Valar morghulis - GoT - Тема 10

• 39 765
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Ако има карма в света на Мартин, Тайуин трябва да е следващият Рийк.  Twisted Evil

Чак се задавих. Това наистина би било интересно да се види Grinning

Онова с момичето е жестоко, макар да е насочено не към нея, а към самия Тирион. За това няма извинение. Единствената причина, която ми хрумва, е да предотврати в зародиш изцепките на Тирион, които биха навлекли присмех на Ланистърите с оглед на случилото се с любовницата на баща му, оттам да се разтълкува като признак на слабост и да провокира нови самодоволни владетели като онези на Кастамир.

............
Жестоките времена изискват жестоки мерки. Просто пристрастия Simple Smile Червеното никога не ми е било любимият цвят, ала изключително харесвам лъвове и всякакви котки. А и никъде не видях някой да осъжда Оберин, че спи с чужди жени, след което нарочно отравя и убива мъжете им. Вместо това всички оплакват великия защитник на справедливостта Simple Smile

Е, прекалих с това изречение, никой не заслужава съдбата на Рийк. Милосърдното обезглавяване е друго нещо.
Аз разбирам защо го прави, но метода е като да убиеш врабче с базука, или да лекуваш грип с химотерапия.
Тайун и Серсей не виждат хората като хора, а като предмети. В това силно се раличават от Джон и Денерис, които от милосърдие може да си навредят.

Ако Оберин наистина стои зад Храбрата дружина, тогава е същия като Планината. И така му се пада! Twisted Evil

Станис е добър военачалник, но не ми е любимец. Все мрънка. На толкова години мъж не е разбрал, че никой не му е длъжен.
Детето му е свястно и дано седне Шайрийн на трона, с Давос като ръка.

# 436
  • Русе
И аз изключително харесвам Шайрийн, от четенето на книгите преди не съм я запомнил с нещо особено, ала в сериала показват, че от нея може да се получи изключителна кралица, с болест или не. Давос е превъзходен съветник и без него не знам Станис къде би бил.

Апропо, самият Станис защо при екранизирането са го превърнали съвсем в стиснат бастун с лепкави ръце, който знае само да зяпа женските задници и да цупи устни, твърде обиден за нещо отпреди 15 години, за да си отвори устата и каже някоя дума в настоящето? Тъй де, всичко ще му простя, стига да хване Рамзи и да го вкара в ред, като под „ред“ разбирам цяла редица хубави неща.

# 437
Д&Д са се провинили много сериозно не само в линията на Станис, и няма да им се размине:
http://i.imgur.com/jzH106X.gif
http://i.imgur.com/FLhQFWX.gif

# 438
Шайрийн в сериала е доста различна от книгите и то в положителен смисъл. В книгите ми е оставила впечатление на безлична, чалната и даже глуповата. Хлапето в сериала е страхотно, но много ме дразнят русолявите ѝ коси. Та категорично черната коса на всички Баратеони е основополагащ факт в поредицата, може ли такова недомислие. ooooh!
Относно мрънкането на Станис, верно се набива на очи, но не е като да няма основание. Вечно пренебрегван и унижаван от Робърт, абсолютно незаслужено, а сега и безчестната постъпка на Ренли. Един вид, това дава някакво оправдание да опре до Мелисандра. Цял живот съвестно изпълнявал дълга си и за благодарност все ножове в гърба. Ами време е и той да поиграе мръсно.

# 439
А и никъде не видях някой да осъжда Оберин, че спи с чужди жени, след което нарочно отравя и убива мъжете им. Вместо това всички оплакват великия защитник на справедливостта Simple Smile

Чааааакай малко,
първо не е жена, а любовница,
второ имало е дуел все пак, при това по желание на "оскърбения".
Сам се е прецакал.

А Педро е секси, виж заради НикитУ какви фенки има Джайм,
амбразури и картечници с голи гърди ще закрият Grinning

# 440
  • Русе
а любовница,
второ имало е дуел все пак, при това по желание на "оскърбения".

Вярно Peace . Все пак предвид отношението на Оберин към собствената си любовница би следвало да разбира, ако някой друг също прояви собственическо отношение към своята.

Как се е прецакал другият сам? Оберин е бил хем принц, хем млад, та на противникът му е било забранено да го убива и дори наранява. Заповядано му е да се спре при първата капка кръв. А нашият принц нарочно взема мерки, за да го отрови и убие. Впрочем другият не е кой да е, а вторият по власт благородник в Дорн, и убийството му почти разпалва гражданска война там, като братът на Оберин се принуждава да изпрати собствения си син за заложник (тъй де, храненик...).

Че е красавец Педро, такъв е. Хетеро съм и пак му се зарадвах, когато тъкмо след кончината му тук взе, та се появи в „Менталиста“, който тъкмо гледам Simple Smile

# 441
Прецакал се е като е поискал дуел, при положение, че в Дорн нравите са достатъчно по-различни.
И най-вече, че не се е осведомил, че Оберин е на ти с отровите...
Ето пък след кончината му всички са разбрали  Peace

Случката с лорда е когато Оберин е на 16.

Какво точно отношение има Оберин към любовницата си?

# 442
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А Педро е секси, виж заради НикитУ какви фенки има Джайм,
амбразури и картечници с голи гърди ще закрият Grinning
Абе надали е заради Кольо, той най-добре изглеждаше в сезон 1, а тогава никой не се радваше на Джайм Mr. Green. Или ако е заради него, не е заради визията- по-скоро му придава една закачлива нотка, която в книгата героят сякаш няма.

# 443
Кой е Рийк?

Всичко, което пишете за Аря много ме обърква, какво се случва с това дете?

Свалям си книгите.

# 444
Кой е Рийк?

Всичко, което пишете за Аря много ме обърква, какво се случва с това дете?

Свалям си книгите.

Рийк е новата самоличност на Теон. В миналия сезон Рамзи го "научи"  Sick да си помни името.

Не показват честно развитието на Ария. Не показват шока и тежката депресия след Червената Сватба. Ако не беше Хрътката да я буди, храни и води насам-натам, може би щеше да си иде, а от самото начало на сезона сякаш не е участвала в миналия.
Това само мога да кажа без да спойлирам.
Приятно четене!  Hug И ела в другата/книжната тема като ги свършиш. Там пишем без спойлери.  Peace

# 445
Много си мила, благодаря ти  Hug

Аз чета и спойлерите Simple Smile - ужасно ми е любопитно, но като не съм чела книгите само се обърквам.

Рийк, това май не беше споменато в сериала, там е Смрад.

Ами за Аря нали се спомена, че
Скрит текст:
ще се омъжва за Рамзи  Confused

Извинявам се за някои вероятно глупави и досадни въпроси   bouquet

# 446
Самсара,
Скрит текст:
"Ария" за която се жени Рамзи е всъщност Джейн Пуул, приятелка и връстница на Санса, дъщеря на иконома на Зимен Хребет. Момичето е пребивано и обработвано, за да си трае и да се прави на Ария, а Смрад (Reek) им трябва на Болтънови, за да е свидетел на самоличността и пред северните лордове.

# 447
Самсара,
Скрит текст:
"Ария" за която се жени Рамзи е всъщност Джейн Пуул, приятелка и връстница на Санса, дъщеря на иконома на Зимен Хребет. Момичето е пребивано и обработвано, за да си трае и да се прави на Ария, а Смрад (Reek) им трябва на Болтънови, за да е свидетел на самоличността и пред северните лордове.

Както казва моята дъщеря- Ооооо! - с един особен тон, та и аз така.

Спирам да питам, започвам книгите.

Благодаря ти.

Да си кажа ли - най-красив във сериала ми е Джон. В кюпа с тинейджърките ли съм Simple Smile

И Джайм е хубав мъж, много даже, и Оберин, аз особено много харесвах Дрого. Но Джонката ми е най-на сърце, колко съм клиширана само...

# 448
  • Варна
Пък на мен магнаря ми хареса. Blush

# 449
Не бях се олюлявала при вида на актьор от детските си години!  Blush Колоколников ми е много присърце.  Heart Eyes
Едно интервю за радост:
https://www.youtube.com/watch?v=daHEUKXgFhU&feature=share

Общи условия

Активация на акаунт