Раждане във Варна

• 2 975
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, мамчета!

Споделете вашите мнения за АГ болниците във Варна. Къде сте раждали или къде сте се ориентирали да раждате, какво ви кара да изберете тази болница, при кой лекар искате да родите или сте родили, каква е обстановката в болницата, какво е отношението на лекарите и акушерките, нормално или секцио, какво се заплаща - всичко, което вълнува една жена в доста напреднала бременност.

# 1
На 29.05 има ден на отворени врати в родилното отделение на Окръжна болница. Записването става на телефон 052 821/ 597. Това е номерът на ст. акушерката. Посещението е от 14:30 ч.

# 2
  • варна
Аз раждах преди 2 години в АГ-то ,при др Танев -просто той беше на смяна ,не съм била с избор на екип .
За акушерките мога да кажа ,че бях много доволна от отношението им ,детските бяха малко кофти но за 3 дни се преживява.
За обстановката -болницата си е болница аз бях на 4 етаж и на 5 се качих на скоро за свиждане- еми едно и също е ,даже тогава нямаше вода като ходих .Единствената разлика между 4и 5 е че има хладилник и може да влиза всеки когато си поиска(това нз дали е плюс)

# 3
На 29.05 отидох в деня на отворените врати в МБАЛ "Св.Анна". Посрещна ни старшата акушерка-много мила и приятна жена. Представи се и завеждащ отделението др . Папазов- усмихнат, приветлив и готов да отговори на всякакви въпроси, а от моя страна такива имаше доста  Simple Smile
Обясни ни за видовете раждане, упойките, които се използват...
Ако всичко е наред с майката и бебето престоят при нормално раждане е 3 дена, а при секцио-4 дена. Не се заплаща раждането, престоя и медикаментите за здравноосигурените лица. Заплаща се избора на лекар или екип по желание. ВИП стаята струва 50 лв., като доскоро е включвало и кетъринг, но вече не включва. В стаята има легло, маса, телевизор, климатик, гардероб и санитарен възел. Прозореца гледа към входа на болницата /паркчето/. Другите  стаи разполагат с 2 или 3 легла, шкафчета и санитарен възел. Отделението беше пълно-имаше 46 родилки и се е наложило да вкарат допълнителни легла в някои стаи, за да не връщат никой.

Ето и списъка с необходимите неща, актуален към дата 29.05.2014 г.

За майката:

Лична карта и химикал
Направление за хоспитализация
Карта за наблюдение на бременността
Тоалетни принадлежности
Нощници, чехли, хавлия
Лиглин-2 пакета
Подложки /еднократни компреси/ за легло-10 бр.
Термометър
За секцио-2 бр. конци

За бебето:

Шампоан на HIPP /остава за отделението/
Олио на HIPP /остава за отделението/
Памперси
Мокри къпрички
Дрехи / боди, ританки, чорапи/ - 3 комплекта
Нови пелени-2 компелкта /остават за отделението/

Попитах дали задължително трябва да са на HIPP - трябва да са, защото са противоалергични и ги използват от години, затова държат на тях и досега са нямали проблеми с бебенцата / не са се обривали/.

Пелените ги купувате без да ги перете. Те остават като дарение за болницата. Когато се роди бебчето го слагат на корема ви върху пелена и когато започне да диша му прерязват пъпчето. Тази пелена е от предна родилка, вашата пелена ще се използва от друга родилка и така....

Конците при операция са много повече, но искат от всеки по 2 бр.

Ако имате въпроси съм на разположение!

# 4
Искам да кажа и нещо за Майчин дом - там ми водят консултациите. Аз съм при др. Митко Митев. За него само най-хубавото или нищо не казвам  Laughing
Абонамента там струва 555 лв. - говоря за неосигурени лица или такива, които имат като мен допълнително здравно осигуряване /здравна застраховка/. Не може да се изполвате и двете-здравна каса и допълнително осигуряване. Избира се едно от двете. Аз избрах да платя като неосигурена, защото фонда ми покрива 300 лв. за консултации и аз плащам само 255 лв. Ако изберете по здравна каса се доплаща от вас около 300 лв. Първата вноска е 355 лв. и се заплаща когато започнете консултациите, а втората се плаща след 6-ия месец.

Абонамента включва:

Ехографии при специалист - 7 бр./35 лв./
Прегледи при специалист - 2 бр. и при необходимост / 30 лв./
Консултации при акушерка - през три седмици; през последните 45 дни - ежеседмично; общо 15 бр. / 20 лв./
Лабораторни изследвания:
-ПКК - 4 бр. /6 лв./
-Урина статус - 4 бр. /4.50 лв./
-Микробиологично изследване - 1 бр. / 30лв./
-Кр.захар - 2 бр. / 2.50 лв./
-Кръвна група +Rh -1 бр. / 13 лв./
-Dyss, coli, salm - 1 бр. /10 лв./
-HIV - 1 бр. / 20 лв./
-WASS - 1 бр. / 7 лв./
-HbsAg - 1 бр. /14 лв./
-Генетично изследване за синдром на Даун / 40 лв./
Фетална морфология / 4D ехография/ - 100 лв.

Нормално раждане струва 730 лв. като тук се включва и избора на екип. Ако раждате без избор на екип - 530 лв. Отделно се заплаща епидурална упойка / по желание/ - 180 лв.,  престой 3 дена по 90 лв., грижи за бебето - 160 лв. Грубо сметнато нормално раждане без упойка струва около 1000 - 1100 лв.
Секциото е 1200 лв. Отделно се заплаща 4 дена престой - първият е 120 лв., а останалите 3 по 90 лв., грижи за новороденото - 160 лв. Грубо раждането струва около 1600 лв.

Издава ви се и карта, с която по всяко време може да отидете в болницата без да плащате нищо, независимо кой е на смяна. Ако се случи нещо непредвидено имам в предвид. Също така включва и посещение до дома при спешност с кола на Майчин дом и превоз до болницата.

Ако някой има въпроси оставам на разположение...

# 5
  • Варна
Нормално раждане струва 730 лв. като тук се включва и избора на екип. Ако раждате без избор на екип - 530 лв. Отделно се заплаща епидурална упойка / по желание/ - 180 лв.,  престой 3 дена по 90 лв., грижи за бебето - 160 лв. Грубо сметнато нормално раждане без упойка струва около 1000 - 1100 лв.

Това така ли е наистина, защото питах в темата за МД-Варна и момичетата ми отговориха, че за нормално раждане без избор на екип се плаща единствено обявената цена от 530 лв., тези 90 лв. на ден за престой са, ако искаш да си в самостоятелна стая (иначе стаите са за двама), а 160 грижи за бебето никой не е споменавал. Доста по-скъпо ми се струва така, както си го написала, и се надявам да не си права Rolling Eyes.

# 6
Докато се колебаех къде да раждам.........ми изтекоха водите! 18 дена преди термина и в крайна сметка родих в "Майчин дом". Раждането беше секцио, защото бебето беше седалищно прилежание. Платихме 1030 лв.- това е доплащането, защото другите се поемат от здравната каса.
Както казах секциото струва около 1600 лв.

# 7
Бил искала да споделя и  как препатих от некадърника доктор Панчевот АГ Варна ! Приеха е мспешно в АГ-патологичното отделение с високо кръвно и отоци-  в 26 г.с.. Това се случи преди 2 седмици На 3 ден прокървих в 5.30 сутринта. Не можах да намеря акушерката беше се навряла да спи из стаите. Часове по късно доктор ПАнчев ме прегледа на ехограф и на магарето. Извода беше: Ти на това кървене ли му казваш и ме изписаха след 2 дни, кървенето беше спряло. Нормализираха ми кръвното и отоците и продължих да пия Допегит. След още 2 ми изтекоха водите както си спях. Веднага отидох пак в АГ, приеха ме по спешност- 3 дни задържане и 1 ден контракции. През цялото време бях с високо кръвно, качи се до 170/100. Никой от докторите не искаше да се ангажира с мен от начало. За късмет на 4 ден доктор Николов ме пое след като родителите и мъжът ми говориха с него за избор на доктор и екип. Разбира се платиха след раждането. Самото раждане беше адски болезнено, наложи се да ми стържат плацентата понеже не искаше да излиза.  Благодаря му сърдечно, че ме спаси и не се наложи секцио, което е изключително рисковано в случая,но за съжаление бебка се роди с кръвоизливи в мозъчето и само 800 гр. Все още се бори душичката ми. Моля се на Господ да не ми я взема и да и даде здраве.  Оказа се че докато ме е преглеждал доктор Панчев не е разбрал, че тапата ми е паднала. Ако беше ми казал щях да взема необходимите мерки да удължа възможно бременността си. Дали с лежане, дали с медикаменти.Сега детето ми е на ръба между живота и смъртта. Беше си здраво в утробата ми, а сега милата се гърчи в кувиоза. Дълго чакано желано и първо бебе е. Не забравям и думите на акушерките докато се мъчех да раждам. Казваха момичета раждайте до обяд, докато има доктори понеже след обяд е Панчев на смяна. Правете си извода сами! Стигнах до заключението, че се е издигнал до поста началник на Патологично отделение само благодарение на приятелството си с проф Минков, а като цяло не се ползва със симпатии нито на акушерките, нито на докторите. В момента изживявам ада и аганоята на неизвестността. Ще се пребори ли детето ми или не? Всеки който иска може да се свърже с мен на tina_19@abv.bg. Нека предпазим децата си от некадърни доктори.

# 8
  • Варна
didi_suni сигурна ли си, за тези цени, които обявяваш?
Раждах, началото на април месец,секцио по мед. причини и си платих толкова,колкото е обявено в сайта на болницата 1 130, които покриват извършването на операцията,престоя за майката и детето и храната.

Тоест тези 100 лв разлика...ме объркаха.

# 9
Грешката е моя! Извинявам се - 1130 лв. е доплащането!
Извинявам се......

Общи условия

Активация на акаунт