На море в Гърция 2014 - V

• 61 428
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Doni M,
Пробвай ги тези, http://www.mouzenidis.bg/, въпреки, че аз нещо не се ориентирам добре в страницата им, но от витринните им предложение ми се струва, че ще влезнеш в бюджета, но не ми е ясно само как стои въпроса с децата.
Май месец установих, че българските агенции препродават техни пакети, аз от ходенето ми до Корфу ги научих. Често споменавани са по руските форуми, от скоро имат и в БГ офис, въобще ми се струват интересни.
Пиши после, моля те, какво е станало  bouquet

# 706
  • София
Благодаря за отговорите.
Звънях в консулския отдел, споменавам го, ако на някой му се случи същия казус.
По закон трябва да има 3 месечна валидност от датата на влизане. На практика понякога гранична полиция пуска и с по-малък срок.
Но предвид това, че на снимката е бебе, а сега дангалак на 5 и половина, ще гледаме да извадим нов документ до края на другата седмица.

За кулинарния туризъм....вече се облизвам Simple Smile  Crazy

# 707
Здравейте, открих една тема Неа Врасна във форума и си зададох въпроса там, за да съм по-конкретна, но нещо не ме отрази никой и ще досадя на вас.
Тази година ще мога да отделя 3 дни /нощувки/ за Гърция за средата на юли-тогава имам време. Огледох се в районите на Неа Ираклица /там нещо местата или свършиха или много вдигнаха цените/ и на Неа Врасна/Ставрос.
Харесала съм си Maria Lux в Ставрос-135 евро тройна стая за този сезон -3 нощувки /не знам, но ми се струва добре/.
Та въпроса ми е някой има ли отзиви за този хотел и как е най-близкия до /пред/ него плаж /пише, че е на 30м. от плажа/. Мъжът ми много не ще да мърдаме /то и няма много време/.
Отметнала съм си по ваша препоръка таверна ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ. Знам че ще се повърви, но.... кефа няма цена.  Grinning
Отворена съм за други предложения!

# 708
Хотелът не ми е познат, но цената изглежда много добра за качеството.
Ставрос много се промени откак съм ходила на селския плаж... (помня го като хубав и спокоен, доста по-китно място от съседната Аспровалта). Нови къщи, нови туристи (от България и Македония предимно), миналата година - изглежда заради дъждовете и бурите - част от плажната ивица беше съсипана. Надявам се да се е оправила.
Иначе в посока Милиес (казва селото, където е "Каламатианос", то е нещо като предградие на Ставрос) има още един плаж, много съфорумки харесват него повече. Там ходихме миналия юни, пясъкът си беше ОК, макар да не ми е от любимите плажове на Халкидики. До таверната пеш не можете да стигнете, около 2 км е, но по шосето.
Наскоро беше похвалена тук и една таверна в следващото село Олимпиада - "Капитан Манолис", а също има няколко залива южно от Олимпиада (Бабилон, Зугла), които си заслужават посещението (километрите не са повече от 10 от Ставрос). Също между Ставрос и Олимпиада са фермите за миди и лятото вадят да продават пресни миди направо на шосето.

# 709
Параход
Благодаря!
Аз тези плажове и таверната в Олимпиада съм си ги отметнала в моите записки на тема Гърция /забравям иначе Embarassed/, но на мъжа ми много не му се мърда /нали сме за малко/ и дали ще се съгласи да ни закара, а аз не искам да шофирам нещо. Даже гледах хотели там, но просто сме точно в сезона, а сега се сетихме.
Нищо на тръгване може да минем оттам.
Още веднъж  bouquet

# 710
И накрая, когато вече стана напечено се проявиха моите свърх навигационни способности - ориентирах се по слънцето, в каква посока да се измъкваме от Атина, ако щете вярвайте. Още се носят легенди за този ми подвиг bowuu
  Shocked Shocked Shocked
Лелееее, браво на теб! Аз и с компас в ръката не мога да се оправя, камо ли да следя посоката на слънцето или пък от коя страна са мъховете на дърветата и други подобни ориентири. Много ми е слаба скаутската подготовка и редовно съм обект на иронични подмятания от страна на съпруга, но ... това е положението. Добре че той мине ли веднъж отнякъде, го запаметява  за цял живот и от тази гледна точка не съм му нужна за навигация в момента, а само да чета табелите.  Crossing Arms

И така - Добро утро и прекрасен ден на всички с обещания букет!   bouquet

Ето този морав залез над Лурдата на 02.06.14 предвещаваше ветровитият следващ ден.

Като начало времето беше смръщено, после задуха и картината на островния климат бе комплектована със златен дъжд. Не знам от чия пустиня пясъците се бяха вдигнали нависоко та дойдоха чак до тук, но подобно нещо преживях преди около 15 години на един  друг остров и си спомням как колегите се смяха на моето учудване. Въпреки такъмите за плаж в колата и дума не можеше да става за такъв, но пък за разходка – биваше и смело поехме към Ласи и Аргостоли.
Спуснахме се покрай село Домат (да, така се казва, а в посока Скала има и село Кромид  Simple Smile) към морето и после все покрай него та до летището. То е мъничко и отдалече самолетите изглеждат като детски играчки, но те и отблизо не са кой знае колко големи. Под летището е пътя, а от другата му страна – застроена ивица земя непосредствено на брега. Повечето вили и къщи май са собственост на англичани (съдя по имената), но независимо от близостта на летището, смея да твърдя, че са на много хубаво място. Пясъка е фин, водата – не много дълбока, а самолетите не са чак толкова много, че да смущават покоя на почиващите. Снимах една такава вила, която ми хареса като местоположение, но нямаше жив човек навън в този ветрилник, за да полюбопитствам за цени и условия. Все пак на къщичката-рецепция имаше табелка с телефони и в един следващ момент ще се снабя с нужната информация.
Ласи. Силно развито туристическо местенце, малко напомнящо нашите известни черноморски курорти. Хотел до хотел и цели редици с павилиони за сувенири и плажни необходимости. Премръзнали бледолики европейци се гушеха в якетата си и притичваха по тротоарите на градчето. Оживено дори в това време, но комерсиализирано за моя вкус. Не се заседяхме много. Щракнах няколко пъти с апарата и отпрашихме към Аргостоли. Мнооого хубаво, спретнато, чисто и подредено градче. Най-високите сгради са на максимум 3 или 4 етажа, по обясними причини. Толкова красиви къщи, така накичени с цветя, аха-аха и ще ти проговорят. И едни кипри улички... Малко ме хвана яд, че се оказахме там към 16 ч., а изложбата за земетресението през 1953 работи от 8 до 15 ч., но живот и здраве тези дни може и да успеем да я разгледаме. Крайбрежната алея е широка и беше прекрасна дори в това време. Поснимах тук-там, но нета ми във вилата е много бавен и ми отнема доста време, за да обработя и постна снимките. Може би когато се завърна ще се заема с това. Има места и неща, които си струва да се видят.

И специално за Петерки - парченце Хаваи в Кефалоня  Laughing :

# 711
  • Варна
Аз тези плажове и таверната в Олимпиада съм си ги отметнала в моите записки на тема Гърция

Ами отседнете в Олимпиада - при миналогодишното ни ходене там ни хареса доста повече , там беше много по спокойно с много по хубави плажове.
Колкото до трите селца на запад от Кавала там има доста дълъг и широк плаж с доста хотелчета , къщи за гости , отделни апартаменти из селата , 2- 3 къмпинга и общо взето достастотин спални места от който се коментират и се търси само в Медитераниа и Вурнелис.Не че там е лошо , миналата година бяхме отседнали във Вурнелис по съвет на Параход и останахме много доволни и го препоръчахме на много хора.Трите селца на запад от Кавала се оказаха изключително приятно място и възможно най - близко до БГ , не случайно няколко десетки българи са закупили имоти там и половината коли бяха с бг номера.

# 712
Скромно включване по кулинарната част на въпроса "Почивка в Гърция"   chef:

Това е млекцето, към което се привързах от мига, в който го зърнах в хладилната витрина, а после – както се казва – любов от първата лъжица. Heart Eyes Вкуса мога да сравня единствено с онова наше кисело мляко, което преди години съм яла на Предела и Шипка. И сигурно се досещате, че освен с камъни, ще си тръгна от тук и с грънци.
Но на вчерашната наслада за небцето отделих специално внимание и за първи път снимах масата с чиниите, но снимките са още във фотоапарата, защото се прибрахме по тъмно и бяхме на парчета от умора, кеф и удовлетворение. С устни насоки се добрахме до едно вълшебно местенце на брега на морето, подобно на "Колибата", но много по-въздействащо.  Heart Eyes Не ми се иска словесно да го претупвам и затова хубавичко ще ви го опиша по-късно.

От това кейче в Песада тръгват корабчетата за Закинтос:

Дори в момента виждам как едно от тях, което поема към съседния остров в 8 ч., вече е преполовило пътя. Много му се канихме на този Закинтос, но излиза скъпичко отиване и връщане с ферибота (с кола), а и почти е невъзможно да събудя малката в 6:30 ч., за да сме на пристана в 7:30 ч. Тук тя си поспива добре и така е зачервила бузките от слънцето и вятъра, че май скоро ще заприлича на местните, обръгнати от природните стихии хора, макар че по рождение е беличка.  Simple Smile За разлика от нея, аз безпроблемно се сливам с пейзажа.  Simple Smile

И да знаете, че и по тези земи се срещат русалки, не само в Дания:

А тези дикензчета ме усмихват, всеки път, когато ги подминем с колата:

Направи ми впечатление, че тук много обичат да слагат орлета с разперени криле или лъвчета на двете колони на входната врата.  Simple Smile Но до сега, слава Богу, не видях градина с гномчета, патета, зайчета и други подобни гадинки. Умерено и с вкус си правят къщите хората и както и да го погледнеш са практично замислени и построени.

Корабчето почти достигна отсрещните брегове, а на нас днес ни се иска да отидем ето тук:

Далечен план:

Зум:

Заливчето се намира в Песада, но вдясно от кея. Примамливо е, нали?  Simple Smile

# 713
  • софия
Ax,  smile3544 Приказно безвремие. Благодаря за прекрасния старт на деня! А тук  мърляво и сиво.

# 714
Не вчера, а онзи ден и тук беше така - силен вятър, ама много силен, придружен със златен дъжд. Общо взето не носим дебели дрехи с нас, но добре че се бяхме екипирали с якета за яхтинг, та те ни пазеха от стихиите. И въпреки всичко обикаляхме и се наслаждавахме на острова и в това му настроение. Те, островите, са като хората - един ден им е кеф и се усмихват слънчево, но само за часове могат да се начумерят и да заприличат на вечно недоволни свекърви.
Не знам каква е температурата на водата и не ме интересува, но хората се къпят (аз по-рядко  Simple Smile ), дъщеря ми - също. Като излезе зъбките й потракват като кастанети, но след малко пак ми се изгубва от погледа и след бърз оглед на района, я засичам да хвърля камъни от брега (любимо занимание). Душата ми ликува от нейното щастие!  Heart Eyes
За тези, на които им се струва, че Кефалоня е много далече ... Имам си комшийка по вила от Санкт Петербург, на 35 години, сама с момченце на 1,5 години. Пристигна преди 2 дни с кола под наем от летището най-вероятно. Когато я попитах не й ли е трудно така, защото аз лично май не бих предприела подобно приключение, ако малката беше на тази възраст, тя ми отговори с широка усмивка: "Че в големия град да не е по-лесно!"  Мъжко момиче!  Simple Smile А едно такова стройно, фино, лъчезарно. Вчера я срещам в двора, гушнала малкия, отиваха към манастира Св. Герасим. Вечерта не успяхме да пием чай, защото ние окъсняхме, но имаме дни пред нас, и това ще стане.

# 715
  • Варна
Na туй отгоре вали и духа Whistling
Ама ние утре вечер ще спим в Агиа Триада и в събота сме на остров на който го дават слънце и 29 градуса. Joy Joy
На толкова много острови съм бил , че ви е бедна фантазията.Не стига , че ходите на 4-5 острова които са основна туристическа атракция , но и създавате впечатление че САМО ТАМ  е хубаво , а такива банални дестинаций като Халкидики , Тасос , Олимпийската Ривиера са мръсни , пренаселени , пълни с българи и чалга и  четейки подобни коментарий и съзнавайки  , че транспорта до  далечни и не толкоз острови е м-у 500 и 1 000 евро много хора предпочитат Турция и мързеливия удобен и тъп ОИ.
Изрично подчертавам , че харесвайки едно не трябва да отричате всичко останало.Все пак много хора поради липса на пари и време не могат да си позволят повече.До едни от най - красивите плажове на които съм бил - Лазеро Карденас и Манзанило е толкова много време и пари за път , че просто никой не може да си го позволи.То и аз никога не бих попаднал там ако аз плащах. newsm78[/img]

# 716
На толкова много острови съм бил , че ви е бедна фантазията.Не стига , че ходите на 4-5 острова които са основна туристическа атракция , но и създавате впечатление че САМО ТАМ  е хубаво...
Изрично подчертавам , че харесвайки едно не трябва да отричате всичко останало.
Ей този коментар нещо не го проумявам.  Thinking Ако визираш моите писаници, не си спомням да съм твърдяла, че само тук е хубаво, но не си спомням и някой друг да е твърдял че само там, където е в момента, е най-доброто място на света. То как ще се чувстваш на дадено място е въпрос на вътрешно усещане, а не толкова на външни условия. За мен лично е без значение дали ще съм в монголска юрта или в Пунта Кана, дали ще валят голи мъже от небето или люта сибирска зима ще ме закотвила в малка дървена къщичка, а аз - върху зиданата печка ще си грея кокалите, защото знам, че винаги ще открия нещото, което ще насити душата ми.  Peace
Навсякъде е хубаво! Стига да имаме очи да го видим, и сърце, да го усетим!   bouquet

# 717
  • Варна
Ами само потвърждаваш това което неведнъж казвам.
СВЕТА Е ТВЪРДЕ ГОЛЯМ И КРАСОТАТА ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ !!!

# 718
 Wink На Пешо, нали знаете, че добронамерената му ироничност не се схваща от първия път Joy

# 719
Wink На Пешо, нали знаете, че добронамерената му ироничност не се схваща от първия път Joy

Ама и повтарянето на едно и също на всяка пета страница яко взе да ми писва. Пешо моля те... всички ние разбрахме още първия път. Не е нужно да ни го повтаряш постоянно. И даже се съгласихме с теб преди 2-3 дни. И както виждаш за Халкидики и Тасос никой не е отказал да пише. Напротив. Най-искрено те моля.  Praynig Спри вече.

Общи условия

Активация на акаунт