Мобилните приложения, без които не можем – Android/iOS/Windows Mobile

• 351 461
  • 2 406
  •   1
Отговори
# 2 325
  • BG-DE
То май навсякъде освен в Русия и България хората основно ползват WhatsApp, нямам представа защо у нас не е популярен 🤔

# 2 326
Защото много народ си е свикнал с Вайбър, а те не вършат нещо по-различно двете едно от друго та няма и много причина да сменят. И като нямаш контакти с които да не можеш да ползваш Вайбър пък съвсем. Имам и двете, а с част от приятелите ми предпочитаме Дискорд всъщност. Накрая съм принудена да ги имам всичките накачени на телефона си, че даже и Скайп Grinning Оказва се че и него тук-там го ползва по някой все още...

# 2 327
дори професионално се ползва whatsapp,  в някои фирми със средна и ниска степен на защита на данните
повечето логистични фирми ,дори го ползват- за известия за пристигане на колети/ пратки
viбer  дори не са чували какво е
дискорд ползват хлапетата, ама най- вече покрай училищните чатове
иначе, освен   whatsapp,  гояма част от колегите,търсещи сигурност, ползват slack

# 2 328
И Вайбър групи съм имала служебно, но не зависеше от мен това, мениджърът над мен си го ползва активно. Около мен слушам родители на ученици че също са в групи във Вайбър свързани с ученето им. Куриери като Спиди например също във Вайбър все ми изпращат съобщения когато имам пратка. Явно има още хляб в него.

Дискорд отначало си започна като платформа за геймъри, според мен отдавна не е само това. Един прилично направен сървър може да има функционалност и на страница, и на форум, и на чат (текст и войс канали) сървър, освен че самото приложение независимо от това си работи като нормален месинджър без да се налага да си даваш телефонния номер или друга конкретна информация на човека с когото комуникираш директно или с когото сте в един сървър, което би било примерно еквивалентно на ФБ група с някакви общи интереси. Само че във ФБ има и досаждане като си там с името си, а реално това са хора с които нямаш намерение да комуникираш освен за каквото там е групата. Другото което му харесвам в сравнение с друг месинджър е че в Дискорд няма начин непознат да ми прати неприлична снимка, има си опция да филтрира такива. В месинджъра на ФБ за съжаление откривам по някоя такава в съобщенията си от време на време...
Синхронизирането между мобилен и настолен дискорд също е къде по-добро от това на Вайбър или whatsapp по мои наблюдения. Та, с приятели и познати които също го използват, комуникираме там, то няма смисъл да е нещо друго. Има тяхната функционалност, освен и други неща които не са и задължителни все пак.
На мен ми харесва и че Майкрософт не успяха да го купят, че не съм очарована като превземат нещо накъде се развива обикновено. А се опитаха, преди 2-3 години, доста пари предлагаха.

# 2 329
В България рядко се ползва WhatsApp ми прави впечатление, основно Viber, докато примерно в Германия  WhatsApp основно.

И аз установих същото. Тая година се наложи да си сваля вайбър заради една среща на випуска ни, бяха направили група там. Аз ползвам месинджър и whats app.
Телефона ми е пълен с приложения, които все се каня да премахна, защото не ги ползвам.
Приложението, без което не мога е това за пътуване и връзки с градския транспорт и няколко на онлайн магазини, от които пазарувам.

# 2 330
А за времето ползвате ли или само вградените като тези за Айфон, Самсунг? Ползвала съм Gismeteo, AccuWeather.

# 2 331
За времето използвам тази в телефона, обаче за айфон съм забелязала, че много лъжат с прогнозите.

# 2 332
На мен на айфон ми показва доста точна прогноза. Пише в 13 ще завали и така и става. На детето на Моторолата са едни жълти кодове, предупреждения и накрая даже не вали. Та и тя идва да гледа на моя телефон и се ръководим по него.
Иначе друго, което ползвам са приложения като InShot, CapCut, както и за камерите.
Освен вайбър, който направих заради училището на детето и групите там, ползвам и Телеграм.

# 2 333
За времето ползвам приложението Време и радар. Доста точни прогнози дава, отделно на метеокартата може да се види дори по часове ако вали в коя част на града ще се изсипят облаците, при това доста нагледно.

# 2 334

Синхронизирането между мобилен и настолен дискорд също е къде по-добро от това на Вайбър или whatsapp по мои наблюдения.
категорично не съм съгласна с това за whatsapp - стои ми синхронизиран и непрекъснато включен и на служебния, и на домашния комп
дори да остана без телефон, винаги има връзка с мен - случвало ми се е , да си оставя телефона в колата  Joy

за времето ползвам windguru - няма по-точна прогноза!

# 2 335
Аз използвам iMessages и WhatsApp. Много ми е чужд Вайбър.

# 2 336
  • Deutschland
Време и радар се ползва масово около мен в Германия. На мен не ми харесва уиджета или поне не мога да го настроя правилно и си ползвам Време XL.

# 2 337
Ето го моя уиджет

# 2 338
Много ползвах и уеб версията на Whatsapp, но последните 2-3 пъти не се зареди бързо, аз се изнервих и свалих настолното приложение.

Иначе на моя тел. битуват мирно и Whatsapp и Skype и Вайбър и АйСиКю и Телеграм и Тиймс и Мийт и Дискорд. Ще прегледам Slack, като ми остане време с някое кафе, въпреки не особено впечатляващия му рейтинг.

За времето ползвам вграденият в Самунга Weather and Clock widget и нямам забележки, учудващо точен.

# 2 339

Синхронизирането между мобилен и настолен дискорд също е къде по-добро от това на Вайбър или whatsapp по мои наблюдения.
категорично не съм съгласна с това за whatsapp - стои ми синхронизиран и непрекъснато включен и на служебния, и на домашния комп
дори да остана без телефон, винаги има връзка с мен - случвало ми се е , да си оставя телефона в колата  Joy
за времето ползвам windguru - няма по-точна прогноза!
Възможно е и да не ми е актуална информацията, скоро не съм го имала пак и на компютъра си че наистина малко са хората с които комуникирам там.
За Вайбър обаче си държа на това което казах, супер дразнещо ми е.
WhatsApp напоследък ми цвърка все че не успява да направи бекъп, уж липсвало разрешение за нещо си, а пък уж съм го дала... трябва да открия какъв е проблемът там ама нали не ми е основното за комуникация и все го мятам у лево Grinning
За ICQ съм изненадана искрено, не мислех че все още го ползва някой, не мисля и че познавам някой който го има на телефона си.

Общи условия

Активация на акаунт