Чов.папилома вирус?

• 8 204
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Преди няколко години имах същия проблем като теб и го преборих, би трябвало да си с HPV6. Лечението, което ти е предписано с имуностимуланта е правилно, отделен въпрос е, че е можело да ти дадат някой по-щадящ имуностимулант.

При мен обаче първо отстранихме брадавиците (кондиломите) по хирургичен път и след това преминах към лечението. И след като преминах курса с имуностимулантите си направих пак изследвания и вирусът беше изчистен.

Задължително обаче трябва да отидеш отново на лекар и да се изследваш.

А, брадавиците причинени от вируса единствено по оперативен път ли биват премахнати ? Предпогам след премахването и последвалото лечение не са се появили повече ?

П.С Някой знае ли как стоят нещата с ЧПВ и раждане(бременност),дали това ще ми създаде проблеми един ден ,мисля че някъде бях чела че не е желателно раждането да се проведе по естествен път,понеже  шийката на матката била крехка ( може би се отнася за рисковите групи) , и също така имало някаква вероятност вирусът да бъде пренесен и на плода.

# 16
  • гр. София
Лекарката ми така каза. Преди време от 1 скочих на 2 група. Пуснаха ми всички изследвания, вкл. хламидии, микоплазми и тн. После каза, като съм била 2 група, вероятно е ХПВ. Пуснах ХПВ и се оказа +, кой щам съм не искам и да знам, ходя си всяка година на цито, не вземам имуностимуланти и се надявам да не стане нещо по-лошо. Peace

Не съм доктор, но за жалост ми се наложи да походя по доста такива... С ЧПВ - отирцателен за високорискови. ПАП 1 и ПАП 2 цитонамзки, като тази, взета 2 минути преди биопсия - ПАП 1 ( течнобазирана при това!! ) Биопсия - ЦИН 2. Имах си видима дисплазия...  Та какво казала лекарката ти, че не разбрах??? Извинявай, нищо лично към теб, но лекарката ти май не е много в час, а и всяко правило си има изключение. Само за сведение на авторката на темата, защото имам чувството, че е доста по-малка - ПАП 1 обикновенно имат нераждали жени, ПАП 2 по правило има всяка жена, която води полов живот , както и раждалите. Няма връзка между ПАП 2 и човешки папилома вирус и твърдението на лекарката ти е меко казано некомпетентно! ПАП 3 - ето това вече има връзка, като никой не е казал до доказване на противното, че ще е от високорисковите и, че става въпрос за предраково. Самата дисплазия се води предраково, когато е ЦИН 3 ( макар доста доктори да твърдят това и за ЦИН 2, аз не приех за себе си, че е предраково ) При ЦИН 4 си е вече карционом и положението там си е доста сериозно... Толкова от мен, който на каквото иска да вярва, аз говоря от моя опит и всичко, което са ми казали лекарите (а те хич не бяха малко) и което съм изчела по медицински книги и статии ( обичам да съм информирана ) Прекрасен и усмихнат ден на всички   bouquet

# 17
По принцип хирургичното премахване е най-надеждно, изобщо не е страшно, прави се под упойка, става за 15-20 минути, и като излезеш от упойката, след 1 час те пускат да се прибираш, т.е. не стоиш в болница. При мен това беше вариантът, тъй като брадавиците бяха доста.

Има и един разтвор - кондилин, който един вид ги изгаря брадавиците, но е само по лекарско предписание. Може да се третират с клечка за уши и само върху тях, понеже много щипе. Ефективно е, но ако не изчистиш вируса, след време пак се появяват.

При всички положения се консултирай с лекар.

Иначе за раждането - аз родих през октомври миналата година напълно нормално, без никакви усложнения, това се случи 3 години след като бях решила проблема с брадавиците и от тях вече нямаше помен, а се бях простила и с вируса.

# 18
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Да се включа и аз.През 2011 ми откриха ЧПВ.Правихме изследване,което наподобява биопсия,за да се разбере точно от кой тип е.В последствие ми направиха дисплазия на маточната шийка и след анализа се оказа,че не е раково образование.Пих хапчета 6 месеца,но заедно с мен в същите количества ги пи и приятеля ми.След това лечение отново пуснахме изследване което вече беше отрицателно.Раждах както се вижда от лентичката ми скоро при това нормално.Нямаше никакъв проблем да раждам нормално.

# 19
  • гр. София
Да се включа и аз.През 2011 ми откриха ЧПВ.Правихме изследване,което наподобява биопсия,за да се разбере точно от кой тип е.В последствие ми направиха дисплазия на маточната шийка и след анализа се оказа,че не е раково образование.Пих хапчета 6 месеца,но заедно с мен в същите количества ги пи и приятеля ми.След това лечение отново пуснахме изследване което вече беше отрицателно.Раждах както се вижда от лентичката ми скоро при това нормално.Нямаше никакъв проблем да раждам нормално.

Браво, много се радвам, че така са се развили нещата при теб  Hug Само, ако ми позволиш малка корекция да направя по поста ти - няма изследване, което да наподобава биопсия, или е биопсия ( взимане на парченца тъкан ) или ти е взет секрет ( като при цитонамазка )  за ЧПВ. И втората корекция - няма как да са ти направили дисплазия - дисплазията е изменението на тъканта на шийката, та може би си имала дисплазия и е имало инвазивна терапия - обгаряне, замразяване, лазер...  А лекарстват най-вероятно са били имуностимулатори?

# 20
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Биопсия си ми правиха определено,но за изследването на ЧПВ моят доктор ми каза,че се взима материал и се изследва ДНК .........не помня точно какво беше.А самата манипулация не помня точно как се казваше(бях се ушашкала страшно много),но си ми биха епидурална упойка и си ме държаха три дни в болницата.Лекарствата бяха такива да.

Общи условия

Активация на акаунт