Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 578
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Нищо не разбрах от коментарите  Laughing добре, че спрях да чета книгите, иначе каквато съм придирчива, всяка гънка на роклите щях да сравнявам  Mr. Green

# 256
И аз не разбирам повечето коментари Simple Smile Но пък ми е интересно. най-вероятно няма да се сдържа и ще започна книгите.

Болтън - те ли използват розово? Как сега ми човъркате любопитството с тази розова сватба Simple Smile
 Представям си, само си представям как е описан образът на Рамзи в книгата. Този болен мозък...не харесвам Теон, но това, което му причини този изрод е нечовешко, ужасно, направо ми се догаждаше от сцените.
Така де, сериала не е за хора със слаби сърца, нежни души и твърде големи моралисти, знам. Но аз си се възмущавам, страдам и въобще много емоционално го гледам този сериал.

На битката между Оберин и Планината, когато принцът го повали, взех да пляскам с ръце като полудяла, стреснах детето и после пак я стреснах, защото откачих от яд.

# 257
И аз ще почна 4 и 5 книга, ама след сериала, че иначе се нервя.  Laughing После ще ходя да досаждам на темата за книгите  Mr. Green

# 258
  • Русе
Болтън - те ли използват розово? Как сега ми човъркате любопитството с тази розова сватба Simple Smile
 Представям си, само си представям как е описан образът на Рамзи в книгата. Този болен мозък...не харесвам Теон, но това, което му причини този изрод е нечовешко, ужасно, направо ми се догаждаше от сцените.

То „най-доброто“ за Теон тепърва предстои нататък.

ВНИМАНИЕ! Голям спойлер от книгите, не цъкай!

Скрит текст:
... на Розовата сватба, когато Рамзи се жени за... Аря Outta Joint

# 259
Историята около Рамзи, Теон и Смрад в книгите е много по-добре замислена. В сериала е представено доста по-опростено, за да спестят време. А главите на Теон, след като се превръща в Смрад, чисто литературно, са едно от най-добрите неща в поредицата и твърдо най-доброто в последната пета книга. В сериала Рамзи на моменти изглежда комично и лековато, пък и актьора е симпатяга. В книгата си е част ужас. Grinning

# 260

То „най-доброто“ за Теон тепърва предстои нататък.

ВНИМАНИЕ! Голям спойлер от книгите, не цъкай!

Скрит текст:
... на Розовата сватба, когато Рамзи се жени за... Аря Outta Joint

Shocked

# 261
Абе, хич не ми е комичен и лековат Рамзи, дори и на моменти. Винаги, когато го дават, се усещам, че съм настръхнала от напрежение, защото във всеки момент очаквам тая откачалка да извърши поредния си брутализъм. И актьорът много добре пресъздава лудостта в погледа и изражението.

# 262
Аз за пореден път се улавям,че доста неща не помня дори от последната книга,а я завърших миналата година.
И като казват някои че не разбират коментарите.......май и аз на моменти.
Направо имам чувството че някои от вас са пили с Мартин по едно Wink Много критичен и задълбочен поглед хвърляте върху някои сюжетни линии.Никога не съм се замисляла докато четях и сега се чувствам откровено тъпа че не хващам и половината от казаното.Това с намигване и нито една лоша мисъл.  Peace

Но да....определено в сериала са спестени и по този начин изглеждат другояче доста неща. Който се чудеше от коя книга да започне направо да зарязва сериала и да си изчете всичко сначален Wink
А обещавам да съм особено щастлива ако филмират предисторията.Много искам да видя Регар,Лиана,целия бунт на Робърт.....а бе има какво.Ще съм още по признателна ако го прочета,но май се оливам  Crazy

# 263
И на мен много ми се гледа/чете за бунта на Робърт, но там ще изникнат някои спойлери, та това може да стане като се довърши сериала/поредицата. Единственото леко неудобство на екран би било, че за повечето роли ще трябват нови актьори, по-млади.

# 264
Ех, този Оберин  Blush Бях подготвена от книгите, ама до последно му стисках палци   Praynig Много го харесах Педро Паскал в ролята  Heart Eyes

# 265
Цитат
Представям си, само си представям как е описан образът на Рамзи в книгата.
Трябва да прочетеш. В книгите не само Рамзи, всички останали и изобщо всичко е описано по уникално добър, интересен начин. Тези, които са гледаи само сериала  не могат да навлязат в дълбочината на събитията, образите на героите.Просто много е различно. А в книгата е толкова по-ярко. В сериала всичко е нахвръляно повърхностно,разпръснато и отгоре-отгоре.
Дори няма синхрон във време, място, свързаност със сюжета. Голямо разочарование ми е на мен и въпреки това гледам и поне визуално си представям нещата. Друго щеше да е ако не ги бях чела. Тогава сериала щеше да ми се стори много-добър.Не, че и сега не ми харесва.
Много по-интересно и вълнуващо е обаче да гледаш нещо когато не знаеш какво ще се случи.  Simple Smile
И тези, които са чели книгата съпреживяват много повече от тези, които не са.Така поне си мисля. Това е така, защото сериозно са се запознали с подробностите. Но няма как да се сравни книга със сериал. Мене даже малко ме е яд,че съм чела книгите.Защото просто не мога да се насладя на сериала сега. Но пък книгите са невероятни.
Оберин е страхотен Heart EyesА погледите на Кутрето втази серия бяха направо  Shocked

# 266
Ме друго ми е интересно - в книгите много се разказва и преразказва за миналото, най-вече за последните от рода Таргериен, т.е очевидно ще играе ключова роля да разбереш мотивите на всички действащи лица, но тотално липсват в сериала. Как ще се справят не знам.  ooooh!

# 267
  • Варна
Ме друго ми е интересно - в книгите много се разказва и преразказва за миналото, най-вече за последните от рода Таргериен, т.е очевидно ще играе ключова роля да разбереш мотивите на всички действащи лица, но тотално липсват в сериала. Как ще се справят не знам.  ooooh!

Кое имаш предвид?  newsm78
Какво трябва да включат? Нали са мъртви?

# 268
Хексе
Скрит текст:
във всяко добро фентъзи /според Толкин/ част от очарованието е да попаднеш в свят с много древна история, от която виждаш само малка част и те кара да се чудиш "какво ли е било". В книгата има такива моменти с някоя древна статуя, на която попадат, но в книгата обясняват - това е харпията на еди-кое-си,това е статуя на един от последните крале на Riverrrun, помага за атмосферата. Но има няколко момента, които в книгите се обясняват подробно и напомнят периодично, защото имат отношение към сюжета, а в сериала отсъстват:
- построяването на стената с магия (как ще въведат рога?)
- Историята на Лиана (не се споменава от първи сезон, ако очакват някой да се сети, когато на един етап се разбира произходът на Джон, в книгата се споменава постоянно с нови и нови детайли, които навързваш). Въобще, въпросът "Коя е майката на Джон?" с който Мартин тествал сценаристите дали стават, отсъства в сериала, а явно и за Мартин е важен.
- горските чеда - не съм стигнала до там, но доколкото знам Бран ги среща. А кои са, какви са - нито дума, може и да е имало реплика две покрай откриването на способностите му, но ако очакват някой да помни...
Сигурно има и други, но за тези се сещам на прима виста. Въобще, с риск да си спечеля някой друг добропожелател, сценаристите на Властелина се справиха по-добре с предаването на атмосферата и историята на света. Най-големите фенове знаят всяка подробност, а тези, които само са гледали филмите усещат, че има някаква древна история някъде там. Всички щастливи.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 07:53 от Estlar

# 269
  • Варна
Естлар, четящите от 20 години си блъскаме главите над истинските истории, спорим и привеждаме аргументи, смяташ, че просто така биха филмирали кои са родителите на Джон Сняг и отвлякъл ли е Регар Лиана. Laughing

Относно горските чеда и Вала в книгите не са тайна, предполагам ще се представят подобаващо в сериала.

Общи условия

Активация на акаунт