Отговори
# 30
  • Шумен
Никога не ми е познавала таблица, все момче ми показваше а имам момичета. Това силно желание в някои хора за момчета и на мен винаги ми е било и странно и неприятно. Имам братовчеди, 3 девойки и 4-тото чак момче. Баща им държеше син да има, между втората и третата разликата е 1 година. Имах съученичка 5 момичета и след последната баща им се отказал от идеята син  ooooh!

# 31
Нека да се роди живо и здраво, а какъв ще е полът няма значение! - Това са най-честите пожелания в очакване на раждането.
В очите на някои хора, перфектното семейство е с едно момче и едно момиче.
Разбира се, в реалния живот нещата не седят точно така и това дали имате само момчета или само момичета няма никакво значение, стига те да са здрави и щастливи.
.......Това и аз го знам!
И имам предвид, че в лотарията за зачеване момче/ момиче, вероятността да получите каквото искате е 50 на 50.
Само, че е съвсем нормално при две принцеси да си имам вече и принц Party
След като, сме се навили да пробваме отново, независимо и от кризата, то му е време и аз да разбера какво е да си и мъжка мама  newsm78
Асъщо и нямам  намерение да си деля децата, просто мечта Hug
И ако има рецепта за момче то бих я изпитала  Laughing Laughing  chef
Само, че ако и това е момиче  вече ще се откажа...... Едва ли ще се навием за четвърто. Sad Cry

# 32
По принцип татковците искат момчета.Разбира се има изключения.Някой пък са тактични...Приема се ,че момчетата продължават рода.Мисля ,че това се случва в по- сплотени патриархални семейства с традиции...Дори децата се кръщават с имената на дядовците в редица поколения.Имам колега роден на голям християнски празник.Но за да се спази традицията е кръстен на дядо си.Мислех ,че вече това е почити изчезнало,но скоро попаднах на млади родители около 28-30г с две момичета.Та в разговор се установи че момичетата са кръстени на двамата дядовци.Едното име беше добре бяха уцелили само първата буква ,но на другото момиченце беше мъжко име ,за мен лично грубо за момиченце.Само последната буквичка напомня за момиче.А името се използва 90% за мъже и май преди години повече.Но явно ги има още тези предразсъдаци или опира до финансова помощ.
Един клиент има 3 внука.Двете момчета са кръстени изцяло на него/1на сина и 1дъщеря му/.Третото е момиченце.

# 33
Даам, искат момчета да продължат рода, а ако няма момичета, кой ще ражда? Ох, хора всякакви.  И аз познавам Господинка на дядо си сакън да не се обиди.
Донка, сетих се за знак - ако е момче, майката се разхубавява, ако е момиче - изглежда по-зле, защото й отнема красотата .

# 34
да това и аз съм го чувала дето го каза svetlina*
И си спомням като малка съм виждала ,че вързват венчална халка на конец.Жената си обръща ръката с дланта на горе.Халката с конеца се държи близо до ръката на мястото където си мерим пулса.И ако се задвижи нагоре-надолу е моче а настрани момиче.Това помня.Но не съм много сигурна дали беше точно така.

# 35
И си спомням като малка съм виждала ,че вързват венчална халка на конец.Жената си обръща ръката с дланта на горе.Халката с конеца се държи близо до ръката на мястото където си мерим пулса.И ако се задвижи нагоре-надолу е моче а настрани момиче.Това помня.Но не съм много сигурна дали беше точно така.
излиза МОМЧЕ по логиката с пръстена около мястото на което напипваме пулса  Laughing Laughing Laughing дай боже!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 36
  • Winterfell
Имам две момчета и абсолютно идентични бременности ,с една разлика-с второто имах по-малко киселини.
Не съм повръщала и с двете деца. Бях като коза-потичаха ми лигите при вида на зелено(марула,броколи....). Оцет се сипеше щедро в-ху всичко.Опротивя ми сладкото. Чак кафето взех да го пия без захар-от 3 захарчета на 0. Намалих месото.До 6-тия месец постоянно ми се спеше.
Имах и с 2-те линеа негра и качих около 10 кг

# 37
излиза МОМЧЕ по логиката с пръстена около мястото на което напипваме пулса  Laughing Laughing Laughing дай боже!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Ох, дай Боже да е вярно,че да не съм гузна после.Пожелавам от все сърце.

# 38
До всичко писано и обсъждано до тук излиза, че всяка бременност е строго индивидоална.
Но имам още един въпрос към мамите:
Имали ли сте така наречените ЛЕКЕТА/ПЕТНА по лицето и на коя бременност? Чувала съм, че при момчетата се появява. Мит или реалност?

# 39
  • Варна
Не, не съм имала! Всичко това са глупости, аз лично не съм чела научно обяснние на връзката между който и да е симптом и пола на бебето, просто е абсурдно да има такава.

# 40
  • Варна
Повечето митове не важат при мен.

Имам момиче и момче, сега чакаме пак момиче. Всяка бременност беше/е различна.

Първата - момиче - много лека, нямах никакви неразположения, почти не разбрах, че съм бременна, освен по това, че качвах килограми (25 кг. до края). Хапваше ми се много сладко, най-вече шоколад, пиех кафе (ограничавах се до 1 на ден) и гадене не съм имала изобщо. По лицето ми избиха много петна, които не изчезнаха до втората ми бременност. Линеа негра ми се появи в 9-ия месец, ареолите (така се пише, не е "ореоли", които са над главите на светците Mr. Green) ми потъмняха.

Втората - също лека, но все пак имах 2-3 прилошавания (без повръщане). Само на месо налитах, ставах по нощите да гриза луканка.  Crazy Качих 28 кг. В края на бременността се обринах ужасно, оказа се нещо, на което казват "уртикария на бременността" - било като алергия към бебето (вероятно, защото е от мъжки пол), щях да се побъркам от сърбежи, добре, че родих след около 10 дни, изчезна веднага след раждането. Tired Линея негра ми се появи доста слаба, пак в 9-ия месец. Петна нямах този път, както писах по-горе дори ми се изчистиха тези, появили се след първата бременост. Ареолите потъмняха.

Третата - е, това, дребното, вече ми взима акъла. Mr. Green Първите 3 месеца почти постоянно ми се спеше и ми се гадеше, стигнах и до повръщане този път. Почти нищо не ми се ядеше, а пък стомаха ми се бунтуваше, когато беше празен. Хапвам основно плодове и зеленчуци, месо почти не ми се кусва. Доскоро от миризмата на кафе ми се повдигаше, сега вече ми харесва. Crazy Чувствам се огромна, подута и много ми тежи, едва се обръщам в леглото, досега съм качила 14 кг., а имам още поне 2 месеца, не знам как ще съм накрая, че и в жегите. Петна нямам, линея негра - още не, ареолите ми потъмняха вече. Peace

# 41
На мен тази китайската таблица ми позна, че ще е момче, както и на всички мои познати, които в близките 3 години  са родили. ами аз знам, а и като гледам момичетата покрай мен май е вярно, че с момче коремът расте напред, а с момиче расте по бавно и като че ли настрани. еми аз съм така и около мен всички потвърждават това Simple Smile но за друго не мога да се сетя.

# 42
  • Бургас
Имам момче и момиче.
Единствената разлика между двете ми бременности е, че с дъщеря ми ми се ядеше много сладко / а аз не обичам и не ям сладко по принцип/.
Иначе никаква друга съществена разлика не съм усетила, глупости са това за мен. Или поне моят опит това говори.
Лично аз, бих се наслаждавала на бременността си без да се вторачвам в някакви мними знаци. Peace

# 43
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Имам момче и момиче. Heart Eyes
И  по време на двете бременности качих еднакви килограми- +12 Като усещания обаче бяха коренно различни. С момчето нямах грижи, нито болки,нито лекарства, съвсем нормално протече всичко. Но с момичето...да кажем,че ми беше доста трудно... Crazy Имах доста рестрикции от страна на лекарите и бях с перманентни контракции, въпреки лекарствата.
С момчето /което е първо/ се хранех изключително и само със салати и плодове, докато с момичето много ми харесваха всякакви домашно приготвени ястия и захарни изделия  Crazy
И двата пъти си знаех какво да очаквам, като пол на бебето преди да се потвърди от доктор Whistling Как и аз нямам обяснение, да го наречем интуиция...и голямо желание Mr. Green

# 44
Чакам с нетърпение да разбера пола. Всеки ми казва, като ме види че ще имам момче. Сънища пак момче. А, ми се иска панделки, фиби и кукли  Laughing Все ме питат какво ми се яде. Ами всичко си хапвам, сладко, солено, кисело. Спи ми се на обяд, а вечер голямо въртене. Общо взето нямам оплаквания.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт