симпатии (които аз бъркам с нещо по-дълбоко), дали съм вече толкова разочарована и наранена от горчивия ми опит с мъжете, че подсъзнателно търся други алтернативи и се самонавивам..или пък наистина съм бисексуална...
Много ще се радвам, ако някоя от вас е преживявала нещо подобно и ми предложи някакво разумно обяснение на цялата ситуация. Ако не, поне си излях душата.. Tired

# 1
  • София
Да, преживявала съм нещо подобно, само че в детска възраст. Мисля, че всяко момиченце го е преживявало - най-добрата приятелка е като част от теб. Аз моята си я обичах като сестра, обичах всичко в нея, за мене тя беше най-красивата, най-умната, ден без да съм я видяла за мен беше един пропилян ден Simple Smile Държахме се за ръце, спяхме заедно, бяхме заедно всяка свободна минута, трагедия беше някоя да отиде на почивка със семейството си и да не вижда другата две-три седмици Simple Smile
Магията свърши, когато се появиха момчетата, т.е. към 14-15-тата година. Е, тогава започна друга магия. Защо ти сега в тази възраст преживяваш нещо, типично за малки момиченца, не мога да кажа. Да не би да си го пропуснала като дете и сега да наваксваш?

# 2
Girl crush. Случвало ми се е нещо подобно с познати мацки които съм искала да опозная по-добре - да излизаме на кафе/да си прекарваме време заедно/ да си споделяме.  Обикновено има и нещо в тях на което се стремя да подражавам - стил, начетеност, начин на комуникация...

# 3
Женската версия на Bromance?

# 4
  • BG
Мисля следното: момичето страшно много ти допада и подсъзнателно проектираш върху себе си нейния образ, т.е. много би желала да приличаш на нея, да притежаваш нейните качества. Няма нищо странно в това представител на собствения ти пол да те привлича силно. Някои хора са като магнит за всички около себе си. Чела съм някъде, че жените се възбуждат сексуално не толкова при вида на голо мъжко тяло, а на женско, защото гледайки го, несъзнателно си представят, че е тяхното и какво би направил мъжът с него. Не го обясних много добре, но дано сте ме разбрали. Мисля, че нямаш все още основание да се смяташ за бисексуална.

# 5
  • Пловдив
Ти сама си отговаряш на въпроса: щом не изпитваш сексуално влечение към нея, значи не си бисексуална. Вероятно момичето много ти харесва, допада и визуално, и излъчване, и присъствие. И аз мога една красива жена (по моите критерии) да я гледам с часове, разбира се не бих го направила.
Щом не ти се иска да я притискаш, мляскаш, събличаш - споко - макар че ако си го навиеш на главата, може да си го внушиш и това.

# 6
Аз също си мисля, че проектираш себе си в нея.   bouquet   Може би това, което те привлича в нея го имаш и ти, но то е останало незабелязано от самата теб.

# 7
  • Linz
Случвало ми се е същото. Един път. Мина и замина, повече не съм мислила за жени. Но допускам, че пак може да ми се случи, защото тук мъжете масово са гейове, пък има доста готини мацки.
Та искам да кажа, че не си би, споко.

# 8
Не си нито лесбийка, нито бисексуална - нямаш сексуално желание към нея. Вероятно подсъзнателно искаш да приличаш на нея.

Общи условия

Активация на акаунт