Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 53

• 67 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
- Кръвни групи, Хепатит В и С, Спин, Сифилис за двамата
- Спермограма и микробиология за партньора
- Микробиология и цитонамазка за жената

Но всичко това ще ви го назначи лекуващият ви лекар!  Peace

# 646
Margaritka, тези ги направихме. А относно генетичните как стои въпросът при положение, че сме с мъжки фактор?

# 647
  • София
Аз бих добавила като задължителни:
- ЦС/ХУЗК
- базалните хормони: ФСХ, ЛХ, Естрадиол и Пролактин
- хормоните на ЩЖ ТСХ и ФТ4 + ТАТ и МАТ
- инфекции: хламидии, уреаплазми, мукоплазми
По индикации или в зависимост от конкретния случай може лекарят да прецени за генетични и имунологични изследвани, макар че според мен поне изследването за тромбофилии трябва да се направи преди опита.

# 648
Фрида, аз изброих само задължителните според Наредба 28 за дейности по асистирана репродукция.
Всички останали са според пациента и лекаря!  Simple Smile Peace Освен това хормоналните изследвания влизат в процедурата ако са по Фонд, затова не ги споменавам, защото не знам какъв е случаят.

# 649
  • София
Ами да, затова допълвам, тъй като момичето пише "преди" ИКСИ и не уточнява какво имат до сега и на какъв етап са.
Важното е да сме били полезни и да сме й дали някаква насока Hug

# 650
Важното е да сме били полезни и да сме й дали някаква насока Hug

Peace Hug  bouquet

# 651
Margaritka, Frida* много благодаря!
Не бих искала въпросът ми да е предпоставка за пререкания  Hug Може би трябваше от началото да напиша какви изследвания сме направили  Embarassed

Аз:
– базални хормони, хормоните на ЩЖ: ТСХ и ФТ4 + ТАТ и МАТ, Анти-мюлеров хормон
– хепатит В и С, СПИН, Сифилис, Електрофореза на хемоглобин (таласемия)
– микробиология и цитонамазка
– цветна снимка
– хламидия, уреаплазма, микоплазма
– херпес симплекс тип 1 - положителен

Той:
– хепатит В и С, СПИН, Сифилис, Електрофореза на хемоглобин (таласемия)
– спермограма и микробиология
– хормони
– хламидия, уреаплазма, микоплазма
– микроделеции върху У–хромозомата
– изследване за кистозна фиброза (муковисцидоза)
– херпес симплекс тип 2 - положителен

Та това сме правили до момента - не сме по Фонда.
Лекарят каза, че не е необходимо да се прави цитогенетичен тест. Но понеже на доста места из интернет чета за ДНК-изследвания при двамата партньори, не знам дали да не си самоназначим ние някакви изследвания.

Всеки съвет и насока са добре дошли  Simple Smile

# 652
  • София
Azzy, супер, всичко си имате, че даже и повече! Какво казва лекаря ви за херпес симплека при мъжа ти? Антитела ли са или е свежа инфекция?
Защо не попиташ лекаря си за генетичното изследване при теб за тромбофилии? Ако има някакви мутации, което за съжаление често се случва, при бременност се налага терапия с аспирин протект и/или антикоагулант. Масово жените правят ранни аборти, когато не са взети мерки.
Много късмет ти желая!  Peace

# 653
Frida*, херпесът при мъжа ми го откриха през пролетта, търсейки причините за лоша спермограма и той приемаше за известно време лекарства и витамини. Изследването за херпес аз го направих преди месец и нещо. Лекарят ми каза, че това не е проблем за процедурата. А и аз доколкото съм чела, херпесът е опасен, когато е активен, а и по време на раждане, както и че се препоръчва секцио.
Ще се поинтересувам за изследването за тромбофилии и ще го направя!

Успех на всички ни в темата Hug

# 654
  • София
Frida*, херпесът при мъжа ми го откриха през пролетта, търсейки причините за лоша спермограма и той приемаше за известно време лекарства и витамини. Изследването за херпес аз го направих преди месец и нещо. Лекарят ми каза, че това не е проблем за процедурата. А и аз доколкото съм чела, херпесът е опасен, когато е активен, а и по време на раждане, както и че се препоръчва секцио.
Ще се поинтересувам за изследването за тромбофилии и ще го направя!

Успех на всички ни в темата Hug

Azzy, хайде скоро да се похвалиш с успешен трансфер!

# 655
Благодаря, Frida*! Ние сме още в началото, вероятно процедурата ще я започнем през новата година.

Успех Flowers Four Leaf Clover

# 656
Здравейте момичета! Аз съм нова във форума. Съвсем скоро се сблъсках с този проблем и затова реших да ви пиша. С моя мъж от две години се опитваме да имаме бебенце но не става Cry Решихме да отидем на лекар. Оказа се,че аз съм добре но моя мъж има азооспермия. Друата седмица сме при д-р Милен Кацаров във София за биопсия на тестиси и се надяваме адски много да е положителна и да  имаме шанс за наше детенце  Simple Smile. След това ще трябва да правим инвитро ИКСИ и исках да ви питам дали можете да ми кажете малко повече информация как се прави и как протича. Колко време след биопсията трябва да се направи инвитрото. Аз след като съм здрава ще трябва ли да пия хормони или други медикаменти. какъв е шанса да е успешно. А знаете ли повече информация за тази процедура за трите безплатни опита за инвитро. Благодаря предварително за информацията  Laughing Grinning Simple Smile Simple Smile

# 657
  • Живее на Луната
Dushata_83, имате право на 3 безплатни опита инвитро (покриват до 5000 лв), след като сте с мъжки фактор. Нека от клиниката ви подготвят документите, чака се около 10 месеца. Иначе процедурата след това е различна, според протокола който ти назначат. Най0вероятно ще има стимулация, прочети назад в темата, момичетата са споделяли.  Peace

# 658
Много благодаря за информацията Bell@. Явно наистина ще трябва да прочета за да знам какво предстои Simple Smile Лек ден  newsm03 newsm10

# 659
...Оказа се,че аз съм добре но моя мъж има азооспермия.
...А знаете ли повече информация за тази процедура за трите безплатни опита за инвитро. Благодаря предварително за информацията  Laughing Grinning Simple Smile Simple Smile

Душе, ако мъжът е с азооспермия не може да се кандидатства за ин витро със средства от Центъра за асистирана репродукция, защото тази диагноза означава, че за постигане на забременяване ще трябва да се използват донорски сперматозоиди. Затова вървете при д-р Кацаров, дано биопсията даде положителни резултати и имате шанс с изцяло ваш генетичен материал да имате детенце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт